Web Analytics
Jump to content

Reverbpedal, anbefalinger?


Pledrik
 Share

Recommended Posts

Trenger en reverbpedal, og har forløpig landet på enten en BOSS RV-6 eller en Strymon Bluesky (med en mulig pallplass til MXR Reverb). Er ikke veldig glad i å skru lyd, så pleier å finne en setting jeg liker og så holder jeg meg stort sett til den til jeg går lei eller trenger en forandring. Ergo så har RV-6 mer enn nok muligheter for min del, så spørsmålet er vel da egentlig om Strymon'en gir "bedre" lyd. 

Noen som har noen erfaringer, evt andre gode tips? Strymon er jo en annen prisklasse, er det verdt det? Bigsky utgår for min del, både pga pris og det faktum at den har et LCD-display - da får Tweed'en hjernedrypp. Jeg har forøvrig sett på Quiet Theory Prelude (https://www.quiettheory.com/) som jeg syntes ser veldig fett ut, men de selger ikke ut av USA enda og er litt usikker på hvordan den funker. 

EDIT; det er forøvrig ikke effektsloop på forsterkerne jeg skal bruke denne på, btw.

Edited by Pledrik
Link to comment
Share on other sites

4 minutter siden, sarge skrev:

Hvis du holder deg til en lyd, så må jo en TC Electronic Hall of Fame Mini være en liten joker. Finn ditt toneprint, så er det bare å kjøre.

http://www.tcelectronic.com/hall-of-fame-mini-reverb/

Så på den, må innrømme at jeg liker tanken. Men føler Neil Young roterer i graven sin hvis jeg fisker frem mobilen midt i Powderfinger for å justere lyden på gammaltweed'en, og mannen er jo ikke dau ennå...

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, sarge skrev:

Du justerer ikke lyden på mobilen.  Du velger kun modell. Du velger IKKE HoF Mini hvis du trenger å bytte reverb-modell ofte eller trenger hands-on detaljkontroll på enkeltparametre.

Skjønte faktisk det:). Men skal få testet den "vanlige" HoFen, takker for tips:)

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker Carl Martin Headroom. Ja, den er litt i største laget, men jeg liker den bedre enn Strymon Flint som jeg hadde før ?  Funker like fett foran amp'en som i effektsløyfa. Den er ikke "drippy" som surf-gitaristene kaller det, men heller som en ganske varm, myk fjærklang uten "klank og klonk".

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

11 minutter siden, fuzz-mullah skrev:

Jeg bruker Carl Martin Headroom. Ja, den er litt i største laget, men jeg liker den bedre enn Strymon Flint som jeg hadde før 1f642.png  Funker like fett foran amp'en som i effektsløyfa. Den er ikke "drippy" som surf-gitaristene kaller det, men heller som en ganske varm, myk fjærklang uten "klank og klonk".

Fikk sett et par youtube demoer nå nettopp, og tror dette kan være veldig nærme det jeg ser etter. Skal bingewatche litt mer i helgen, og takker for gode tips.

Link to comment
Share on other sites

Gå for Big Sky først som sist du! Ikke noe som gode kombinasjoner av old school og new school. Kjørte den med en 5e3 klone jeg hadde før. Herlig!!

Dvs Big Sky gir deg mulighet for stor variasjon óg presets. Beste av to verdener! Trenger du ikke variasjon så finnes det maaange enklere og billigere varianter, et par er nevnt!

Edited by Ptr
Link to comment
Share on other sites

Kan jo også se på Free the Tone AS-1R... den trenger en ikke skru seg så vekk med of en mellomløsning til BigSky kanskje.

HoF er fine greier om en trenger bare en touch av reverb og vil set n' forget. 

Ellers så vil jeg understreke at Strymon Flint har per dags dato den fineste reverben jeg har hørt som lar seg brukes litt aktivt foran ampen... Tremolo følger også med ?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Takk for tipset! Har hatt faktisk hatt en sånn en i stolposisjon på en annen Stratocaster, sammen med to SD Alnico II. Den ble nok litt mørk og dyster i klangen for mitt bruk. Ingen tvil om at den sparker fra, men etter min mening på bekostning av reinlyd. Som er det viktigste for meg.  Men FS-1 gjør nå god nytte som stolpickup på en Yamaha-bass jeg har (med Precision-pickup i midtposisjon), det passer den helt ypperlig til, faktisk.
  • Vanskelig å få både i pose og sekk (clean/dirty/distortion) når det gjelder strat bridgepickup.Dette er det nærmeste jeg har kommet hittil:Dimarzio FS-1 (DP110) Den har vært på markedet siden 1974 og koster heller ikke allverden (kr 635 hos Evenstad).Sparker bra denne!    
  • @kristoffereidevikler også pickups. Gjorde i hvert fall. Har fremdeles den omviklede ‘51 p-bass-pickupen i min MIJ ‘51 (begge reissues, altså). 
  • @SteikBacon Står bak Edmire Pickups.
  • er det ikke en her inne som vikler pickuper, da? bør jo kunne få til noe som passer, vil jeg tro. eugen gitar her i bergen ble levert med disse, tror jeg (7,2k): https://www.riograndepickups.com/vintage-tall-boy min strat har van zandt pickups. mange som har kommentert at de liker lyden i den. mener bridgpickupen der ble målt til 7,8k.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.