Morten-T

Medlem
 • Innholdsteller

  29
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

44 Excellent

Om Morten-T

 • Rang
  Nybegynner

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Trondheim
 • Interesser
  Vintage-type gitarer, ølbrygging, vinylplater
 1. Vis din Les Paul

 2. Vis oss din Tele

  Hva slags tele-er er det dere har her, fano-man og MAa? De ser rålekre ut! (Svak for hvit/blond)
 3. Strat/Tele → Twin, beste OD?

  Jeg spiller stort sett på Fenderaktige forsterkere med Telecaster og har lagt min elsk på Way Huge Green Rhino. Den er Tubescreamer-ish men med en veldig fin 100Hz boost som feiter den opp betraktelig i det lave registeret hvis ønskelig. Ellers varierer jeg med Analogman King Of Tone og Rockett Archer (Klon Centaur -klone) og syns også de fungerer knall.
 4. NGD! Gibson Les Paul '59 reissue.

  Finfinfin! Liker når baksiden blir litt mer brun enn rød. Toppen og er jo rålekker!
 5. Har hatt en I-35 deluxe, med Honduras mahogny og Brazilian rosewood gripebrett. Helt fantastisk på alle måter! Angrer på at jeg solgte den, men det ble hverken Les Paul eller ES-335 som jeg var mest på utkikk etter da. Har også hatt en 290, men hadde P90 i andre gitarer og ville heller prioritere å beholde de.
 6. Vis oss din Strat

  Her er min Suhr Scott Henderson Classic:
 7. Vis oss din Tele

  Skulle gjerne prøvd den! Denne gangen var jeg ute etter klassisk tele-oppsett med litt andre finesser. Blir vel til å spare til en Echopark ´59: http://echoparkguitars.com/guitarmodels/59Deluxe.html 😍
 8. Vis oss din Tele

  Joda, har hatt Echopark-en en liten stund og den infrir veldig. Treverket er i ett stykke gammel swamp ash. Kroppsfasongen skiller seg litt fra Telecaster. I tillegg har den strat-konturer til magen og til armen. Men de er mer kantete enn på strat (og Linhof) noe jeg syns er penest på en tele-type gitar. Halsen har en tykk ‘60s fender aktig C-profil. Rødsvart slab rosewood gripebrett. 12’’ radius som jeg liker godt Veldig tynn lakk, men upåklagelig jevn og fin. Hele gitaren er laget utelukkende med håndverktøy, altså ingen CNC. Spurte Gabriel Currie (som lager disse) om dette da den har et par sjarmerende tegn på at den er håndlagd. Det benyttes maler fra Leo Fender som Gabriel fikk etter å ha jobbet under Fender hos G&L på 80-tallet. Pickupene er designet av Echopark for denne modellen og produsert av Arcane i LA. Neckpickupen er en Gold foil-type inspirert av pickupene til Teisco. Bridgepickupen er en replika av en Fender ’49 lap steel pickup. Låter veldig fint og balansert. Gitaren resonerer godt og det virker som om pickuper og treverk spiller på lag.
 9. Vis oss din Tele

  Her er mine tre: Fender Custom Shop '63 Telecaster NOS Fender Custom Shop '50s Esquire relic Echopark Clarence Gold Coil
 10. Vis oss din SG.

  Her er min 2005 Custom Shop SG '62 Guitar Center Reissue. Custom Authentic finish, aged nickel hardware, Grovers og '57 Classic pickup-er.
 11. NGD Gibson CS LP JR DC

  Den har vært innom her også. Knalltøff gitar!
 12. Morten-T

 13. Forskjell på vintage og eldre gitarer

  Det har du forsåvidt rett i. Hovedpoenget er at gitaren må kunne defineres som en klassisk modell (ikke en etterlikning av en annen), være ettertraktet og produsert i gullalderen for den aktuelle gitarmodellen. På den måten kan jo en 80-talls PRS CU24 være/bli definert som vintage også.
 14. Forskjell på vintage og eldre gitarer

  For å holde det litt ryddig mener jeg det er fornuftig å bruke begrepet vintage om klassiske ettertraktede gitarmodeller som er produsert i gullalderen for den aktuelle gitarmodellen av produsenter som Gibson, Fender, Martin, Guild, Gretsch osv. Typisk før 1966. Resten er bare gamle gitarer som for all del kan være gode... Eks: Gibson SG fra 1963 er vintage, Gibson SG fra 1971 er ikke vintage (Men sannsynligvis en helt super, gammel gitar.)
 15. Vis din Les Paul

  Det ble etterspurt bedre bilder av min Collectors Choice #1: