Web Analytics
Jump to content

Nilsen el gitar


Pitjos

Recommended Posts

Hei. Er ny på forumet. Min onkel har en Nilsen el gitar , er fra 1947-1952 vil gi den en 8 av 10 kjempefin og låter ganske fett egentlig. Denne tror jeg det er org kasse til . Er det noen som vet hva realistisk verdi er på denne ved salg ? Dette er jo en liten skatt skal vistnokk være verdens første el gitar , tilogmed før fender telekaster :-) den er nok litt skitten men en regjøring blir den nok temmelig strøken :-)

image.jpg

image.jpg

image.jpg

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Jeg kan ikke si noe om verdien på instrumentet, men det må sies at den nok langt er ifra verdens første elektriske gitar. Rickenbackers "steikepanne" var vel på markedet alt i 1932, mens Gibsons første masseproduserte el-gitar, ES-150, var i produksjon fra 1936. Denne ble fort uhyre populær i hendene på tidens jazzgitarister, størst av dem var Charlie Christian, og var i handelen helt til slutten av 50-tallet. 

Men Nilsen-gitaren kan muligens gjøre Fender Esquire (som ble til Broadcaster som ble til Telecaster) rangen stridig som verdens første konvensjonelle, masseproduserte plankegitar. De var vel begge på markedet i 1950, begge etter et par år med utvikling av prototyper. Nøyaktig datering her er det kanskje ikke mulig å få rede på.  

Edited by Arkadian
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, el_roffo skrev:

Var det ikke Øyvin Fjeld som nylig solgte en slik på Finn? Du kunne jo sjekket med ham om prising.

Jo Øyvin fjeld solgte en slik eller 2 , har snakket med han og de han solgt gikk for 15-16000. Så han anbefalte og  legge den ut på finn bud over 15-16000 , var den fin var det godt mulig budet gikk opp mot 20000. Skal ned til han denne uken for justering av strengehøyde, han hadde brukt et par timer på og få sin grei og spille på :-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.