Web Analytics
Jump to content

Den mikroskopiske Collings-tråden. Erfaringer?


WelhavenT

Recommended Posts

Dette blir nok en kort tråd :) Bare lurer på om det er flere enn meg og Kossof som har erfaring med Collings, primært elgitar. Før jeg kjøpte en 290 brukt av Extol nylig, hadde jeg hørt veldig lite om merket før. Det eneste var gjennom That Pedal Show:

Av de ca 30-35 gitarene jeg har eid, har det skjedd én gang tidligere at jeg har fått fingrene i en gitar som føles som den er bygd spesielt for meg, den andre er min ESP M-I. Alt stemmer, vekt, utseende, hals, pickups osv. Suget etter nye gitarer har forsvunnet som dugg for sola, og jeg har pakket ned tre av gitarene som bare støver ned. Jeg har endog gått til det fyfy-banne i kjerka-skrittet og satt på et klistremerket på den. En skikkelig klisjé-pinup ? For denne tar jeg med meg i graven. 

IMG_3096.JPG

IMG_3097.JPG

IMG_0076.JPG

IMG_0077.JPG

IMG_0078.JPG

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Ptr skrev:

Har ingen erfaring med Collings, men liker å se at folk ikke er redd for å ta seg til rette på high-end stæsjet sitt (ref pinup). Alle De fleste tenker jo bare på resale value om dagen. 

Det var veldig befriende å ikke tenke på resale value, ja :) Den eneste gitaren jeg har gjort sånt med tidligere er V-gitaren jeg har hatt i 22 år. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har hatt en I-35, en av de beste gitarene jeg noensinne har spilt på. Halsprofil var fantastisk, finishen var imponerende bra osv. Grunnen til at jeg solgte den var fordi den ikke låt helt slik jeg ville. Låt selvfølgelig kjempebra, men ikke som en 335 slik jeg var ute etter. Denne hadde en solid top, ikke laminert. Så håper  på å få tak i en I-35 LC etterhvert. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har hatt en I-35 deluxe, med Honduras mahogny og Brazilian rosewood gripebrett. Helt fantastisk på alle måter! Angrer på at jeg solgte den, men det ble hverken Les Paul eller ES-335 som jeg var mest på utkikk etter da.

Har også hatt en 290, men hadde P90 i andre gitarer og ville heller prioritere å beholde de.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

20 timer siden, Kossoff skrev:

Sparer til enda en atm.

 

Jepp, var inne på tanken å selge et par gitarer som ligger under senga. Bruker stort sett Collingsen og ESPen 90% av gangene, det resterende fordeles på SGen og V-en. Men spiller ikke sååå ofte lenger, så frykter den bare hadde blitt en ny støvmagnet ?

Link to comment
Share on other sites

Har eid følgende Collings elgitarer:

 • Collings 290 m/bigsby og P90
 • Collings 290 m/bigsby og TV Jones powertrons
 • Collings CL Std
 • Collings I35LC

Fantastiske gitarer. Byggekvaliteten kan ikke bli bedre - har aldri opplevd å få så mye ros fra gitarrep. som når jeg leverte inn en Collings :-)

Når det er sagt, så vil jeg også si at jeg foretrekker Gibson når det gjelder LP og 335, da disse føles "riktigere" både med tanke på skalalengde, kroppstørrelse og halsvinkel. 290'ene med bigsby derimot, er de beste jeg har prøvd i den sjangeren. Bigsby'en forlenger den "aktive" strengelengden på lignende måte som f.eks. en jazzmaster, og Collings benytter en annen halsvinkel pga dette = veldig fin spillbarhet og feel.

Den store forskjellen på Collings og feks Gibson CS, er at samtlige Collings jeg har prøvd har vært i toppklasse. Denne "perfektheten" er også Collings' akilleshæl for min del.

 

Edited by Bobby Peru
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.