Web Analytics
Jump to content

Første brikke i 12-stengspuslespillet er lagt. Nå bygger jeg


Recommended Posts

Her har jeg begynt på en ramme til banjogitaren. Den er i eik. Jeg har tegnet opp hull for humbucker, men og skal frese for det men da vet jeg at det også er plass til single coilen. Stolen skal sitte i enden og halslomme kommer i den andre. post-13591-0-69325700-1429032036_thumb.jpost-13591-0-69325700-1429032036_thumb.jpost-13591-0-69325700-1429032036_thumb.jpost-13591-0-75258000-1429032093_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Jeg har nettopp kjøpt hus og pusser opp kjøkkenet der så og vi byttet benkeplate og den benkeplate vi kjøpte på IKEA var litt for lang men da brukte jeg "orverskuddet" til noe annet. Derfor er det eik. Det er to på ca 30cm som er limt sammen. De to skruene skal ut i morgen. De er der bare for å holde god heading i limingen.

Link to comment
Share on other sites

Skal du ha materiale i bunn? Hvis ikke får du trøbbel med å feste pickupen. Jfr humbucker-risset. Gjelder for single coil også vil jeg tro. Med mindre du tenker plekterbrett?

Edit: leste ikke nøye nok, du skal jo ha topp på denne. Eller...?

Edited by Gubbe
Link to comment
Share on other sites

Fordi det er mye sterkere i den retningen? Det er bittelitt drag fra tolv strenger...

Det tenkte jeg ikke på. Men en aukustisk 12-srenger er ikke så solid bygget som det denne blir og likevel holder den. Noe jeg vil legge til er at eik er et meget hardt treverkt og det blir jo limt plate opp topp og bunn som holder igjen. Bare være nøye med tonewood, å lime mest mulig og sette riktig vei der.

Hva bør jeg sette som mål på en halslomme i første omgang før jeg får halsen?

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Takk det beroliget meg ytterligere.

Enkelte skjevheter. Se bildene: post-13591-0-76390100-1429036561_thumb.jpost-13591-0-96473000-1429036595_thumb.j

Det set ganske rett ut på det ene blidet men for å illustrere min uhyrlige nøyaktighet denne tanken så er det visse ujevnheter som mu pusses mer rett. Det blir mye arbeid men det er verdt det.

Jeg kjøpte denne: post-13591-0-31216000-1429036910_thumb.j

Den kan være fin å ha og jeg skal frese ut til humbucker i tilfelle jeg vil ha det senere. Da kan jeg jo velge.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Denne tråden hører hjemme i diy forumet. Be en administrator om å flytte den.

http://forum.gitarnorge.no/forum/22-gjoer-det-selv-diy-elektronikk/

Hva gjør skruene?

Skruene gjør bare så limet skal herde bedre. De skal ut i morgen. Det er to sammenlimte benkeplater, skjønner du, som jeg limte i dag. Hva tror du om sustain i denne? Det ble en grassat vektredusering ved å skjære ut. Det var en av grunnene til at jeg skar ut hull. Den var meget tung som hel planke. Vekten nå er litt mindre enn en vanlig stratkropp.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

De to skruene skal ut i morgen. De er der bare for å holde god heading i limingen.

Du kjenner vel kanskje til at de fleste velassorterte hobbysjapper (Jula, Biltema, Clas Olsson etc.) kan selge deg tvinger for noen få tiere pr stykk. Da får du langt bedre press på treemnene, og dermed en mye sterkere sammenføyning. I tillegg kan jeg garantere at du kommer til å trenge tvingene i andre deler av byggeprosessen, så det vil være langt fra bortkastede penger...

Link to comment
Share on other sites

Du kjenner vel kanskje til at de fleste velassorterte hobbysjapper (Jula, Biltema, Clas Olsson etc.) kan selge deg tvinger for noen få tiere pr stykk. Da får du langt bedre press på treemnene, og dermed en mye sterkere sammenføyning. I tillegg kan jeg garantere at du kommer til å trenge tvingene i andre deler av byggeprosessen, så det vil være langt fra bortkastede penger...

Jeg vet det. Jeg brukte flere tvinger i flere timer i går men når det satt så dønn hardt at det ville hedre automatisk så tok jeg den av. Ja jeg skal kjøpe mange tvinger på Gamma (nederlandsk svar på Byggmakker) og det satt masse skruer rundt omkring i går i timesvis i det som nå er skåret ut. Jeg vet at jeg egentlig har "overdrevet" antall tid og press mer enn nødvendig på dette for å få godt resultat. Foreløpig har jeg to tvinger og jeg skal kjøpe 8 til.

Over til noe annet. Se den ytterste ringen jeg har tegnet det viset sjevhet i kutt fra stikksagen og skal rettes opp 100% for å få alt bein rett.mse bilde. Jeg er hinsides nøyaktig. Like nøyaktig som jeg var med knivene.

post-13591-0-50395600-1429087473_thumb.j

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Med trefibrene i 90 grader på strengeretningen får hvertfall ikke sustainen noen hjelp. Og utsagingen din er vel litt i overkant om du faktisk skal frese ut og skru fast en pickup der?

Jeg skjønner ingenting av hva du mener unntatt det med trebiter 90 grader. Men hvorfor det vil innvirkning på sustain skjønner jeg ikke.

Men det om utsagingen skjønner jeg ingenting av hva du mener. Kan du vennligst utdype det?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
  • Øvet solist, dame 64 år søker gitarist. Ulike stilarter 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.