Web Analytics
Jump to content

Problemer med intonering,strengehøyde og floyd rose


KramerGuy
 Share

Recommended Posts

Hey!

Har hatt et prosjekt i noen måneder nå, og den er endelig blitt ferdigstilt. Det er en gitar som er satt sammen av en:

- Kramer hals

- Fender 1Humbucker kropp

- Floyd Rose Special i krom

- Seymour Duncan SH-4

- 1 volumkontroll

Etter jeg fikk den tilbake fra lakkeringa, forresten så har jeg hentet inspirasjon fra Bruce Kulick' sin ESP M-1 som han brukte på bl.a "Crazy Nights" skiva til KISS.

Men i værtfall, så når jeg begynte å sette sammen de siste delene og fikk loddet på pickup, jack-input og volume-pot.

Så når jeg hadde satt på strengene og intonert gitaren, så begynte problemene.

Problem 1:

Gitaren var stemt, men så fort jeg begynte å spille på den så spilte den ikke rent i alle bånda, noen bånd. Spesielt de 1-5 bånda så var ikke alle strenge "rene" i tonen i bånda.

Problem 2:

Floyd Rose'n var altfor stiv/tung å bruke.

Så har tenkt å sende inn gitaren til Øivin Fjeld for å få satt opp gitaren av en proff, men hvis disse problemene kan løses lett så vil jeg prøve meg en siste gang før jeg fullstendig gir opp ;P

Legger ved bilder:

post-9715-0-31929800-1423674383_thumb.jp

"Her er sånn gitaren ble ferdig satt opp og montert"

post-9715-0-70077800-1423674390_thumb.jp

post-9715-0-09586000-1423674398_thumb.jp

post-9715-0-15129400-1423674404_thumb.jp

post-9715-0-36199400-1423674411_thumb.jp

post-9715-0-17867500-1423674418_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Hvordan er intonasjon på 12. bånd? Om du kan, må avstand mellom nut og 12. bånd, og 12. bånd til sadel på floyden. Det skal være samme avstand på hver side av 12. bånd.

Prøv med to fjærer istedet, jeg bruker bare to i min med 9-42 strenger.

Link to comment
Share on other sites

Intonasjonen i de første båndene er det ikke så mye å gjøre med hvis intonasjonen ellers er korrekt, bortsett fra evt justering av oversadel. Flytende broer oppfattes som tregere/stivere jo høyere strengene er. Desto høyere brua og/eller sadlene er justert, desto strammere må fjærene være for å veie opp for strammingen av strengene Enhver flytende bro er å betrakte som en vippe i balanse. Jeg vet ikke hvordan du har gått frem for å sette opp gitaren, men jeg ville gjøre omtrent som følger:

 1. Få laget en blokk av tre eller annet materiale som passer inni gitaren mellom sustainblokka og kroppen og som kombinert med litt slakke fjærer låser brua i ønsket posisjon når gitaren er stemt. Med slakke fjærer og stemt gitar skal låse-blokka henge på plass av seg selv.
 2. Med stemt gitar sjekk at trussrod er passe stram. Med venstre pekefinger på G-strengen i første bånd og høyre tommel i 17 bånd strekker du høyre pekefinger og sjekker hvor mye klaring det er over 7 bånd. Det skal være såvidt litt rom der (0.05-0.35mm). Er du nøye kan du sette på en capo i første bånd så du kan ha en hånd fri til å måle klaringen under 7 bånd når strengen hviler på 1. og 17 bånd.
 3. Sett passe sadelhøyde for en og en streng mens du spiller opp og ned på den i de øvre båndene (12-22). Start i midten (G eller D streng) og jobb deg utover. Senk sadelen til strengen klirrer såvidt mot båndene og hev den så litt til strengen svinger fritt. Et godt resultat forutsetter at bånda er jevne. Trengs det mye justering opp eller ned over alle strengene må kanskje hele brua heves eller senkes (da må strengene slakkes først). Man skal ha litt å gå på både opp og ned på alle sadlene når man er ferdig.
 4. Juster intonasjonen på sadlene (åpen og 12.fret, evt 12.fret og 12.fret harmonic)
 5. Stram fjærene til låseblokka faller ut av seg selv.

Gitaren holdes stemt gjennom prosedyren så belastningen av strengene på instrumentet er konstant og korrekt. All testing og måling gjøres med gitaren i normal spill-posisjon. Gjør du dette riktig skal gitaren være omtrent rett stemt og justert når prosedyren er fullført. Det ene påvirker det andre, så det er viktig å gå tilbake og dobbeltsjekke foregående punkter underveis. For gitarer med locking-nut og finstemming på brua (Floyd Rose) skrur man finstemmings-skruene på brua i midt-posisjon og gjør utfører stemming gjennom prosedyren med stemmeskruene på hodet. Oversadelen låses ikke før justeringen av brua er ferdig.

Edited by PerH
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Stusset også på det med at intoneringen oppleves verst på de laveste båndene. Ved feil strengelengde blir det verre jo lenger unna hodet man kommer, forutsatt at båndene sitter på "riktig sted" på halsen, og det får vi jo anta.

Angående flytende- laget denne for en tid tilbake. Den inneholder vel mye av det samme som teksten til PerH, men hei, det er bilder!

http://forum.gitarnorge.no/topic/51443-flytende-tremolo-for-dummies/?hl=%2Bfor+%2Bdummies

Link to comment
Share on other sites

Stusset også på det med at intoneringen oppleves verst på de laveste båndene. Ved feil strengelengde blir det verre jo lenger unna hodet man kommer, forutsatt at båndene sitter på "riktig sted" på halsen, og det får vi jo anta.

For høy oversadel er den vanligste årsaken til intonasjonsproblemer i de første båndene. Ellers hender det at folk som restaurerer eller setter sammen ny gitarer av gamle deler får tak i en hals med kompensert oversadel og slikt må det tas hensyn til ved intonasjon (bruke tuner med offset for ulike toner). Earvana nut o.l. avsløres av ujevn lengde på sporene i oversadel, men f.eks Buzz-Feiten bruker en rett oversadel som er montert "feil". Da må man måle avstanden mellom oversadel og første bånd for å finne ut av det.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.