Web Analytics
Jump to content

Hvilken gitar spiller når?


Alfi27

Recommended Posts

Har laget en liten sammenligning her for å se om folk klarer å høre forskjell på disse! Har brukt litt ulike gitarer, så er meget spent på om folk klarer å kjenne igjen den ikoniske Stratocasteren eller den beryktede Les Paulen :D

Gitarene har blitt spillt gjennom Axe FX med nøyaktig den samme preseten (en boostet Mesa Boogie Dual Rectifier med 4x12" V30), med samme kabler osv, til og med samme plekter!

Gitarene som har blitt brukt er følgende (jeg nevner kun pickupen som har blitt brukt i klippet):

- Gibson Les Paul Custom Shop 1960' Reissue med Bare Knuckle Rebel Yell

- Suhr Rasmus S100 med Bare Knuckle Crawler

- Fender Stratocaster Yngwie Malmsteen signatur med Bare Knuckle Sinner

- Suhr Classic S med Suhr V60LP

Fikk ikke til å lage noen poll som passet til dette, så dere får bare kommentere hva dere tror! Fasiten vil bli avslørt ehm... senere :P

Innspillingen finner dere HER

Link to comment
Share on other sites

Skal gi et ekstra hint, spilte inn alle gitarene i samme rekkefølge clean. Klipp finner dere her! Tipper hvertfall en av gitarene kommer til å bli ganske lett avslørt her :P

Her brukte jeg bridge i kombinasjon med neck eller middle, den som var nærmest! Det vil si at gitarene med humbucker har blitt splittet.
Tror ikke alle høres like ut på iPad en gang på dette klippet...

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

For meg er dette bare en bekreftelse på at min litt ukorrekte teori om "Ærre så nøye'a" stemmer. Den siste gitaren har litt mindre topp, ellers er lydforskjellene så små i mine ører at det ikke spiller noen rolle. Den siste gitaren funket akkurat like godt i settingen som resten. Legg på vokal og annet tilhørende, og så blir forskjellen nesten mindre enn null.
Gidder ikke engang å tippe, da det blir ren tipping.

Når det er sagt, glimrende tiltak!

Edit- hørte på cleankuttet også, og forskjellen er jo større, men alle gitarlydene er jo fine. Ikke sånn at en kan brukes, og de andre ikke passer.
Bra spilt, forresten!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.