Web Analytics
Jump to content

Tap!


Fusion

Recommended Posts

Er helt blank på tapping og har veldig lyst og lære meg denne teknikken! HVordan går jeg fram og hvordan øvelser burde jeg gjøre. Vet heller ikke hvordan man skal gjøre det, bortsett fra at det har noe med og så på strengene med fingern!

Link to comment
Share on other sites

Soloen til Metallica - One har en lett tapping for de som ikke e så god i tapping.

Du spiller med fingrene dine, begge på brettet. Er du høyrehendtgitarist så skal høyre hand være ytterst på gripebrettet. Vanskelig å forklare, men men.

Link to comment
Share on other sites

Tapping går du på å slå på gripebrettet med fingrende fra høyrehanda i samspill med venstrehåndens spill. Spessielt kjent fra Eddie Van Halen. Her er to illustrerende bilder:

250px-Tapping_guitar.jpgtapping.JPG

Du kan velge hvilken høyrehåndsfinger du synes det er mest naturlig å tappe med. Jeg bruker helst langefingeren for da kan jeg holde plekteret med pekefingeren og tommelen. Men du kan også tappe med pekefingeren. Gitarister som Joe Satriani bruker også gjerne plekteret til å tappe med, særlig i raske partier.

Mest standard er å ta det på en streng. Her er en fin Cm øvelse på den lyseste e-strengen. Her markerer jeg høyrehåndsfingeren med feit skrift, så du ser det.

E- 8-11-15-8-11-15-osv.

Start med å ta den sakte for du øker tempoet. Prøv å få en fin flyt. Bruk gjerne meteronom.

Når du fikser den kan du fortsette med øvelser hvor du flytte de høyre eller venste fingerene.

E- 8-11-15-8-11-15-8-11-16-8-11-16osv.

Du kan bytte de tonene du synes passer fint sammen. Masse klassiske stykker passer fint til slik tapping. Kanskje spessielt barokk musikk.

Du kan også øve på å skifte strenger.

E- 8-11-15-8-11-15-----------------------

H- ----------------------8-11-15-8-11-15-osv.

Det finnes også mer avanserte teknikker, smart å sjekke ut f.eks Joe Satriani "Midnight" eller Jennifer Battens versjon av "Humlens flukt" eller "Eruption" av Van Halen (klassiker :) )

Du kan også finne mye info om dette på nettet. Her er et videoklipp jeg fant hvis du søker på tapping finner du sikkert myemye mer..

Paul Gibert:

http://video.google.com/videoplay?docid=79...2B+paul+gilbert

Lykker til :D

Link to comment
Share on other sites

Hva med demping av de andre strengene? Blir bare bråk når jeg ikke demper strengene over og nedenfor den jeg spiller på; skal det funke uten?

Funker nok ikke særlig bra uten demping så du får dempe i vei! :D

Link to comment
Share on other sites

Hvis du spiller hardt og rent så trenger du ikke dempe... Men det krever MYE øving.

Hæ? Du trenger å dempe så de åpne strengene ikke klinger. Kanskje ikke med clean-lyd eller på akustisk, men med vreng er det ikke til å komme ifra.

Link to comment
Share on other sites

På "Midnight" (av Satriani) er det hvertfall helt nødvendig å dempe strengene, selv om den har clean lyd (men det kan hende har noe med min spilling å gjøre da :unsure: ) Anbefaler uansett å dempe de andre strengene når du tapper. Jeg demper både med høyre og venstre hvis det er mulig, kommer helt ann på sangen :)

Link to comment
Share on other sites

Som med alt annet du lærer på gitar er det viktig å gå fram sakte og være sikker på at du kan noe før du går videre. Ellers vil du bare dette tilbake igjen etter hvert. Når det gjelder tapping er det særdeles viktig å øve inn riktig timing før du begynner å tappe dødsfort som Van Halen og Satriani. Begynn med noen enkle øvelser, øv til de sitter, øk farten litt og fortsett slik..Etter hvert kan du begynne med mer kompliserte øvelser.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du spiller hardt og rent så trenger du ikke dempe... Men det krever MYE øving.

Hæ? Du trenger å dempe så de åpne strengene ikke klinger. Kanskje ikke med clean-lyd eller på akustisk, men med vreng er det ikke til å komme ifra.

Ja, du må dempe en eller annen gang (eller skru ned volumpoten). Men ikke nødvendigvis når du spiller.

Så lenge du ikke lar tonen ringe helt ut, så må du ikke dempe. Men det krever som sagt en veldig presis teknikk. Hvis du spiller toner hele tiden, presist og kontant, så vil det ikke være noe rom i lyden for feedback (og bråk lager man ikke pga. den supre teknikken).

Når det gjelder tapping er det vanskeligere siden det krever en god stund før man oppnår kraft nok i tappefingeren. Men det er fullt mulig der óg...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.