Web Analytics
Jump to content

Baritone i drop C?


Geralt_of_Rivia
 Share

Recommended Posts

Heisann!

Jeg har gått til innkjøp av en Chapman baritone. Alltid hatt lyst på det, og nå hadde jeg muligheten. Det jeg prøver å finne svar på er egentlig om en baritone kan brukes i drop c? Jeg er fullt klar over at den er langt for dypere tuninger. Jeg har sett litt av hvert på nettet ang. akkurat det. Hva tenker dere? 

Jeg hadde også en samtale med en kompis av meg, som mente at om en kan stemme baritonen i drop c, så vil drop c på en annen gitar høres anderledes ut? Dette på grunn av scale lenght forskjellen. Har aldri hørt om noe sånt?

Link to comment
Share on other sites

Det blir no "tilsvarende" som å stemme opp en gitar i drop F.
Ville ikke gjort det. 

Bedre å skaffe seg en "vanlig" gitar til dette formål. Jeg har stemt gitarer med 24.75 skala ned i drop C med 11-52 strenger uten problemer (Gibson, Epiphone, ESP Eclipse). Enda bedre er det med 25.5" skala (Schecter, ESP, Ibanez)

Link to comment
Share on other sites

Jeg ser ikke det store problemet hvis man velger riktig strengetykkelse. Selv med en 30" baryton, så skiller det ikke mer enn 4,5" ned til normal Fender-skalalengde. I denne enden av skalaen utgjør det litt mindre enn tre bånd eller tre halvtoner. Den burde således kunne stemmes i C# standard tuning med omtrent samme strengetykkelser og spenn som en vanlig gitar. En halvtone opp burde gå bra, spesielt med light til medium strenger. Drop-tuning er alltid en utfordring for standard strengesett, og den tykkeste strengen har da uansett sine egne krav, siden den er en halvtone ned i forhold til C#-standard-tuningen som altså er ganske naturlig for en 30" hals med normale gitarstrenger.

Og som andre har nevnt, så har strengetykkelse nesten alt å si. Jeg har en 30" short scale bass stemt i D standard (altså en oktav lavere enn vi snakker om her). 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å få både i pose og sekk (clean/dirty/distortion) når det gjelder strat bridgepickup.Dette er det nærmeste jeg har kommet hittil:Dimarzio FS-1 (DP110) Den har vært på markedet siden 1974 og koster heller ikke allverden (kr 635 hos Evenstad).Sparker bra denne!    
  • @kristoffereidevikler også pickups. Gjorde i hvert fall. Har fremdeles den omviklede ‘51 p-bass-pickupen i min MIJ ‘51 (begge reissues, altså). 
  • @SteikBacon Står bak Edmire Pickups.
  • er det ikke en her inne som vikler pickuper, da? bør jo kunne få til noe som passer, vil jeg tro. eugen gitar her i bergen ble levert med disse, tror jeg (7,2k): https://www.riograndepickups.com/vintage-tall-boy min strat har van zandt pickups. mange som har kommentert at de liker lyden i den. mener bridgpickupen der ble målt til 7,8k.
  • GFS var nok mer attraktive da dollaren var en god del lavere, ja. I tillegg mener jeg frakten også var en del billigere før. Men greie pickups er det. Når vi først er inne på tips, så har jeg hatt bra hell med humbuckere fra Tonerider. Kan ikke si noe om settene for strat og tele, men hvis de er like gode som de humbucker'ne jeg har brukt, er de absolutt et bra kjøp. De har en del lydeksempler / videoer på nettsida: https://tonerider.com/category/pickups-for-strats/?v=c2f3f489a005 SpeakOn er forhandlere i Norge: https://www.speakon.no/instrument/gitar/deler/pickup-mikrofon/tonerider.html
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.