Web Analytics
Jump to content

Volumdropp v. bruk av begge pickups samtidig


Recommended Posts

Er det flere som har lagt merke til dette? At tonen kan bli litt tam/volum minker litt med pickup vender i midt posisjon. Jeg har alltid lurt litt på det, for det burde ha vært det motsatte, at to pu gir en vol boost. Nå sitter jeg her med en LTD B-404 bass m. aktive EMG 35 P4 og 35 DC. Den har en balanse pot for mickene og i midtpososjon suger det såpass at jeg mistenker at den ene pu er ute av fase, en vol drop som tilsvarer å skru vol ned til iallefall 7.

Noen som har tanker om dette?

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Spill som Peter Green! Ute av fase-lyd gjør livet verd å leve. Juster høyden på pickupene så du får skikkelig "honk" i midtposisjonen og fyr opp "Stop Messin' Around" med Fleetwood Mac. Men volumet dropper selvsagt noe, ja. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

50 minutter siden, askret skrev:

Jeg mistenker at den ene pu er ute av fase 1f604.png

Ja, er ikke det mulig da, bytte polaritet på den ene...

7 minutter siden, germaniumkid skrev:

De aller fleste pickuper er parallellkoblet når to er koblet sammen. Dette vil ikke gi volumboost. Hadde de vært koblet i serie derimot. 

Så det er årsaken?

Link to comment
Share on other sites

31 minutter siden, Aphelion skrev:

Var han bassist?

Hahaha, jeg overså glatt at det var en bass det vas snakk om.? Satt å hørte på Live in Boston-skiva med Fleetwood Mac, og var litt for kjapp, ja!

Link to comment
Share on other sites

 når begge pickupene er på fult får du en "scoop"  i mellomtonen  pga fasekanselering . pickupene er ikke i motfase men pga avstanden mellom dem får du noe som på engelsk heter " comb filtering"

Google det så får du det sikkert bedre forklart enn hva jeg gjør ...

Link to comment
Share on other sites

Det er mulig jeg er på bærtur, men slik jeg ser for meg teorien rundt dette, så vil man, hvis følgende er til stede-

- pickuper, potmetre og tonekontroller har eksakt samme verdi
- Strengen svinger helt likt over pickupen (noe som er praktisk umulig)

kun få lydforskjellen som oppstår fordi pickupene står på forskjellig sted på gitaren.

Totalt sett er det klart det blir forskjell, og siden lyden som er felles for de to pickupene "spises opp", er det ikke rart volumet blir lavere.

Link to comment
Share on other sites

Elektronikken for aktive pickups med volum og balanse har mange alternative design. Dersom vi snakker en passiv balansekontroll så kan det hende at man har brukt feil type potensiometer her. Men hvis dette er fra fabrikk, så er jo det lite sannsynlig. Er det et følbart midtpunkt i balansekontrollen, så er det veldig sannsynlig at du har et skikkelig balansepotensiometer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
  • Gitarsynthen har nok bare blitt hjemmebrukt, og ser ny ut. Det har seg nå slik at elektronikk "står seg i hjel", altså, det kan slutte å virke selv om det bare har kost seg i esken sin og ikke blitt brukt.  Jeg har ikke testet denne på lenge, og derfor skrev jeg det slik.  Den blir selvsagt testet før jeg evt. forlanger penger for den. Pris? Hva vil du betale? En ny koster 9500, men den er verdt det du vil betale for den. Du trenger en hexpickup på gitaren din for å bruke den, og jeg ønsker å selge dette som en pakke.. Det å montere en GR55 slik at den virker, er et herk og en tålmodighetsprøve. Mitt tips er å kjøpe en gitar som pickupen er ferdig montert på, eller en Fender Roland G5. Den koster 10 000.. Send meg en PM, så sjekker jeg gitar, sustainerfunksjon, pickup, og det hele.  Halv pris er en grei tommelfingerregel på brukt musikkutstyr
  • Vær forsiktig, det er avhengighetsskapende å skifte pickups 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.