Web Analytics
Jump to content

Octavarium - Livets sirkel


Floydian

Recommended Posts

Dream Theater's CD Octavarium, består av åtte låter. Hver låt representerer en side i livets sirkel (har jeg blitt fortalt, vet ikke om det er sant): Sorg, tap, kjærlighet, glede, håp, lengsel, savn og hat. Hvilken side hører til hvilken sang tror dere? Jeg tror at The Answer Lies Within er håp og at Panic Attack kanskje er hat, men resten er jeg usikker på. Hva tror dere?

Link to comment
Share on other sites

Jeg sier ikke at det ikke stemmer, men hvor har du dette fra? Er det noen universal enighet om at livet har åtte sider? Nå høres jeg ganske streng ut i tonen, men det er jeg altså ikke. Hehe.

Har ikke studert tekstene, så jeg vet ikke hvilken sang jeg ville koblet til hva. Tror jeg dog kan si meg enig med The Answer Lies Within og håp. Kjempefin sang det der.

Link to comment
Share on other sites

Tekstene handler om DTs karriere. Hver sang tar for seg ett aspekt' date=' og tittelsporet 'Octavarium' oppsummerer det hele.[/quote']

I såfall tipper jeg at Never Enough er fra bitterheten mellom DT og plateselskapet under innspillingen og utgivelsen av Falling Into Infinity. Root of All Evil er som kjent Portnoys tidligere alkohol problem.

Link to comment
Share on other sites

Tekstene handler om DTs karriere. Hver sang tar for seg ett aspekt' date=' og tittelsporet 'Octavarium' oppsummerer det hele.[/quote']

I såfall tipper jeg at Never Enough er fra bitterheten mellom DT og plateselskapet under innspillingen og utgivelsen av Falling Into Infinity.

Den kan muligens tolkes slik, men de fleste er enige om at den rett og slett er et angrep på utakknemlige fans (det har vært en del drama på Portnoy-forumet). Ganske sterke greier når en leser teksten nøye.

Link to comment
Share on other sites

Ikke helt bra det der. Ingen liker å bli kritisert av sine egne fans, men det er kanskje å ta litt hardt i å lage en slik skjennepreken til de som gir en mat på bordet.

Ettersom jeg forstod det så skreiv han sangen for å få ut følelsene. Hadde kanskje vært best å ikke gi den ut, men heller synge den på bandmøter, i dusjen, backstage, sammen med familien sin etc.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.