Web Analytics
Jump to content

Sliter med feedback


Chris.Nukem

Recommended Posts

Fått meg ny forsterker, bugera 333 inf rørcombo 120w. Når volumkontrollen på gitaren er på maks begynner forsterkeren å feede selv på relativt lavt volum. Må skru helt ned til 3 før det blir akseptabelt. Da er volume, gain og master satt til rundt 5. Spiller på en epiphone dot, låner også en Les paul standard av og til. Mindre feedback på sistnevnte, men fremdeles plagsomt mye. 

Tips/triks? Har jeg et forsterker eller pickup problem?

Link to comment
Share on other sites

feedback, som i fet kontrollerbar feedback, eller som i "æææ, elendige drittfeedback! Øra blør!"

Den ene typisk for høy volum. Den andre typisk for upottede og/eller dårlige pickups kombinert med høy volum.

Diskant (og presence) instilling på ampen?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Så lenge jeg ikke spiller, så feeder den. Også når jeg muter strengene. 

Lengre gitarledning er bestilt? Skal forsøke med lavere master volume, gain og diskant, heller kjøre på med mer channel volume og mellomtone. Funker ikke det, kan jeg  alltids forsøke å potte pickup'ene. Ser nå ganske enkelt ut ihvertfall. 

Link to comment
Share on other sites

Noen amper har "innebygget feedback".. har funnet både mikrofoniske rør, plate på trafo er løs og svinger seg i valsen.. men det er nok ikke fenomenet her. På gitarfronten er det flere ting som kan vibrere og riste ukontrollerbart. Felles er at noe som har rom til å bevege seg opp og ned/ut og inn/frem og tilbake...  (her planter man bilder i hodene på folket, jadda)Så finn og gjør tiltak på alt som er løst. Pickuper er stor mistenkt mht uønsket feedback, kanskje skummelt å gå løs på selv, men kobbertråd eller deksler uten å sitte klistret fast i voks er gjengangere i hylekoret. 

Link to comment
Share on other sites

ADVARSEL! Voks (som stearinlys) er svært brannfarlig. Ikke varm voks på høy temperatur eller høy effekt. Vannbad med beholder i er veien, smeltetemp voks 65-70 grader, nok til å ikke brenne finger om du kommer nedi. Voks trekker ikke dypt inn uten vakum, men kanskje tilstrekkelig for ditt problem. Voks i dagligvarebutikk kalles "syltevoks"..

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker Lindy Fralins oppskrift på voksing med godt resultat. Har laget meg en melting pot bestående av to gryter, en normal og en litt mindre tynnbunna, begge kjøpt på fretex for noen tiere. 

http://www.stewmac.com/How-To/Online_Resources/Learn_About_Guitar_Pickups_and_Electronics_and_Wiring/Wax_potting_pickups.html

Link to comment
Share on other sites

Veldig fristende å gå til innkjøp av nye pickup'er. GFS bestilles fra USA eller? Fant ingen i Norge som har de....

Noen dere spesielt anbefaler?

En av disse feks. 

http://www.guitarfetish.com/KP--GFS-Power-Rails-Crushing-power-Killer-Tone-Black-on-Black--Kwikplug-Ready_p_21908.html

http://www.guitarfetish.com/KP--Crunchy-PAT-High-Output-Humbucker-Black--Kwikplug-Ready_p_21733.html

Noisegate er på ønskelista;)

 

Link to comment
Share on other sites

Jeg har god erfaring med railspickups fra GFS. Flott firma å handle med! Det er da ikke alle som liker rails, men til sitt bruk synes jeg disse er mye for pengene. Har egentlig ikke prøvd pickups fra GFS som jeg har vært direkte skuffet over, men så er jeg da heller ikke så kresen.

Etter det jeg vet, må du handle fra USA hvis du ikke finner noe brukt. Det er vel flere som har opplevd at beløpet på tolldeklarasjonen fra GFS er "noe lavere" enn hva man har betalt for varene..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.