Web Analytics
Jump to content

NGD: PRS SE Custom 24


Audun
 Share

Recommended Posts

Så da ble det en litt annen type gitar enn det jeg er vant med denne gangen. Har jo vært godt kjent med PRS, og spilt på noen, siden slutten på '80-tallet, men har liksom aldri kjent "dragningen". Litt tilfeldig, kom det vel opp noen reviews i feeden på YT, og da ble jeg litt interessert i SE modellene fra senere år. De har jo fått gode anmeldelser fra de aller fleste, så da det plutselig også dukket opp noen i feeden på Finn.no, ble det slik at nysgjerrigheten tok overhånd.

Slo til på en 2020 modell, og den ser jo helt smashing ut. Ikke en ripe i lakken. Var litt spent på pickupene, men i første omgang synes jeg ikke de er så verst. Uvant i halsposisjon da 24 bånd gjør at halspickup er plassert lenger bak enn jeg er vant med. I midtposisjon og coilsplit aktivert, er lyden faktisk ikke så langt unna en Strat i pos. 2. Jeg har ikke prøvd gitaren på live-riggen enda, så det gjenstår å se hvordan det egentlig låter, men første inntrykk er bra. Jeg er litt skep på elektronikken dog. Pickupvelger skraper og kjennes billig ut, og tone poten med splitfunksjonen er veldig løs og "billig". (Alpha pots.)

Trem-systemet er meget bra. Vibarma er av typen som du bare presser inn. Det gjenstår selvsagt å se å se hvor lenge det holder, men det er tightere enn på noen Fender jeg har vært borti. Selv der tremolo er oppgradert. Den har en justeringsskrue for å stille hvor tight den skal være, men jeg ser for meg at før eller siden, vil "pakningen" slites ut.

Halsprofil er veldig grei, og båndjobb er upåklagelig. Båndjobb er betydelig bedre enn f.eks. Epiphones jeg har vært borti i lignende prisklasse.

Sammenlignet med R8 Les Paulen min, er den ikke helt der, og det skulle vel kanskje bare mangle. Så spørs det jo hva det er som gjør det. Tenker litt på oppgraderinger. Ser at mange bytter stemmeskruene til låsbare. Foreløpig har ikke jeg hatt noen problemer med stemming, så jeg vet ikke. Pickups og spesielt elektronikk, er nok det jeg kanskje prioriterer først. Så er det jo rimelig enkelt å bestille et sett låsbare stemmeskruer fra PRS som passer rett inn... 🤪

52508229363_e9a0ff4d18_b.jpg

52508153230_e110b9591d_b.jpg

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja,disse gitarene har 25" skala og 10" halsradius,så det er vel mye av årsaken til at den ikke er "helt der".Jeg ville ventet med å oppgradere noe før jeg har hatt den en stund,og heller konsentrere meg om setup,litt spray på pickupvelger osv.Vet også at PRS ofte har bytter leverandør til stemmeskruer,så kan være litt trøblete å finne de rette.Men,grattis med ny gitar :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for det. Nei, jeg kommer ikke til å gjøre noe med den før jeg har testet den ordentlig over tid. Setup er veldig bra. Det eneste jeg har gjort, er å justere pickuper litt. 🙂

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kan jo informere om at jeg har bestilt et sett originale PRS locking tuners fra Thomann. Ikke fordi det er absolutt nødvendig. Bare fordi… 

Når det gjelder pickuper og elektronikk, får vi se. Tonerider pickups har jeg jo positive erfaringer med, så kanskje…

Jeg har også vurdert messingblokk til trem.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.