Web Analytics
Jump to content

Et Raskt Spørsmål


gibson91

Recommended Posts

Når jeg spiller spiller plukker jeg strengene med plekteret hvis dere skjønner hva jeg mener?? Men jeg ser st andre gitarister spiller nedover med plekteret som i sweep picking, er dere med??

Jeg lurer på om det er noen regler om hvordan man skal spille med plekteret?? Håper noen skjønner dette uelegante spørsmålet mitt og jeg er veldig glad for svar :P

Link to comment
Share on other sites

for å si det slik, det er ingen regler for hvordan man skal spille med plekter, men det finnes mange forskjellige måter man kan gjøre det på.

Link to comment
Share on other sites

Det som jeg liker når jeg holder plekter er at det skal føles naturlig og behagelig. I mitt tillfelle vill det si at plekteret ligger mellom tommel og pekefinger, og pointer 45 grader rett ned. Når det kommer til sweepe delen holder jeg det litt annerledes, når jeg sweeper nedover er det rettet mot meg og motsatt når jeg skal opp igjen.

Så prøv og eksprimenter på hvordan du vill holde det osv.. Good Luck!

Link to comment
Share on other sites

Hvem har sagt noe om kutting?

Føles det rett ut for deg og høres bra ut er det rett

Ingen regler hær. Finn ut hva funker best for deg

Viss du ser posten over skjønner du hvorfor jeg skrev svaret slik.

"Du skal slå med plekteret, ikke kutte. "

Jeg skrev, hvem har sagt noe om kutting.

Edited by Mr.Mag
Link to comment
Share on other sites

Det er uendelige muligheter for bruk av plekter. Det finns nok ingen bestemte regler, men her er noe sider jeg fant om temaet. Forøvrig er det mange gitarister som lager egene picking metoder. Steve Morse har laget noe han kaller chicken pickin', og vår egen Ronni Le Tekrø har jo noe han kaller "maskingevær-teknikken" eller noe sånt. Her er hvertfall noen sider om temaet:

http://en.wikibooks.org/wiki/Guitar:Picking_and_Plucking

http://guitar.about.com/c/ht/00/07/How_Use...k0962934247.htm

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.