Web Analytics
Jump to content

NGD - LP Special


Pledrik

Recommended Posts

Har alltid vært en skikkelig sucker for LP Special DC i TV yellow, og har lenge hatt en slik en i Faded. Enormt mye gitar for pengene, men har vært på utkikk etter en CS versjon i lang tid. Ikke lett å finne, og har gått glipp av et par stykker på målstreken. Da en forumitt fikk et akutt tilfelle av dårlig dømmekraft og la ut denne så hadde jeg ikke noe valg. Ramlet inn døren i går og ble med rett på øving, og gitaren er en skikkelig lekkerbisken. Husker ikke årstall i farten, men er vel da en Gibson CS 1960 Les Paul Special VOS Double Cut i TV yellow (lengste navnet noensinne??). Egentlig veldig lik min gamle faded, men litt tykkere hals og litt mer fokus på finish. Låter veldig, veldig bra, og er vel omtrent så lettspilt som en LP kan bli. Love it. 

IMG_4551.JPG 

IMG_4553.JPG

IMG_4555.JPG

IMG_4554.JPG

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

3 minutter siden, Kossoff skrev:

Lekkerbisken! 
Hadde eg ikkje hatt akutt-GAS på Collings 290, hadde dette vore min drømmegitar!

Fikk faktisk et bytteforslag på en slik en for litt siden. Fine gitarer.

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, Audun skrev:

Doublecut er tøft! Og CS-Specialene er veldig gromme gitarer! Har også hatt en USA Faded DC i Cherry. Den kunne ikke måle seg med CS-Specialen, men surt at min ikke er DC! :)

Jeg må jo være diplomatisk (skal selge den gamle), men kan vel trygt si at CSen er verdt diffen, ja:). 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Når jeg endelig har kommet over savnet at Faded DC'en så må det jo komme en tråd som denne. Først bilder av en grisefet (gratulerer!) DC, ettefulgt av poster som nevner akkurat den gitaren jeg savner :P

Men ja. Strøken gitar! TV Yellow er pent!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.