Web Analytics
Jump to content

Plekter


Terning

Recommended Posts

 • Replies 43
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Er det noen plektre som er bedre enn andre til å spille fort, eller er det bare en smakssak?

De små og harde syns jeg er bedre å spille hurtig med. De vanlige blir litt i veien for raske bevegelser. Men det blir vel egentlig en smakssak, har en kompis som mener det stikk motsatte.

Har sikkert en del med at jeg i utgangspunktet har ganske små hender.

Link to comment
Share on other sites

Må nesten bare prøve litt forskjellig å finne ut hva du liker. Prøv fra 0.5 til 1.2mm Jeg slår hardt med stort og tykt plekter fordi jeg liker lyden og trenger å få ut litt frustrasjon, men det går da unna så det holder for meg ihvertfall. Pat Metheny bruker relativt tynt plekter og ser ikke ut til å ha noe problem å spille fort med det. Så det er mest en smakssak.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er veldig glad i dunlops jazz 3mm plekter. De er små og passe tjukke. For meg så er det mye lette å spille fort med enn andre. men.. Smak og behag. Før var jeg glad i de store tynne, du får bare prøve deg fram :)

53334d5362785a5249334d544933636d51-100x100.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jazz III.

MItt beste plektervalg hittil i karieren som gitarspiller.

Før likte jeg über-tynne og myke, men nå¨er de disse plekterene som er best syns jeg. Det er vell en vanesak dette da, noen liker tynne, myke og noen liker små, tykke plekter.

Link to comment
Share on other sites

Sverget til Tortex .88 hele mitt første år som gitarist, og hatet små plektre. Etter å ha tvunget på meg selv et jazz III-plekter i en dag skiftet jeg derimot mening ganske radikalt. Aldri brukt noe annet siden. (Bortsett fra lån/test o.l.)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.