Web Analytics
Jump to content

En slags låt


hr_ansjos

Recommended Posts

Må si jeg er veldig imponert over låt og miksinga så langt. Hvis jeg skal pirke veldig så må det være trommene som jeg syns ligger litt for lavt i lydbildet. Komprimert litt for mye kanskje? Egentlig har jeg null peiling på det her :mrgreen: bare et lite tips fra min side.

Hva slags utstyr har du brukt?

Link to comment
Share on other sites

Skal vi se da.

Jo, utstyret mitt er en Musicman Petrucci, Boss ME-50 effektbrett, Koch Multitone 100W, THX audio mrc3 mikrofon, Behringer UB802 preamp/mikser og et Audigy 2 ZS lydkort.

Musicman Pettruci? Nice! Jøss, trodde ikke man fikk så bra lyd fra et audigy kort (men så har jo ikke jeg peiling på noe heller da :wink: )

Link to comment
Share on other sites

Mengden med gain på crunch og clean sporet er nøyaktig der jeg liker den. Du har lyktes i å finne "the sweet spot" for min del. :D

Hører du har phaser eller noe liknende på clean sporet, og det passet igrunn veldig greit inn. Tight spilling og fin sang.

Jeg kan desverre ikke komme med noen mikseråd, siden jeg er temmelig blank på det området. Pleier å eksperimentere å kutte med EQ'en på ulike spor for å "åpne opp". Ikke at du nødvendigvis trenger å gjøre det med denne.

Link to comment
Share on other sites

Fin sang, og fint (og konservativt) spilt!

Tok meg friheten til å mastre den for deg (fordi jeg likte sporet). Gitarene ligger litt høyt i miksen. Hvis vokal skulle ha kommet på toppen av dette så hadde forholdet mellom trommer og vokal blitt stor. Hvor kommer backingtracket fra? Noe du har laget selv? Trommekanalene burde ha vært snudd, hihat bør dominere høyre kanal (ikke venstre som her).

Lagt på:

- Multibånd kompressor

- Enkel kompressor

- EQ helt i øvre doskantområde (det som skaper litt ... sparkle)

- Limiter

- Og litt reverb.

Her: http://snotpope.com/downloads/wub(mastered).mp3

Link to comment
Share on other sites

Oi oi! Så hyggelig! :D

Du har rett, det ble mer sparkle over det med litt justering i diskantområdet. Artig å høre. Famler jo litt i blinde selv når det kommer til miksing, som tidligere påpekt. Takk for tips!

Backingen, da tipper jeg du mener symfonigreiene? Joda, laget alt selv på denne låten. Etterhvert skal jeg prøve å få laget en tekst og få sunget inn denne. Tusen takk for hyggelige ord fra dere alle forresten, dette gir motivasjon som bare pokker. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.