Web Analytics
Jump to content

Morricones Cinema Paradiso for sologitar


windofpain
 Share

Recommended Posts

Tusen takk for veldig fin tilbakemelding! :)

Hehe, du skulle sett meg mellom opptakene jeg gjorde... da var jeg alt annet enn rolig, og holdt på å slå huet i veggen av frustrasjon, siden det alltid var en eller annen tone der dynamikken/touchen/hva enn ble feil, og jeg visste at hvis jeg holdt på for lenge med å perfeksjonere detaljer, så ville fokus dras vekk fra helheten i den vakre melodien, hvilket ville gjøre spillet rutinemessig.

Link to comment
Share on other sites

Ah, pent  :)  

Hva slags utstyr bruker du?

Takker! :)

Jeg bruker en Takamine cutaway, som egentlig er ment for bruk med piezo, men piezoen funker ikke, så jeg mikker opp med en Røde NT-2. Den svake akustiske lyden i denne gitaren er ikke det gunstigste i så måte, så jeg kjører det oppmikkede signalet gjennom Amplitube forsterkersimulator, som gir lyden en kraft og fylde som ellers er tilnærmet umulig å få ut av gitaren.

Ellers er det MBox og Pro Tools LE som gjelder, og litt reverb, compressor og delay i plug-ins fra PTLE.

Link to comment
Share on other sites

AnderZ. Floydian, takktakk! Greasykid, takk... jo, jeg har den, og brukte den til å plukke melodien og bassen. Som jeg ofte gjør, så gikk jeg også til kilden (Morricones filmmusikk), og sjekket ut den, og fant ut at Metheny & Haden var ganske tro mot utgangspunktet i melodi/bass, så vidt jeg kunne fastslå. Akkordene plukket jeg dog ikke fra noe sted, men bygget de opp selv utfra hvilken funksjon de skulle oppfylle, hva som var teknisk tilgjengelig, samt da selvsagt hva som falt i smak for meg. Dynamikken er også min egen, den rytmiske plasseringen av notene er også ulik M&Hs en del steder, men det er jo ofte også grenser hvor mye man kan variere en melodi, og samtidig bevare dens karakter.

For all del, jeg er klart påvirket av Metheny & Hadens versjon, og syns ikke det er negativt om noen assosierer til den, tvert imot, men jeg liker å ta litt kreditt for at det faktisk er mitt eget arrangement :)

Link to comment
Share on other sites

Satt i går med en kamerat og hørte på Beyond The Missoury Sky... ja, utifra den informasjonen skulle man trodd det var snakk om en romantisk guttedeit, men det var altså ikke tilfelle. Han spurte hva favoritten min var, og da satt jeg på nettopp Cinema Paradiso.

Både arrangementet og spillinga di har jeg ikke noe å utsette på. Haden og Methenys versjon har kanskje en smule mer uforutsigbare rytmer. Men her snakker vi også om smuler og bittesmå frø. Og det er ikke nødvendigvis noe mer riktig.

Vakkert!

Link to comment
Share on other sites

Både arrangementet og spillinga di har jeg ikke noe å utsette på. Haden og Methenys versjon har kanskje en smule mer uforutsigbare rytmer. Men her snakker vi også om smuler og bittesmå frø. Og det er ikke nødvendigvis noe mer riktig.

Takk for fin tilbakemelding! Jepp, soloformatet gjør det vanskelig å være veldig ufortsigbar, skjønt det selvsagt er mulig. For eksempel Lenny Breau var en som hadde utrolig uavhengighet mellom bass-stemmen, mellomstemmene og melodistemmen, og derfor kunne gjøre veldig mange variasjoner med melodien, uten at det gikk utover kontrollen og roen i bass-stemmen/mellomstemmene. Tror dog jeg nesten hadde blitt skremt dersom jag hadde greid å spille like bra som både Charlie Haden og Pat Metheny samtidig, på en 6-strengs gitar (det samme gjelder for så vidt også en 7-strengs, 8-streng, hva enn).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.