Web Analytics
Jump to content

NGD! Martin D-18 'Golden Era'.


Truckstop Chuckie

Recommended Posts

Etter over et halvt år uten kassegitar og på leting etter den rette så ramlet denne inn søndag for litt over en uke siden.

Jeg opplever at det først og fremst er på akustiske instrumenter jeg merker størst forskjell mellom "budsjett" og "custom shop", for å ta hardt i og bruke begge endene av skalaen. Etter å ha gått gradene fra en Seagull S6 til Gibson J-45 (standard, ikke True Vintage) via en Martin OM-16gt, var det på tide å slå litt på stortromma.

Planen var egentlig en Collings D1, men når denne dukket opp var det egentlig ingen tvil (selv om det tok nærmere et halvt år fra første mailutveksling med selger til jeg faktisk fikk ut fingern og kjøpte den). I bunn og grunn bygget rundt samme legendariske modell, men denne har adirondack-topp, noe ikke Collings-modellen har (D1-A har det, men koster 10k mer enn den uten).

Gitaren er omlag ti år gammel, men har vært tatt usedvanlig godt hånd om og er i 'collector's condition'.

Låter fortreffelig og HØYT. Låner svogers D-16gt og den drukner fullstendig i forhold.

Utrolig flott halsprofil på den og universets deiligste stemmeskruer.

ECE994E6-A796-4453-AE2E-176F9B7516DE_zps

30EAC246-7066-43B6-ACAA-B248F7528F17_zps

CD8EC5B1-14CD-48D9-9E62-220C2E89A203_zps

C9EC9B04-D976-4C2D-A9A9-1AC45301C6AF_zps

B65DD2C3-1ACA-409F-9B97-B982D36F37C2_zps

18AE2477-515D-4035-9163-9ED94F05D56B_zps

3D3FB852-4C37-4100-9F0C-19A7C7AFB610_zps

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ser veldig fin ut den ja :) og jeg tror på alt du sier om fortreffelig lyd.

Er den pluggbar også ?

____

GAu

Foreløpig 'unplugged', er på leit etter noe som funker ålreit, men som ikke tar megaplass i gitaren og som ikke koster skjorta. Kassegitar i bordet låter sjeldent prima uansett hvor bra gitaren er, så mulig jeg går for piezo og Fishman Aura...

Link to comment
Share on other sites

grattis. Kremgitar! Du finner ikke mange gitarer som er bedre enn den der...

I sin klasse, "enkel mahogni dreadnought" så tror jeg den absolutt er helt "der oppe". MEGET vellydende.

Vekt er i de fleste tilfeller et hett tema når det gjelder elgitarer og jeg har egentlig aldri tenkt så mye på dette når det kommer til kassegitarer. Allikevel var vekta noe av det første som slo meg når jeg testet gitaren første gangen. Den er lett som en fjær! Virkelig.

Link to comment
Share on other sites

Foreløpig 'unplugged', er på leit etter noe som funker ålreit, men som ikke tar megaplass i gitaren og som ikke koster skjorta. Kassegitar i bordet låter sjeldent prima uansett hvor bra gitaren er, så mulig jeg går for piezo og Fishman Aura...

Tja, Aura koster vel en del :unsure:

Tolker ditt svar til at det ikke er noe fabrikkmontert transducer i kassen (under stolen), og da står man jo helt fritt. Dvs mye å velge i.

Har sjøl en J-45 (med LR Baggs transducer og preamp), og synes den lyder utmerket gjennom en Zoom A3 pedal.

Kan det være noe å tenke på ?

____

GAu

Link to comment
Share on other sites

Verken kontaktpickup eller piezo på denne, nei. Blir litt at uansett hva man putter i denne så klarer man aldri å komme noe i nærheten av hvordan den låter akustisk. En DPA-mic er jo også et veldig godt alternativ.

Helt enig - klarer ikke å gjengi den exakte akustiske lyden med et pickup-element av noe slag.

Det blir kun snakk om mer eller mindre vellykkede forsøk på å finne en lyd man synes er god (nær) nok. Jeg synes Zoom A3 har en styrke nettopp der, i og med at man kan emulere så mange forskjellige akustiske gitarer og tweake på parametre i tillegg.

En DPA mic kan absolutt være et godt alternativ. Har lest en del positivt om f.ex. 4099G, men aldri prøvd en sjøl... og så var det jo dette med prisen da...

Kan selvfølgelig også rigge en mikrofon i et stativ foran kassen, f.ex. en stor / små -membran kondensator, og få ganske OK lyd, men man stå så forbaska stille :rolleyes:

____

GAu

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.