Web Analytics
Jump to content

Første brikke i 12-stengspuslespillet er lagt. Nå bygger jeg


Recommended Posts

Her har jeg begynt på en ramme til banjogitaren. Den er i eik. Jeg har tegnet opp hull for humbucker, men og skal frese for det men da vet jeg at det også er plass til single coilen. Stolen skal sitte i enden og halslomme kommer i den andre. post-13591-0-69325700-1429032036_thumb.jpost-13591-0-69325700-1429032036_thumb.jpost-13591-0-69325700-1429032036_thumb.jpost-13591-0-75258000-1429032093_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Jeg har nettopp kjøpt hus og pusser opp kjøkkenet der så og vi byttet benkeplate og den benkeplate vi kjøpte på IKEA var litt for lang men da brukte jeg "orverskuddet" til noe annet. Derfor er det eik. Det er to på ca 30cm som er limt sammen. De to skruene skal ut i morgen. De er der bare for å holde god heading i limingen.

Link to comment
Share on other sites

Skal du ha materiale i bunn? Hvis ikke får du trøbbel med å feste pickupen. Jfr humbucker-risset. Gjelder for single coil også vil jeg tro. Med mindre du tenker plekterbrett?

Edit: leste ikke nøye nok, du skal jo ha topp på denne. Eller...?

Edited by Gubbe
Link to comment
Share on other sites

Fordi det er mye sterkere i den retningen? Det er bittelitt drag fra tolv strenger...

Det tenkte jeg ikke på. Men en aukustisk 12-srenger er ikke så solid bygget som det denne blir og likevel holder den. Noe jeg vil legge til er at eik er et meget hardt treverkt og det blir jo limt plate opp topp og bunn som holder igjen. Bare være nøye med tonewood, å lime mest mulig og sette riktig vei der.

Hva bør jeg sette som mål på en halslomme i første omgang før jeg får halsen?

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Takk det beroliget meg ytterligere.

Enkelte skjevheter. Se bildene: post-13591-0-76390100-1429036561_thumb.jpost-13591-0-96473000-1429036595_thumb.j

Det set ganske rett ut på det ene blidet men for å illustrere min uhyrlige nøyaktighet denne tanken så er det visse ujevnheter som mu pusses mer rett. Det blir mye arbeid men det er verdt det.

Jeg kjøpte denne: post-13591-0-31216000-1429036910_thumb.j

Den kan være fin å ha og jeg skal frese ut til humbucker i tilfelle jeg vil ha det senere. Da kan jeg jo velge.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Denne tråden hører hjemme i diy forumet. Be en administrator om å flytte den.

http://forum.gitarnorge.no/forum/22-gjoer-det-selv-diy-elektronikk/

Hva gjør skruene?

Skruene gjør bare så limet skal herde bedre. De skal ut i morgen. Det er to sammenlimte benkeplater, skjønner du, som jeg limte i dag. Hva tror du om sustain i denne? Det ble en grassat vektredusering ved å skjære ut. Det var en av grunnene til at jeg skar ut hull. Den var meget tung som hel planke. Vekten nå er litt mindre enn en vanlig stratkropp.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

De to skruene skal ut i morgen. De er der bare for å holde god heading i limingen.

Du kjenner vel kanskje til at de fleste velassorterte hobbysjapper (Jula, Biltema, Clas Olsson etc.) kan selge deg tvinger for noen få tiere pr stykk. Da får du langt bedre press på treemnene, og dermed en mye sterkere sammenføyning. I tillegg kan jeg garantere at du kommer til å trenge tvingene i andre deler av byggeprosessen, så det vil være langt fra bortkastede penger...

Link to comment
Share on other sites

Du kjenner vel kanskje til at de fleste velassorterte hobbysjapper (Jula, Biltema, Clas Olsson etc.) kan selge deg tvinger for noen få tiere pr stykk. Da får du langt bedre press på treemnene, og dermed en mye sterkere sammenføyning. I tillegg kan jeg garantere at du kommer til å trenge tvingene i andre deler av byggeprosessen, så det vil være langt fra bortkastede penger...

Jeg vet det. Jeg brukte flere tvinger i flere timer i går men når det satt så dønn hardt at det ville hedre automatisk så tok jeg den av. Ja jeg skal kjøpe mange tvinger på Gamma (nederlandsk svar på Byggmakker) og det satt masse skruer rundt omkring i går i timesvis i det som nå er skåret ut. Jeg vet at jeg egentlig har "overdrevet" antall tid og press mer enn nødvendig på dette for å få godt resultat. Foreløpig har jeg to tvinger og jeg skal kjøpe 8 til.

Over til noe annet. Se den ytterste ringen jeg har tegnet det viset sjevhet i kutt fra stikksagen og skal rettes opp 100% for å få alt bein rett.mse bilde. Jeg er hinsides nøyaktig. Like nøyaktig som jeg var med knivene.

post-13591-0-50395600-1429087473_thumb.j

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Med trefibrene i 90 grader på strengeretningen får hvertfall ikke sustainen noen hjelp. Og utsagingen din er vel litt i overkant om du faktisk skal frese ut og skru fast en pickup der?

Jeg skjønner ingenting av hva du mener unntatt det med trebiter 90 grader. Men hvorfor det vil innvirkning på sustain skjønner jeg ikke.

Men det om utsagingen skjønner jeg ingenting av hva du mener. Kan du vennligst utdype det?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.