Web Analytics
Jump to content

verdens verste gitarer


mislykketmusikant

Recommended Posts

Hm.

For å være brutalt ærlig ser jeg ikke helt hva det skulle være nyttig for?

Blir jo bare en synse- og oppramsingstråd, eller?

Men for all del 🙂

...noen vil jo kjapt komme med HB uansett, liksom.

Edited by Gubbe
 • Like 1
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Er det spørsmål om utseende, spillbarhet eller klang/lyd?

Det er jo mange stygge gitarer som kan låte helt suverent. Og for så vidt "pene" gitarer som verken har god klang/lyd eller er særlig gode å spille på.

Det blir vel også litt sånn at noen liker mora og noen liker dattera. Noen liker kanskje til og med sønnen.

Link to comment
Share on other sites

slik jeg tenkte det, skal det være en tråd for to hovedtyper av kommunikasjon relativt til gitarer: klaging og latterliggjøring.

så lenge budskapet inneholder kritiske elementer i forhold til gitarer (utseende, spillbarhet, generell kvalitet, overdrevet tro på salgbarhet/verdi), så er det i tråd med intensjonen. gjerne med eksempler fra folk som prøver å selge gitaren man tenker på.

egentlig var det flere kommentarer i "beste finn-annonser" -tråden som gjorde at jeg ville lage denne tråden. det dukker stadig opp "dette er ikke i tråd med intensjonen med finn-tråden"-kommentarer, så dette kan jo være en "for useriøs for finn-tråden"-tråd. det var ihvertfall min tanke.

Link to comment
Share on other sites

Har vell heller en sammenligning. Aldri skjønt hvordan Ovation sine elektriske nylon-gitarer har vært på markedet så lenge når gitarer som -låter fint- faktisk konkurrerer med dem. Typ Godin.. Ibanez har også en modell som er vanskelig å få tak i, men som er på vei tilbake tror jeg. 

Link to comment
Share on other sites

yamaha har også to modeller som er langt bedre enn ovation, synes jeg. silent guitar n200-ett-ett-eller-annet....

helt enig i at ovation ikke er favoritten. heller ikke når det gjelder stål. synes takamine sine modeller med det fastmonterte ct4-ett-eller-annet er mye bedre, om man  absolutt skal ha en faktisk akustisk gita som scenegitar, og ikke en solidbody-type som godin multiac.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.