Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Hjelp til datering av GIBSON LP COUSTOM?


Anbefalte innlegg

10 minutter siden, Sveinung Bjørgvik skrev:

Finner ikke ut av det selv, så lurer på om noen hjelpsomme sjeler kan tolke dette serienummeret og gi meg dato og år for produksjon?

(se vedlagte bilde)

73B789FF-368D-4E67-A280-BB922126D2F3.jpeg

Ser ut som 1976 - hvis du legger ut litt flere bilder av gitaren så finner vi nok ut av det:)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette er vel den merkingen Gibson startet med i 1975, da de begynte å produsere Les paul`s i Nashville.

Den ble vel bare brukt i 3 år.

De første to tallene angir årstall:

99 - 1975

00 - 1976

06 - 1977

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
5 timer siden, Sveinung Bjørgvik skrev:

Finner ikke ut av det selv, så lurer på om noen hjelpsomme sjeler kan tolke dette serienummeret og gi meg dato og år for produksjon?

(se vedlagte bilde)

73B789FF-368D-4E67-A280-BB922126D2F3.jpeg

Pretty please with sugar on top, kan vi få se resten av gitaren også?

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Må være den mest herpa LP i landet. Dumpa tilfeldigvis i fanget og jeg lurer på å kjøpe den. Alt av elektronikk funker, men den ser ikke ut i dagslys. Har visst gått sine runder i et punkband på åttitallet. Har støvet ned i 10-15 år før den havna her i dag  

Mulig å overhale den totalt tror dere? Vet ikke hva den kan være verdt?

Noen som har en ide vedr. pris?

image.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Værsåværsåværsåsnill, ikke «restaurer» den kroppen der. Møkkfett. Hvordan spiller den? Verdi er veldig avhengig av hva som er originalt. Hva veier den? 

Edit; https://reverb.com/price-guide/guide/1141

Er jo en del ting som skurrer litt på denne, men ser jo kul ut.

Endret av Pledrik
 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kanskje ikke helt naturlig reliced, men hvis hals og bånd er greit og elektronikk er original og fungerende, spiller det ingen rolle. Det gir jo gitaren karakter, men bør helt klart innvirke på prisen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Er det full stopp i prosjektet?
  • JC22 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=205905820
  • Det er jo ikke så mye annet å gjøre enn å feilsøke. Lån en annen mic og prøv. Om det så er en standard 58 eller så, bare det er en du vet funker. Da får du i hvert fall evt luket bort mikken og/eller lydkort som problem. Prøv også med annen kabel. Hvis det ikke er noen forskjell da, må du inn i innstillinger på lydkort og garageband og se.
  • Gjør mine første spede forsøk med opptak fra mikrofon, men opplever mye støy. Noe jeg gjør feil, eller er det rett og slett en "defekt" mikrofon? Mikrofon er en brukt MXL 770 kondensatormikrofon. Lydkort er et nytt Focusrite 2i2. DRW er Garageband (iMac). Lydkortet ser ut til å fungere som det skal, og ja jeg bruker 48v. Uten det er nivået veldig lavt, hvilket indikerer at det ikke er noe feil med lydkortet. Mikrofonen har -10db funksjon, og den fungerer = redusert nivå når jeg vender over til -10db på mikrofonen.  Når jeg spiller inn fra gitarkabinettet (mic ca 10 cm fra kantoppheng på ht-element) får jeg egentlig tilstrekkelig nivå med gain på lydkortet ca kl 10:30 - 11:00.  Men ved tale/"sang"/akustisk kommer det (for mye) støy fra mic da jeg må ha gain på ca 12:00+ for å få høyt nok innspillingsnivå.  Støyen er jevn sus, som gradvis øker med gain. Ingen brum, pops el.likn - kun sus.  Har ingen annen mic å sammenlikne med. Er det noen innstillinger i Garageband jeg har oversett (er "amatør på dette), eller....? Tips/inspill mottas med takk 🙂
  • Laney er relativt billig og veldig bra, jeg har brukt en GH50 som funker helt supert. Med en 4x12 eller to mangler det ikke noe på volum i alle fall. Det meste av vreng har gått på pedaler, har bare skrudd en halvskitten Malcolm-lyd på ampen. Når det er sagt låter det selvfølgelig veldig fett med en Orange e.l., lånte en OR50 en stund, men jeg kunne ikke rettferdiggjøre prisen når Laneyen var såpass bra   Når vi har reist uten amper står det som regel en Marshall av noe slag på scenen og det er 100% kurant det også. Det er en liten trend gående for spesielle/dyre amper i stonermiljøet, men de aller fleste kjører nok på hva som helst av gamle røramper.   På brettet har jeg wah-boost-fuzz-phaser-digital delay. Fuzzpedaler er en svær jungel å gå seg vill i, men på Youtube får du en god ide om hva du kan vente deg. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.