Web Analytics
Jump to content

Hvordan holde D/C tuning i tune?


cantus
 Share

Recommended Posts

Hei. Til tider har jeg oppgave å spille inn band som kjører drop D, D-tuning og drop C. Felles for alle disse er at det stort sett altid blir surt. Krever ekstrem nøye tuning, god intonering og en spillestill som tar høyde for slappere strenger.

Noen som har erfaringer med hvordan man optimaliserer gitaren sin eller bassen sin for slik tuning? Hvilke triks har man for å få best mulig stabilitet i tonen?

Link to comment
Share on other sites

hva slags skala er det på gitaren du bruker, Cantus?

Det varierer på hvilke gitarer som er tatt med inn. Ofte er det standard Les Paul eller Precision Bass.

Da skal jeg nok kjøpe inn noen tykkere strenger slik at jeg har dette i tilfelle det blir et problem seinere.

Jeg har hørt noen kjøper strenger til 7-strengers gitarer og bruker 1-3 nederst og 5-7 øverst. Noen som har erfaring med dette?

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker 11-54 i drop C og C standard. Kan av og til føles en smule slapt i C standard og 24.75" skala, men ikke noe problematisk selv om jeg spiller litt hardt. 25.5" skala funker fint.

Det er ikke alle gitarer som kan intoneres 100% i sånne stemminger pga. for lite vandring på sadlene (spesielt med tuneomatic), men da skrur jeg bare så langt det går. Ikke glem å sjekke og evt. file sporene i nut hvis du setter på tjukke strenger...

På bass har jeg brukt de 4 tjukkeste strengene fra et 5-strengssett til C standard.

Link to comment
Share on other sites

Jeg veit ikke om det hjelper i det hele tatt, men på 7'ern min så kjører jeg alt et helt trinn ned, "A-standard", med 10-52 (daddario xl140/EB skinny top-heavy bottom) og kjøper løse 0.68 som jeg bruker på A.

Funker som ei kule. Spille- og intoneringsmessig på 25.5 skala.

Link to comment
Share on other sites

Som resten nevner, skala og strengetykkelse påvirker nok mye. Tips: D'addario exl117 er et strengesett spesielt laget for droptuning (011 - 056). Bruker disse sammen med en 072 streng på min schecter, og synes det fungerer veldig bra :)

Funker fint til D standard de der, ja, men jeg synes det blir for slapt for noe under, drop C går til nød.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Sånn ble dette så langt:
  • Og laget cavity-cover av valnøtt til baksiden. Dette skal selvfølgelig pusses til flukt med kroppen
  • Nå er halslomme, humbucker- og kontroll-hulrom frest. Halslommen går helt mot neck humbucker. Dette fordi jeg skal få vinkel korrekt når jeg skal bore fra neck humbucker til kontroll-hulrom. Jeg boret direkte fra HB til kontroll for begge HBs slik at man slipper å ta ut bridge-buckern for å ta ut neck-bucker etc. 
  • David, størrelse betyr ingenting,......🙄 😁,
  • Jeg vil bruke dette gripbrettet hvis jeg får det til, så kan jeg spare det som jeg bestilte til et fremtidig prosjekt istedenfor. Etter binding er ferdig så skal jeg borre ut og lime inlays, også de små  på siden... artig når jeg klarer å la være med fuckups. Har tidligere brukt mye tid på å rette opp og korrigere for diverse feil  ,så langt alt vel på denne. Venter på deler fra gitarist.no, og etpar kjøp på finn. Edit: har veldig stor nytte av disse firkantede aluminiumsrørene, de er helt rette, har skarpe hjørner, veier lite . Jeg  bruker de til planering av treverk, til å frese beine kanter langs, og nå til å lime bindingen, jeg lot gripbrettet ligge litt innafor kanten sånn at bindingen blir liggende flush med underkanten av gripbrettet. Satt på en stripe maskeringstape for å ikke lime gripbrettet fast i aluminiumet. De klypene er også hendige til diverse ting. Liming f eks, istedenfor tvinger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.