Web Analytics
Jump to content

Toll på gitardeler?


Arkadian

Recommended Posts

Jeg har en CP Jazzmaster med ubrukelig hals. Ikke så stort bruktmarked for slikt, ser det ut som, men jeg skulle gjerne ha gjort den spillbar likevel. Finner noen nye på ebay til 2500 og der omkring. Frakt femhundre til. Jeg antar moms er uunngåelig. Men må man i tillegg betale toll? Andre avgifter? 

Relatert spørsmål: Er Fender-halser generelt kompatible med hensyn til skruehull og fasong på enden som skrues til kroppen? 

Edited by Arkadian
Link to comment
Share on other sites

Strat-, og Jazzmaster-halser er bygget på samme lest, dvs at de har noenlunde samme mål på hælen..., men sjekk nøye før du kjøper noe. Jeg hadde en 'vintage'-spekka Musikraft Strathals jeg satte på en MIM stratkropp og der blei det en liten glippe mellom hals og kropp i halslomma. 

Telehalser passer bare på telecastere da de har en annen utforming på hælen. Strathalser passer på telecastere, men ikke optimalt. 

Mustang- og Jaguar-halser kan byttes om hverandre. Duo Sonic tror jeg har kommet i både 24" og mikroskopiske 22"..., men usikker om 24"-versjonen passer Mustang- eller Jaguar-modellene.

Du betaler 25% i mva + fortollingsgebyr (som kan være ulikt fra selskap til selskap). Disse 25% er basert på prisen du betalte for halsen inklusiv frakten.

Hvorfor er halsen du har ubrukelig?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takk for grundig redegjørelse. Mulig veien å gå blir å sette på en Strat-hals, med mindre jeg kommer over en Jazzmaster-hals her i landet. 4000 spenn for hals + frakt + toll + mva er i overkant, synes jeg. 

Halsen er ubrukelig fordi trussroden (finnes det noe norsk ord?) er løs, skruing har ingen effekt noen vei. Sterk kurve i halsen gjør halsen bortimot uspillelig. Har fått en gitarreparatør til å se på elendigheten, han mente det ikke har noen hensikt å reparere, det ville fort bli dyrere enn en ny hals. 

 

Link to comment
Share on other sites

Warmoth er et brennhett tips. Showcase-delene deres er nesten som varp å regne om en sammenligner med originale Fender-halser og kropper på eBay.

Bra saker (sier jeg som aldri har hatt noe fra Warmoth selv).

Se om du finner noe greit priset fra Warmoth og tilby den ubrukelige CP-som delbetaling til den du kommer til å bruke til å sette opp gitaren med den nye halsen (med mindre du gjør slikt selv). For en gitarmaker er det en smal sak å fjerne gripebrettet og sette inn ny truss rod. Vil jeg tro.

Verdt et forsøk.

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips. Har vurdert Warmoth, men visste ikke at de hadde varer "in stock". Ingen Jazzmaster-halser der nå, men dette skal jeg følge med på. 

1 time siden, Truckstop Chuckie skrev:

For en gitarmaker er det en smal sak å fjerne gripebrettet og sette inn ny truss rod. Vil jeg tro.

Ifølge min kilde må det refrettes, og det er jo ikke helt billig. Men det hende det er lønnsomt for en gitarmaker likevel. 

Jeg kjøpte gitaren billig med bananhals i den tro at det bare var snakk om justering, men dengang ei. Lurer litt på hvordan en trussrod egentlig kan løsne ... 

Link to comment
Share on other sites

Jeg har alldri betalt toll på noe hverken gitar utstyr eller bildeler fra utlandet. Toll gjelder kjøretøy, alkohol. sigaretter osv. Men 25% moms derimot på både varen og frakt, pluss et tollbehandlings gebyr (kan vel bli ca.200,- for en vare til 2500,-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.