Web Analytics
Jump to content

Gibson les paul


avalanco

Recommended Posts

60-tallsprofilen har en slank/medium tynn hals. = Raskere hals å spille på

50-tallsprofilen har en medium/tykk hals. = Mer treverk = Bedre tone i gitaren.

Personlig liker jeg halsprofiler som er moderat tjukke, fordi jeg synes de låter bedre og de fyller ut hånden min mer behagelig. Jeg har heller ingen behov for en shredder type hals.

Link to comment
Share on other sites

Beklager å måtte skuffe dere, men det er ikke nødvendigvis slik. Slike ting er ikke regler hugget i stein. Er for mange andre faktorer inne i bildet.

Det finnes endog gitarer som er laget mer eller mindre fullstendig i metal (med unntak av hals) som har tone så det holder i lange baner....

Se for eksempel:

http://www.jamestrussart.com/Newsite/Steel...le_HB_SATIN.htm

Edited by hucker
Link to comment
Share on other sites

Jeg sier ikke at en gitar med tjukk hals uansett vil ha god tone. Og ja det er veldig mange andre faktorer som spiller inn på hvordan gitaren resonerer.

Men hvis du sammenligner en les paul med tynn hals, og en "identisk" les paul med tjukkere hals, vil du helst oppleve mer/tjukker/bedre tone/sustain. Det er i allefall min erfaring.

Link to comment
Share on other sites

ok. Er det noen måte å finne ut hvilken neck en har ? Har en LP epiphone Standard, men kjøpte den brukt så vet ikke hvilken neck det er. ny i år 2003

du må bare sammenligne med enn annen epi, du merker temmelig fort om du har 50 eller 60, men har det noe å si egentlig? har selv en feit kubbe av en hals på min glps, og er grisefornøyd.. spiller ikke "idrett"MUSIKK, men mer jazzete ting der tone er alfa og omega... men det er jo bare meg da!:P

Link to comment
Share on other sites

Ja fornøyd er jeg , ekstrem god gitar å spille på for ikke å snakke om lyd. Har ikke standard pickupene i da, bruker et sett med Seymour Duncan '59 humbuckere.

Eneste litt irriterende med denne gitaren er at stemmeskruene klirrer når jeg spiller åpen streng, men dette høres ikke i hele tatt med forsterekeren (stereo annlegg :/) på så det er ikke så alvorlig.

Link to comment
Share on other sites

Det er iallfall en billig versjon av Gibson LP'en, og etter min mening, hva en LP skal være. De består av en sandwhich sammensatt av en plate mahogny, en plate or og en plate lønn på toppen. Nå tror jeg også at halsen også består av lønn. Treverket er heller ikke topp kvalitet (følgelig), heller ganske på minussiden. En god LP, eller den klassiske LP tonen, kommer gjerne fra en feit bit mahogny med en tykk lønnetopp og en mahogny hals. Det gir en feit, artikulert og presis tone. Jeg har en LP i rein mahogny av ganske bra kvalitet og en Epiphone LP Standard som er noen år gammel (før de dumpa prisen og sikkert kvaliteten). Epi'en låter godt den, og jeg er glad i gitaren. Men det absolutt ingen ordentlig LP.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.