Web Analytics
Jump to content

NGD: Fattigmanns "black strat" (FSR 2010)


GreenMan

Recommended Posts

201518_strat-3.jpg

Like før jul kjøpte jeg en Fender Stratocaster FSR fra 2010 - dette er en en Mexico standard med noen endringer. Denne hadde allerede en minibryter for å bruke hals picupen i posisjon 1 og 2 men jeg var ikke helt fornøyd med plasseringen. Så da bestilte jeg likegodt ett helsvart plekterbrett og gjorde de forandringene som skulle til for å få bryteren felt inn. Samtidig så byttet jeg all kabling og pickuper. Pickupene er fra Eide Pickups og det lille jeg har fått prøvd dem låter de mye bedre enn de orignale kjeramiske som jeg synes er litt harde. Hva er vitsen med 7 forskjellige pickupkonfigurasjoner når alle låter nesten likt.

201518_strat-4.jpg

Hodet med gammel type logo, men trussrodjustering på topp og moderne stemmeskruer.

201518_strat-5.jpg

Må jo ha med denne type bilder.

201518_strat-1.jpg

Minibryteren som jeg lagde brakett til av en holder til myggspiral. Limt fast på plekterbrettet. Kunne sikkert laget noe mer avansert, men det orket jeg ikke.

201518_strat-2.jpg

Ferdig lodda plekterbrett.

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Likte trikset med å forsenke bryteren. Det skal jeg huske til siden. Disse mikrobryterne er ofte veldig lange.

Jepp. I den forrige straten hadde jeg kitet fra www.stratcat.biz, men det er jo overprisa når det tar fem minutter å lage en greie på egenhånd av skrapmetall.

Edited by GreenMan
Link to comment
Share on other sites

Er det stålplate under bridgepickupen? Fin strat iallefall, og som andre nevner er løsningen til minibryteren enkel og genial. Er sikker på at oppgraderingen til EIDE gjør denne til en player...

Du burde forresten lagt skjerming på plekterbrettet, og i hulrommet.

Edited by SteikBacon
Link to comment
Share on other sites

DG-strat er kjekt. Sitter vel en Seymour Duncan SSL-5 i orginalen i brigde. Har du noen formening om Eide pickup i forhold?

Faktisk er det kun i replicaen fra Fender som har SSL-5. I følge The Black Strat boka er det en SSL1C i bro på Gilmours strat. Midt, hals og øvrig elektronikk er hentet fra en en ´71 strat. Har ingen formening om Eides pickup i forhold til Duncan sine - annet enn at jeg er fornøyd.

Er det stålplate under bridgepickupen? Fin strat iallefall, og som andre nevner er løsningen til minibryteren enkel og genial. Er sikker på at oppgraderingen til EIDE gjør denne til en player...

Du burde forresten lagt skjerming på plekterbrettet, og i hulrommet.

Ja det er en eller annen metallplate der. Skarp og twangy som fy er den ihvertfall. Når det gjelder skjerming så er det lite støy - men hvis jeg oppdager at den støyer mye kommer jeg til å skjerme.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.