Web Analytics
Jump to content

Effekter..


Mikke
 Share

Recommended Posts

Okey..

Jeg har tenkt å bestille meg en Ibanez-TS 9, en Ibanez AD-9 (Analog Delay) og en chorus pedal (lurer på en digitech superchorus eller en ibanez Stereo Chorus 9). Jeg vet hva alt dette er, men er det noen som vil si noe før jeg ev.t kjøper de ?

Noe annet er at jeg så et tilbud på en flanger pedal. Hva gjør flanger effekten ? :P

Også så jeg på disse Ibanez peds'ene, og jeg ser jo at de er hermet etter Maxon pedalene (Eller omvendt - hvertfall helt like). Hva er forskjelle på de ? Maxon er dobbelt så dyre, men er det noen kjempe forskjell på de ? Type Fender vs. Squier ? Eller er det sjille greier begge to ? :)

B)

Link to comment
Share on other sites

Skal du ha tubescreamer bør du kjøpe en skikkelig en. Enten vintage (dyrt) eller modda av keeley, analogman el. lignende (litt snillere pris om du går til bruktmarkedet, dukker opp på musikkweb av og til). Ibanez er forøvrig originalen ihvertfall når det gjelder Tubescreameren.

Link to comment
Share on other sites

jeg er ikke noe seielt fan av Ibanez effekter, ville heller a tittet litt å¨Boss pedalene.

Electro-Harmonix har noen gode pedaler.. boss delayen og choursen er ganske så bra.

Synes heller ikke noe særlig om Boss. Men de har sine blinkskudd, CE-1 f.eks. jeg har en CH-1 som er ganske god, men ikke helt min greie, da jeg er mer glad i en mer steril TC-aktig chorus.

Link to comment
Share on other sites

Boss chorusen er litt drøy syns jeg... Som å skulle krydre maten og miste oppi hele bøssa. Den har sin egen sjarme om man liker det, men aldri noe spesielt gjennomsiktig.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ang flanger .. hvis du tar og samler litt spytt i munnen og klemmer det mellom tungen og ganen.. og så blåser lett ut slik at spyttet gurgler (mmm), mens du beveger munnen forsiktig opp og igjen, så har du effekten av en flanger :D

Dette er en effekt jeg ikke ser noe poeng i til gitar i det hele tatt.. hører mer hjemme til trance og techno :huh:

Link to comment
Share on other sites

Maxon lagde vel delene. Tror ikke de gjør det lengre.

Boss sd-1 kan også moddes lett over til en TS. Og den er jo skambillig.

Keely eller analogman moddene er heller ikke så vanskelig, men en bør lese litt før en tester de. Finnes masse lesestoff om en tar en søk eller to.

Link to comment
Share on other sites

Når det gjelder TS så er det veldig mye prat og ikke så inni hælvete mye forskjell på lyden. SRV greide seg bra med alt fra orginale TS808 til TS10.

Hvis du ikke har hatt en TS før greier du deg sikker bra med hvilken som helst du plukker ut. Jeg testa Analogman TS9/808 brown mod'en min ved siden av en Ibanez TS9 reissue og vel de låt begge som en TS. Har en Keeley også den låter som en TS den og. Uansett alle burde ha eller ha hatt en TS. Den blir brukt som referanse for så mange andre pedaler at det er greit å ha en hvis ide om hvordan den låter. Åsså funker de jo fett som faen til SRV gjennom en Fender og til 80 talls solo lyd gjennom en Marshall da........ Kul Chorus, vel Boss CE-2 for alle east coast jazz gutta, EH for Kurt Kubein, eller Fulltone Coralflange eller no lignende låter også ganske bra. Arion for Mike Landau fake leslie.

Link to comment
Share on other sites

Dette er en effekt jeg ikke ser noe poeng i til gitar i det hele tatt.. hører mer hjemme til trance og techno :huh:

Det kan være kult på enkelte partier med flanger, bla. på introen til cowboys from hell.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.