Web Analytics
Jump to content

Hvordan holde D/C tuning i tune?


cantus

Recommended Posts

Hei. Til tider har jeg oppgave å spille inn band som kjører drop D, D-tuning og drop C. Felles for alle disse er at det stort sett altid blir surt. Krever ekstrem nøye tuning, god intonering og en spillestill som tar høyde for slappere strenger.

Noen som har erfaringer med hvordan man optimaliserer gitaren sin eller bassen sin for slik tuning? Hvilke triks har man for å få best mulig stabilitet i tonen?

Link to comment
Share on other sites

hva slags skala er det på gitaren du bruker, Cantus?

Det varierer på hvilke gitarer som er tatt med inn. Ofte er det standard Les Paul eller Precision Bass.

Da skal jeg nok kjøpe inn noen tykkere strenger slik at jeg har dette i tilfelle det blir et problem seinere.

Jeg har hørt noen kjøper strenger til 7-strengers gitarer og bruker 1-3 nederst og 5-7 øverst. Noen som har erfaring med dette?

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker 11-54 i drop C og C standard. Kan av og til føles en smule slapt i C standard og 24.75" skala, men ikke noe problematisk selv om jeg spiller litt hardt. 25.5" skala funker fint.

Det er ikke alle gitarer som kan intoneres 100% i sånne stemminger pga. for lite vandring på sadlene (spesielt med tuneomatic), men da skrur jeg bare så langt det går. Ikke glem å sjekke og evt. file sporene i nut hvis du setter på tjukke strenger...

På bass har jeg brukt de 4 tjukkeste strengene fra et 5-strengssett til C standard.

Link to comment
Share on other sites

Jeg veit ikke om det hjelper i det hele tatt, men på 7'ern min så kjører jeg alt et helt trinn ned, "A-standard", med 10-52 (daddario xl140/EB skinny top-heavy bottom) og kjøper løse 0.68 som jeg bruker på A.

Funker som ei kule. Spille- og intoneringsmessig på 25.5 skala.

Link to comment
Share on other sites

Som resten nevner, skala og strengetykkelse påvirker nok mye. Tips: D'addario exl117 er et strengesett spesielt laget for droptuning (011 - 056). Bruker disse sammen med en 072 streng på min schecter, og synes det fungerer veldig bra :)

Funker fint til D standard de der, ja, men jeg synes det blir for slapt for noe under, drop C går til nød.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.