Web Analytics
Jump to content

Volumdropp v. bruk av begge pickups samtidig


Recommended Posts

Er det flere som har lagt merke til dette? At tonen kan bli litt tam/volum minker litt med pickup vender i midt posisjon. Jeg har alltid lurt litt på det, for det burde ha vært det motsatte, at to pu gir en vol boost. Nå sitter jeg her med en LTD B-404 bass m. aktive EMG 35 P4 og 35 DC. Den har en balanse pot for mickene og i midtpososjon suger det såpass at jeg mistenker at den ene pu er ute av fase, en vol drop som tilsvarer å skru vol ned til iallefall 7.

Noen som har tanker om dette?

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Spill som Peter Green! Ute av fase-lyd gjør livet verd å leve. Juster høyden på pickupene så du får skikkelig "honk" i midtposisjonen og fyr opp "Stop Messin' Around" med Fleetwood Mac. Men volumet dropper selvsagt noe, ja. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

50 minutter siden, askret skrev:

Jeg mistenker at den ene pu er ute av fase 1f604.png

Ja, er ikke det mulig da, bytte polaritet på den ene...

7 minutter siden, germaniumkid skrev:

De aller fleste pickuper er parallellkoblet når to er koblet sammen. Dette vil ikke gi volumboost. Hadde de vært koblet i serie derimot. 

Så det er årsaken?

Link to comment
Share on other sites

31 minutter siden, Aphelion skrev:

Var han bassist?

Hahaha, jeg overså glatt at det var en bass det vas snakk om.? Satt å hørte på Live in Boston-skiva med Fleetwood Mac, og var litt for kjapp, ja!

Link to comment
Share on other sites

 når begge pickupene er på fult får du en "scoop"  i mellomtonen  pga fasekanselering . pickupene er ikke i motfase men pga avstanden mellom dem får du noe som på engelsk heter " comb filtering"

Google det så får du det sikkert bedre forklart enn hva jeg gjør ...

Link to comment
Share on other sites

Det er mulig jeg er på bærtur, men slik jeg ser for meg teorien rundt dette, så vil man, hvis følgende er til stede-

- pickuper, potmetre og tonekontroller har eksakt samme verdi
- Strengen svinger helt likt over pickupen (noe som er praktisk umulig)

kun få lydforskjellen som oppstår fordi pickupene står på forskjellig sted på gitaren.

Totalt sett er det klart det blir forskjell, og siden lyden som er felles for de to pickupene "spises opp", er det ikke rart volumet blir lavere.

Link to comment
Share on other sites

Elektronikken for aktive pickups med volum og balanse har mange alternative design. Dersom vi snakker en passiv balansekontroll så kan det hende at man har brukt feil type potensiometer her. Men hvis dette er fra fabrikk, så er jo det lite sannsynlig. Er det et følbart midtpunkt i balansekontrollen, så er det veldig sannsynlig at du har et skikkelig balansepotensiometer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.