Web Analytics
Jump to content

Hals- kvalitet/ikke kvalitet


arneK

Recommended Posts

Funderer litt på om jeg skal satse på å oppgradere til bedre hals på min hjemmelagde telecaster. Da jeg bygde den satset jeg på en billig hals av ukjent opprinnelse. Dette pga at jeg ikke ville bruke for mye penger på et prosjekt som kanskje gikk i vasken. Nå synes jeg at den har blitt såpass bra at jeg har lyst å ta halsen som det siste steget.Er fornøyd med pickupene, Har skiftet ut potene med kvalitetspoter Har lyden der jeg vil ha den. Jeg koblet den på nytt som de gamle nocasterene, dvs med mulighet for å blande hvor mye av hver pickup du hører , eller neck i full åpning, eller neck igjennom en 15 k motstand, som gir en mørkere (varmere)tone. Det som jeg lurer litt på her, er hva som kjennetegner en god hals? Hva gjør den bedre enn en billigere hals? Har noen kjennskap til hvilket merke man bør satse på?Prismessig tenker jeg ca 2000,-? Har lite greie på dette med hals....Leser i annen tråd at halsen er avgjørende når det gjelder spilleglede, så man vil jo gjerne treffe blink da...

Link to comment
Share on other sites

Sjekk ut Warmoth. Veldig gode gitardeler, inkludert halser.

En god hals har kvalitetsdeler i en truss rod som virker. Treverket er fra en stabil del av en rett trestamme, slik at den ikke vrir seg. Treverket er godt tørket for å ytterligere forbedre stabiliteten. Alt sammen er presisjonsbearbeidet for å passe perfekt i halslommen (om man snakker bolt-on). Gripebrett er limt og bearbeidet med samme presisjon for å ha riktig form og kurving i alle retninger. Båndene er festet i presisjonssagde slisser i gripebrettet og er alle presset/slått nedi med samme dybde. Alle båndender er filt og avrundet. Alle bånd er nøyaktig like høye slik at man unngår klirr selv om strengene stilles lavt. Alle bånd er polert så de er helt glatte slik at de ikke sliter på strenger når det bendes, osv. All lakk er påført helt jevnt, slik at hånden kan gli lett og uhindret når det skiftes posisjon.

En god hals er etter min mening den aller viktigste kvaliteten på en elektrisk gitar.

Edited by sarge
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

En god hals er etter min mening den aller viktigste kvaliteten på en elektrisk gitar.

Jepp. Hals sammen med pickups og mensur avgjør det meste av hva man får ut av en solid-body. . Mht custom-halser så bør man prøve å finne en halsprofil og finish som man liker. Selv liker jeg hverken tannpirker-profil eller glatt epoxy-lakk. Warmoth lager veldig mye bra, men det er ikke så lett å få prøvd alle variantene på forhånd.

Link to comment
Share on other sites

Det er BGP

Har bare èn foreløpig, men blir flere etterhvert, har en tele på gang.

Kunne ikke vært mer fornøyd med den jeg har ihvertfall. Dønn stabil takket være roasting og karbonstavene.

Edited by Amund Blix Aaeng
Link to comment
Share on other sites

Det er mye som kan være galt med en dårlig hals. Som med annet billig laget industrielt av naturmaterialer kan man ha flaks og få et godt eksemplar eller å ha uflaks og få noe dårlig. Ofte får man noe som er helt på det jevne. (Stabilt og greit, men litt unøyaktig båndjobb og skjegg er vanlig)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.