Web Analytics
Jump to content

Octavarium - Livets sirkel


Floydian
 Share

Recommended Posts

Dream Theater's CD Octavarium, består av åtte låter. Hver låt representerer en side i livets sirkel (har jeg blitt fortalt, vet ikke om det er sant): Sorg, tap, kjærlighet, glede, håp, lengsel, savn og hat. Hvilken side hører til hvilken sang tror dere? Jeg tror at The Answer Lies Within er håp og at Panic Attack kanskje er hat, men resten er jeg usikker på. Hva tror dere?

Link to comment
Share on other sites

Jeg sier ikke at det ikke stemmer, men hvor har du dette fra? Er det noen universal enighet om at livet har åtte sider? Nå høres jeg ganske streng ut i tonen, men det er jeg altså ikke. Hehe.

Har ikke studert tekstene, så jeg vet ikke hvilken sang jeg ville koblet til hva. Tror jeg dog kan si meg enig med The Answer Lies Within og håp. Kjempefin sang det der.

Link to comment
Share on other sites

Tekstene handler om DTs karriere. Hver sang tar for seg ett aspekt' date=' og tittelsporet 'Octavarium' oppsummerer det hele.[/quote']

I såfall tipper jeg at Never Enough er fra bitterheten mellom DT og plateselskapet under innspillingen og utgivelsen av Falling Into Infinity. Root of All Evil er som kjent Portnoys tidligere alkohol problem.

Link to comment
Share on other sites

Tekstene handler om DTs karriere. Hver sang tar for seg ett aspekt' date=' og tittelsporet 'Octavarium' oppsummerer det hele.[/quote']

I såfall tipper jeg at Never Enough er fra bitterheten mellom DT og plateselskapet under innspillingen og utgivelsen av Falling Into Infinity.

Den kan muligens tolkes slik, men de fleste er enige om at den rett og slett er et angrep på utakknemlige fans (det har vært en del drama på Portnoy-forumet). Ganske sterke greier når en leser teksten nøye.

Link to comment
Share on other sites

Ikke helt bra det der. Ingen liker å bli kritisert av sine egne fans, men det er kanskje å ta litt hardt i å lage en slik skjennepreken til de som gir en mat på bordet.

Ettersom jeg forstod det så skreiv han sangen for å få ut følelsene. Hadde kanskje vært best å ikke gi den ut, men heller synge den på bandmøter, i dusjen, backstage, sammen med familien sin etc.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.