Web Analytics
Jump to content

Gibson 2015 modeller - alle med ekstra brede halser


limerot
 Share

Recommended Posts

Ser at alle nye 'standard' modeller fra Gibson kommer med 46mm halsbredder ved sadelen. Det er et lite hopp fra modellårene før. De er blitt brede, og dette er ingen andre som lager - i slik skala som Gibson nå gjør bortsett fra akkustiske produsenter. Leser at strengebredden er som før, 43mm. Vil ikke halsen føles bred for det, og hva tror dere dette har å si for salget av 2015 modellene?

Link to comment
Share on other sites

Det var som han cheesy rullekebabhårmannen fra Andertons sa:

"Dette er bra for meg som aldri har likt Gibson, fordi de ikke har shreddehalser.."

Vel det var litt satt på spissen.

Jeg synes det er dumt. Prøvde en 2015-modell i går, det føles ikke som Gibson lenger.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kanskje dette rett og slett var en nødvendighet pga den nye justerbare nutta?

http://www.mylespaul.com/forums/gibson-les-pauls/315089-2015-models-i-almsot-dont-want-play-gibson-anymore-4.html#post6498170

Men har sansen for Gibson som mener at dette gjør pull-offs, hammer-ons og bends enklere. Dette forklarer at vi hører lite av dette idag fra eiere av Gibson Historic Collection :-/

Edited by blaamann
Link to comment
Share on other sites

Jeg likte mange av de nye featurene som LP-ene er kommet med de siste årene (i motsetning til mange andre, som gjerne "hater" det), men dette sa jeg fort fra meg når jeg fikk prøvd en standard på 4Sound rett før jul. Spilte sikkert en halvtime på den, etter hvert ble jeg litt mer vant til den men skulle jeg hatt en så bred hals så måtte den ha vært tykkere også. Synes det ble for stort mellomrom mellom hånda og halsen når jeg spilte.

Det var også uvant at radiusen var blitt større.

Tror jeg klarer meg med den jeg har, og heller ser hva de kommer opp med til neste år :)

Link to comment
Share on other sites

Prøvde en double cut special idag. Halsen var merkbart bredere, men syns det var litt merkelig at Gibson har valgt smalere string-spacing relativt til sadelbredden. Hadde jeg kjøpt en, fristet - for gitaren låt fint akkustisk, selv om det var tynne strenger på den. Jeg liker brede halser, og skulle nok skiftet sadelen først som sist for å utnyttet bredden.

Men det var noen issues på den. Stolen tiltet framover, for 'slottene' som stolen sto i, var ganske mye større enn stolen. Siden stolen var skrudd i lavest posisjon, kunne man ikke få lavere action. Gitaren var dårlig satt opp, og det er noe gitarbutikker er veldig late med. Halsen hadde trengt stramming, men tror ikke man hadde fått fin og lav action med så dårlig fit for stolen. Synd, for det var en fin gitar. Man måtte nok skiftet stol også, evt fester med smalere 'slots' for stolen. Kunne blitt et praktisk problem å finne rett dimensjon.

Bortsett fra den brede halsen, var jeg veldig nysgjerrig på de elektriske stemmeskruene, siden det er seks presets for egne tuninger. Jeg spiller mest i åpen E, men også mye i åpen C# (passer perfekt med 013) og ei stemming som heter 'poetisk stemming'. Etter litt bruksanvisningslesing, fant jeg fram til åpen E - men den klarte ikke å få stemt korrekt. Ikke bare ørlite, men alle akkordene var merkbart sure. Prøvde flere ganger. Vet ikke om det var mandagstemmeskruer (og kanskje høy action), men jeg ble skikkelig skuffet, for jeg hadde forventninger til disse stemmeskruene. Mulig messingsadelen har for mye friksjon.

Er det noen andre som har erfaringer med disse elektriske stemmeskruene?

Edited by limerot
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Er det noen andre som har erfaringer med disse elektriske stemmeskruene?

Jeg satt en halv evighet og prøvde å stemme i E standard. Var pokkermeg klin håpløst. Fikk en 4sound-ansatt til å prøve å hjelpe meg, men fikk det ikke til han heller. Er alltid en eller annen streng som ikke vil stemmes riktig, og det var ikke mulig å slå av det forbaska systemet heller. Hadde ALDRI tatt sjansen på å bruke noe slik live.

Link to comment
Share on other sites

Du stemte vel bare manuelt på den ene strengen da?

Jeg har sett reviews som sier at det fint skal være mulig både på minE-tune og GForce. Vet ikke hvordan det er på GForce men ulempen på minE-tune var at du måtte skru motsatt vei for EAD-strengene.

Jeg må si jeg er litt fasinert av teknologien her, men kun hvis det faktisk fungerer. Jeg har vurdert å kjøpe det til den ene strat'en min, der blir det fort stemming etter hver eneste solo. På LP'en holder stemmingen seg mye bedre, så det er ikke det samme behovet der.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.