Web Analytics
Jump to content

Guttungen har begynt å spille


svenni
 Share

Recommended Posts

Sønnen min på 8 år har begynt å klunke på gitaren (jippi) og jeg har lært ham noen små riff, men han sliter med litt for små fingrer og klager på dette.

Burde vi gått i anskaffelse av en gitar med 3/4 skala hals eller la han klunke videre på den han spiller med nå?

Gitaren han lærer på nå er en Ibanez S 540.

Noen tips?

Edited by svenni
Link to comment
Share on other sites

En 3/4 gitar kan være veldig fin for små barnefingre, selv om det finnes de som takler full størrelse veldig bra. Jeg prøvde å få guttungen i gang med spilling - men det var først når vi fikk en mandolin i huset at han virkelig satte i gang. Mandolin er veldig fin for barnehender og mye kan bare snus på hodet og brukes på gitar senere.

Link to comment
Share on other sites

Jeg underviser mange barn i den aldersgruppa, og her er mine tips:

- Har han for små fingre, så har han for små fingre - en 3/4-gitar er ikke så dyrt, hvis du kjøper en rimelig en og forventer at han skal "vokse ut av den". Dersom han egentlig har helt OK håndstørrelse for gitaren, men bruker det som et påskudd så hadde jeg plukket litt enklere repertoar. Da flyttes fokus bort fra "jeg får ikke til, det må være noe galt med hånda mi" til "hey, dette fikk jeg jo til".

- Ikke vær redd for å tilpasse grep. Jeg har hatt stor suksess med å lære bort nedstrippede versjoner til elever med små hender, for så å utvide dem året etterpå. F.eks. kan du spille G slik: XX0003 og C slik: XX2010. Da bruker man bare de fire lyseste strengene, og det blir lettere å strekke til samt lettere å trykke inn.

- Sjekk ut "Kaseys Guitar Jams for Kids". Det er en haug med lette småsanger for barn, skrevet i lettleselig tab med akkordene på egen linje (slik at pappa kan kompe mens guttungen spiller). Han drar nok igjennom de fleste låtene på en måned eller to, og den har ikke den bratteste progresjonskurven - men det er ganske morsomme sanger. Gratis mp3-filer får du også. Finnes som bok og som app. (Forfatteren er også en utrolig serviceinnstillt person, har kun gode erfaringer med ham).

- Ikke bruk mye tid på å lære bort strengenavn eller stemming av gitaren, det kommer etterhvert. Bare vær konsekvent på hva du kaller strengene - er 6. strengen den mørkeste eller lyseste, eller skal du kalle dem for E, A, D, etc? Mye frustrasjon lukes bort dersom du selv stemmer gitaren jevnlig og på forespørsel, barn kan selvkritiske og hvis det låter surt fordi gitaren er ustemt kan de finne på å tro at det er de som gjør noe feil.

- All tid med gitaren er god tid! :)

Edited by PerA
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ukulele har større overføringsverdi enn mandolin, fordi man bruker de samme "grepene" som TC snakker om, de forenklede versjonene.

Jeg kjenner ikke sønnen din, men det kan jo tenkes at han ikke synes det er like tøft.

En billig ukulele, pussepapir, nålefiler og en pils er det som trengs for å få til et brukbart instrument.

http://forum.gitarnorge.no/topic/55502-fra-leketoey-til-et-slags-musikkinstrument/?hl=kitty

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.