Web Analytics
Jump to content

Morricones Cinema Paradiso for sologitar


windofpain

Recommended Posts

Tusen takk for veldig fin tilbakemelding! :)

Hehe, du skulle sett meg mellom opptakene jeg gjorde... da var jeg alt annet enn rolig, og holdt på å slå huet i veggen av frustrasjon, siden det alltid var en eller annen tone der dynamikken/touchen/hva enn ble feil, og jeg visste at hvis jeg holdt på for lenge med å perfeksjonere detaljer, så ville fokus dras vekk fra helheten i den vakre melodien, hvilket ville gjøre spillet rutinemessig.

Link to comment
Share on other sites

Ah, pent  :)  

Hva slags utstyr bruker du?

Takker! :)

Jeg bruker en Takamine cutaway, som egentlig er ment for bruk med piezo, men piezoen funker ikke, så jeg mikker opp med en Røde NT-2. Den svake akustiske lyden i denne gitaren er ikke det gunstigste i så måte, så jeg kjører det oppmikkede signalet gjennom Amplitube forsterkersimulator, som gir lyden en kraft og fylde som ellers er tilnærmet umulig å få ut av gitaren.

Ellers er det MBox og Pro Tools LE som gjelder, og litt reverb, compressor og delay i plug-ins fra PTLE.

Link to comment
Share on other sites

AnderZ. Floydian, takktakk! Greasykid, takk... jo, jeg har den, og brukte den til å plukke melodien og bassen. Som jeg ofte gjør, så gikk jeg også til kilden (Morricones filmmusikk), og sjekket ut den, og fant ut at Metheny & Haden var ganske tro mot utgangspunktet i melodi/bass, så vidt jeg kunne fastslå. Akkordene plukket jeg dog ikke fra noe sted, men bygget de opp selv utfra hvilken funksjon de skulle oppfylle, hva som var teknisk tilgjengelig, samt da selvsagt hva som falt i smak for meg. Dynamikken er også min egen, den rytmiske plasseringen av notene er også ulik M&Hs en del steder, men det er jo ofte også grenser hvor mye man kan variere en melodi, og samtidig bevare dens karakter.

For all del, jeg er klart påvirket av Metheny & Hadens versjon, og syns ikke det er negativt om noen assosierer til den, tvert imot, men jeg liker å ta litt kreditt for at det faktisk er mitt eget arrangement :)

Link to comment
Share on other sites

Satt i går med en kamerat og hørte på Beyond The Missoury Sky... ja, utifra den informasjonen skulle man trodd det var snakk om en romantisk guttedeit, men det var altså ikke tilfelle. Han spurte hva favoritten min var, og da satt jeg på nettopp Cinema Paradiso.

Både arrangementet og spillinga di har jeg ikke noe å utsette på. Haden og Methenys versjon har kanskje en smule mer uforutsigbare rytmer. Men her snakker vi også om smuler og bittesmå frø. Og det er ikke nødvendigvis noe mer riktig.

Vakkert!

Link to comment
Share on other sites

Både arrangementet og spillinga di har jeg ikke noe å utsette på. Haden og Methenys versjon har kanskje en smule mer uforutsigbare rytmer. Men her snakker vi også om smuler og bittesmå frø. Og det er ikke nødvendigvis noe mer riktig.

Takk for fin tilbakemelding! Jepp, soloformatet gjør det vanskelig å være veldig ufortsigbar, skjønt det selvsagt er mulig. For eksempel Lenny Breau var en som hadde utrolig uavhengighet mellom bass-stemmen, mellomstemmene og melodistemmen, og derfor kunne gjøre veldig mange variasjoner med melodien, uten at det gikk utover kontrollen og roen i bass-stemmen/mellomstemmene. Tror dog jeg nesten hadde blitt skremt dersom jag hadde greid å spille like bra som både Charlie Haden og Pat Metheny samtidig, på en 6-strengs gitar (det samme gjelder for så vidt også en 7-strengs, 8-streng, hva enn).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.