Web Analytics
Jump to content

Hvordan holde D/C tuning i tune?


cantus
 Share

Recommended Posts

Hei. Til tider har jeg oppgave å spille inn band som kjører drop D, D-tuning og drop C. Felles for alle disse er at det stort sett altid blir surt. Krever ekstrem nøye tuning, god intonering og en spillestill som tar høyde for slappere strenger.

Noen som har erfaringer med hvordan man optimaliserer gitaren sin eller bassen sin for slik tuning? Hvilke triks har man for å få best mulig stabilitet i tonen?

Link to comment
Share on other sites

hva slags skala er det på gitaren du bruker, Cantus?

Det varierer på hvilke gitarer som er tatt med inn. Ofte er det standard Les Paul eller Precision Bass.

Da skal jeg nok kjøpe inn noen tykkere strenger slik at jeg har dette i tilfelle det blir et problem seinere.

Jeg har hørt noen kjøper strenger til 7-strengers gitarer og bruker 1-3 nederst og 5-7 øverst. Noen som har erfaring med dette?

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker 11-54 i drop C og C standard. Kan av og til føles en smule slapt i C standard og 24.75" skala, men ikke noe problematisk selv om jeg spiller litt hardt. 25.5" skala funker fint.

Det er ikke alle gitarer som kan intoneres 100% i sånne stemminger pga. for lite vandring på sadlene (spesielt med tuneomatic), men da skrur jeg bare så langt det går. Ikke glem å sjekke og evt. file sporene i nut hvis du setter på tjukke strenger...

På bass har jeg brukt de 4 tjukkeste strengene fra et 5-strengssett til C standard.

Link to comment
Share on other sites

Jeg veit ikke om det hjelper i det hele tatt, men på 7'ern min så kjører jeg alt et helt trinn ned, "A-standard", med 10-52 (daddario xl140/EB skinny top-heavy bottom) og kjøper løse 0.68 som jeg bruker på A.

Funker som ei kule. Spille- og intoneringsmessig på 25.5 skala.

Link to comment
Share on other sites

Som resten nevner, skala og strengetykkelse påvirker nok mye. Tips: D'addario exl117 er et strengesett spesielt laget for droptuning (011 - 056). Bruker disse sammen med en 072 streng på min schecter, og synes det fungerer veldig bra :)

Funker fint til D standard de der, ja, men jeg synes det blir for slapt for noe under, drop C går til nød.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.