Web Analytics
Jump to content

Reverbpedal, anbefalinger?


Pledrik

Recommended Posts

Trenger en reverbpedal, og har forløpig landet på enten en BOSS RV-6 eller en Strymon Bluesky (med en mulig pallplass til MXR Reverb). Er ikke veldig glad i å skru lyd, så pleier å finne en setting jeg liker og så holder jeg meg stort sett til den til jeg går lei eller trenger en forandring. Ergo så har RV-6 mer enn nok muligheter for min del, så spørsmålet er vel da egentlig om Strymon'en gir "bedre" lyd. 

Noen som har noen erfaringer, evt andre gode tips? Strymon er jo en annen prisklasse, er det verdt det? Bigsky utgår for min del, både pga pris og det faktum at den har et LCD-display - da får Tweed'en hjernedrypp. Jeg har forøvrig sett på Quiet Theory Prelude (https://www.quiettheory.com/) som jeg syntes ser veldig fett ut, men de selger ikke ut av USA enda og er litt usikker på hvordan den funker. 

EDIT; det er forøvrig ikke effektsloop på forsterkerne jeg skal bruke denne på, btw.

Edited by Pledrik
Link to comment
Share on other sites

4 minutter siden, sarge skrev:

Hvis du holder deg til en lyd, så må jo en TC Electronic Hall of Fame Mini være en liten joker. Finn ditt toneprint, så er det bare å kjøre.

http://www.tcelectronic.com/hall-of-fame-mini-reverb/

Så på den, må innrømme at jeg liker tanken. Men føler Neil Young roterer i graven sin hvis jeg fisker frem mobilen midt i Powderfinger for å justere lyden på gammaltweed'en, og mannen er jo ikke dau ennå...

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, sarge skrev:

Du justerer ikke lyden på mobilen.  Du velger kun modell. Du velger IKKE HoF Mini hvis du trenger å bytte reverb-modell ofte eller trenger hands-on detaljkontroll på enkeltparametre.

Skjønte faktisk det:). Men skal få testet den "vanlige" HoFen, takker for tips:)

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker Carl Martin Headroom. Ja, den er litt i største laget, men jeg liker den bedre enn Strymon Flint som jeg hadde før ?  Funker like fett foran amp'en som i effektsløyfa. Den er ikke "drippy" som surf-gitaristene kaller det, men heller som en ganske varm, myk fjærklang uten "klank og klonk".

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

11 minutter siden, fuzz-mullah skrev:

Jeg bruker Carl Martin Headroom. Ja, den er litt i største laget, men jeg liker den bedre enn Strymon Flint som jeg hadde før 1f642.png  Funker like fett foran amp'en som i effektsløyfa. Den er ikke "drippy" som surf-gitaristene kaller det, men heller som en ganske varm, myk fjærklang uten "klank og klonk".

Fikk sett et par youtube demoer nå nettopp, og tror dette kan være veldig nærme det jeg ser etter. Skal bingewatche litt mer i helgen, og takker for gode tips.

Link to comment
Share on other sites

Gå for Big Sky først som sist du! Ikke noe som gode kombinasjoner av old school og new school. Kjørte den med en 5e3 klone jeg hadde før. Herlig!!

Dvs Big Sky gir deg mulighet for stor variasjon óg presets. Beste av to verdener! Trenger du ikke variasjon så finnes det maaange enklere og billigere varianter, et par er nevnt!

Edited by Ptr
Link to comment
Share on other sites

Kan jo også se på Free the Tone AS-1R... den trenger en ikke skru seg så vekk med of en mellomløsning til BigSky kanskje.

HoF er fine greier om en trenger bare en touch av reverb og vil set n' forget. 

Ellers så vil jeg understreke at Strymon Flint har per dags dato den fineste reverben jeg har hørt som lar seg brukes litt aktivt foran ampen... Tremolo følger også med ?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.