Web Analytics
Jump to content

Fjerne sprittusj fra gitarkroppen


Høtt
 Share

Recommended Posts

Jeg har fått tak i en gammel gitar som har blitt tuklet med med en svart sprittusj. Har hørt at tannkrem og en god omgang med en tannbørste gjør jobben, men jeg har aldri gjort dette selv og jeg frykter at finishen skades. Er det noen som har erfaring med dette, eller som evt. har et bedre alternativ?

På forhånd takk :)

Link to comment
Share on other sites

Det er flere veier til målet her. Legg vekk tannbørsten i første omgang. Dessuten smaker det så vondt av den etterpå.

Flere forslag-

- Rødsprit eller isopropanol aka konsentert vindusspylervæske
- "skriv" med en whiteboardpenn oppå sprittusjen og bare tørk det bort
- Lighterbensin
- Kjøkkenspray

Alt virker, bruk en myk klut som ikke loer til å tørke av. Du trenger trolig bare å teste en av metodene. Sitter det fortsatt, er en mild rubbing neste steg på lista, men det tviler jeg på er nødvendig.
 

Link to comment
Share on other sites

13 timer siden, SteikBacon skrev:

Hva med plasterfjerner? Den har fungert på noen deler jeg har som ikkje annet funket på. Vet ikke hvordan plasterfjerner går mot lakk..

Prøvde å fjerne noe limrester på Straten med plasterfjerner en gang. Det gjør jeg ikke igjen, lakken ble noe matt av det.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • By Espen97
   Hei,
   Jeg har nylig kjøpt en Taylor 414-ce. Det er en ganske dyr gitar så jeg vil jo helst holde den ved like så godt som mulig. Jeg har et daddario humidipack automatisk fuktighetssystem for å ha inni kassa når jeg ikke bruker gitaren, men posene man bruker må skiftes hver tredje/fjerde måned og de er også ganske dyre. Det er ikke aktuelt å ha noe romfukter iom at det ikke er plass og at jeg har vinduet oppe en del der jeg bor. Jeg har hovedsakelig gitaren i kassa. Så det jeg lurer på er om det på et tidspunkt (ettersom gitaren blir eldre) ikke lenger vil være nødvendig med alt dette fuktighetsstyret? Eller må jeg bare forberede meg på å bruke et par tusen i året på fuktighetsputer til gitaren? Man hører jo historier om folk som plukker opp gitarene sine etter 10 år og at de fortsatt høres like bra ut (eller til og med enda bedre). Kan ikke forestille meg at alle disse gitarene har ligget med kontrollert og perfekt luftfuktighet så lenge. 
    
   Noen som har noen tips eller noe info om hva som må til for å holde en slik gitar ved like? Jeg spiller mye og bytter selvsagt strenger ganske ofte. Burde jeg for eksempel smøre på noe olje i samme slengen og? 
    
   På forhånd takk for hjelpen. 
   Hilsen Espen.
  • By nepse
   Noen erfaringer og anbefalinger ift cleaning kits for elektriske og akkustiske gitarer?
    
    
  • By Mustang
   Er det noen som vet hvem som selger et slikt stativ, eller vugge om en vil, som en kan legge gitaren oppi ved strengeskrift og annet vedlikehold? Altså et polstrert stativ som sørger for at kroppen ikke ripes opp om som har en litt høyere vugge til halsen. Og hva heter det egentlig? Det går jo an å lage noe selv, men hvis det finnes nettbutikker som selger et som er praktisk, til en rimelig penge, kan jeg tenke meg å kjøpe. Litt vanskelig å forklare, derfor legger jeg ved et utsnitt fra en video på YouTube, uten at det nødvendigvis må se akkurat slik ut.
    

  • By OsamaFetLaden
   Skal på klinikk med Scott Henderson og vurderer å be ham signere min Suhr SH. Signere sin signatur, for å si det sånn.
   Hva slags tusj er det best å bruke? Vanlig sprittusj?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.