Web Analytics
Jump to content

En slags låt


hr_ansjos
 Share

Recommended Posts

Må si jeg er veldig imponert over låt og miksinga så langt. Hvis jeg skal pirke veldig så må det være trommene som jeg syns ligger litt for lavt i lydbildet. Komprimert litt for mye kanskje? Egentlig har jeg null peiling på det her :mrgreen: bare et lite tips fra min side.

Hva slags utstyr har du brukt?

Link to comment
Share on other sites

Skal vi se da.

Jo, utstyret mitt er en Musicman Petrucci, Boss ME-50 effektbrett, Koch Multitone 100W, THX audio mrc3 mikrofon, Behringer UB802 preamp/mikser og et Audigy 2 ZS lydkort.

Musicman Pettruci? Nice! Jøss, trodde ikke man fikk så bra lyd fra et audigy kort (men så har jo ikke jeg peiling på noe heller da :wink: )

Link to comment
Share on other sites

Mengden med gain på crunch og clean sporet er nøyaktig der jeg liker den. Du har lyktes i å finne "the sweet spot" for min del. :D

Hører du har phaser eller noe liknende på clean sporet, og det passet igrunn veldig greit inn. Tight spilling og fin sang.

Jeg kan desverre ikke komme med noen mikseråd, siden jeg er temmelig blank på det området. Pleier å eksperimentere å kutte med EQ'en på ulike spor for å "åpne opp". Ikke at du nødvendigvis trenger å gjøre det med denne.

Link to comment
Share on other sites

Fin sang, og fint (og konservativt) spilt!

Tok meg friheten til å mastre den for deg (fordi jeg likte sporet). Gitarene ligger litt høyt i miksen. Hvis vokal skulle ha kommet på toppen av dette så hadde forholdet mellom trommer og vokal blitt stor. Hvor kommer backingtracket fra? Noe du har laget selv? Trommekanalene burde ha vært snudd, hihat bør dominere høyre kanal (ikke venstre som her).

Lagt på:

- Multibånd kompressor

- Enkel kompressor

- EQ helt i øvre doskantområde (det som skaper litt ... sparkle)

- Limiter

- Og litt reverb.

Her: http://snotpope.com/downloads/wub(mastered).mp3

Link to comment
Share on other sites

Oi oi! Så hyggelig! :D

Du har rett, det ble mer sparkle over det med litt justering i diskantområdet. Artig å høre. Famler jo litt i blinde selv når det kommer til miksing, som tidligere påpekt. Takk for tips!

Backingen, da tipper jeg du mener symfonigreiene? Joda, laget alt selv på denne låten. Etterhvert skal jeg prøve å få laget en tekst og få sunget inn denne. Tusen takk for hyggelige ord fra dere alle forresten, dette gir motivasjon som bare pokker. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.