Web Analytics
Gå til innhold

as-man

Medlem
 • Innholdsteller

  60
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om as-man

 • Rang
  Nybegynner
 • Bursdag 02. aug. 1981

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bergen
 1. Du stemte vel bare manuelt på den ene strengen da? Jeg har sett reviews som sier at det fint skal være mulig både på minE-tune og GForce. Vet ikke hvordan det er på GForce men ulempen på minE-tune var at du måtte skru motsatt vei for EAD-strengene. Jeg må si jeg er litt fasinert av teknologien her, men kun hvis det faktisk fungerer. Jeg har vurdert å kjøpe det til den ene strat'en min, der blir det fort stemming etter hver eneste solo. På LP'en holder stemmingen seg mye bedre, så det er ikke det samme behovet der.
 2. Jeg likte mange av de nye featurene som LP-ene er kommet med de siste årene (i motsetning til mange andre, som gjerne "hater" det), men dette sa jeg fort fra meg når jeg fikk prøvd en standard på 4Sound rett før jul. Spilte sikkert en halvtime på den, etter hvert ble jeg litt mer vant til den men skulle jeg hatt en så bred hals så måtte den ha vært tykkere også. Synes det ble for stort mellomrom mellom hånda og halsen når jeg spilte. Det var også uvant at radiusen var blitt større. Tror jeg klarer meg med den jeg har, og heller ser hva de kommer opp med til neste år
 3. Takker for alle forslag! Max kudos til "Max Kudos", dette var nøyaktig det jeg så etter. Googling er en kunst, man må vite viktige nøkkelord å søke etter og jeg var stuck i "Les Paul PCB" søkefrasen siden det var der jeg fant mye innhold om alle puristene som ville kvitte seg med denne jækelskapen. Lodding i seg selv er ikke noe problem, jeg har selv byttet både pickups og potter på den ene strat'en min. (Hvis jeg ikke husker helt feil så var det CastorFiber som kjøpte original-pickupene av meg etterpå). Jimmy Page-wiring kunne godt vært et alternativ, men jeg ble litt forlokket av muligheten for plug and play. (Noe annet jeg ble litt forlokket av var LP 2015 featuren med pickguard som man ikke trenger å skru fast i kroppen, men som klikkes på plass i noen spor i pickup-dekslene. Kanskje jeg til og med kan finne noe slikt på eBay)
 4. Hallo Jeg har en Gibson Les Paul Standard som jeg kjøpte ny tidlig 2009 men som skulle være en 2006-modell mtp. specs (chambering, burstbucker pro's). Stort sett veldig fornøyd, definitivt den beste gitaren jeg har kjøpt. Jeg har lurt litt på å kjøpe en nyere årsmodell etter at de introduserte coil splitting og reversering av fase, og har prøvd både 2014 og 2015 på 4Sound her i Bergen. Men hvis det bare er det jeg vil ha så bør jo det kunne fikses på den jeg har, tenkte jeg. Jeg håpte at det kun var pottene som måtte byttes, men den gang ei. Først fant jeg ut at jeg kun har to signalkabler fra/til humbuckerne, ergo er splittingen utelukket. Når jeg søker opp pickups med 4 signalkabler fra Gibson så er det QuickConnect-utgaven som er tilgjengelig. Det ledet meg til informasjon om at nyere LP-er har kretskort i stedet for tradisjonelle potter med loddede kabler. Så da må jeg minst kjøpe to nye pickuper, før jeg finner et alternativ til kabling/potter. Her er det jeg har sett på: 1. Det enkleste er definitivt å kunne kjøpe et originalt kretskort som jeg kan stappe inn, og koble på hurtigkoblingene for pickups, tre-veis switch og jack. Men dette ser jeg ikke ut til å kunne finne på nett. Det eneste jeg har funnet etter 10-15 minutter med googling er denne: http://fiftiesmodern.com 2. Et annet alternativ er å kjøpe en ferdigkoblet "wiring harness" med de rette komponentene. 3. Det tredje alternativet er å kjøpe komponentene hver for seg, og lodde sammen alt selv. Det er dog ikke noe jeg har særlig lyst til å gå i gang med. Noen som har noen tanker/anbefalinger?
 5. Kule skisser! Og god info, takk skal du ha! Jeg har nok ikke så store ambisjoner som deg her, men jeg tenker nok at bassfellene er en interessant løsning. Det står litt på i forbindelse med jobben for tiden, men når jeg har litt bedre tid så kommer jeg sikkert tilbake med en oppdatering på hva jeg finner ut - og ender opp med!
 6. Takk for alle svar så langt! @CastorFiber: Ja, jeg bryr meg litt om hvordan det ser ut. Er helst interessert i "ferdig-løsninger" i motsetning til å lage det selv, og jeg ønsker også å tenke på at jeg en gang skal selge denne leiligheten - så det bør ikke bli alt for permanent installert. (2 studio-monitorer og 3 skjermer på veggen tror jeg er nok). Ser vi bruker noen ganske sterke borrelås-løsninger med teip på jobben, tenker at det bør holde. @GummiTZ: Ja, det er definitivt bass-resonanser jeg sliter med. Rommet er 2 x 3,5 meter, så det er ikke noe klang her for å si det sånn. Den ene lengde-veggen består stort sett kun av to store vinduer, der jeg har foldegardiner i tykt stoff hengende ned. De andre veggene + taket er ganske så nakne flater. Skal få tatt et bilde og lagt ut også. Thomann-linken fant jeg når jeg søkte litt her om kvelden, skal kikke litt på den andre der også. @XeNoSmurfen: Vet ikke helt om det vil hjelpe å flytte monitorene ut fra veggen. Til vanlig pc-bruk har jeg et Creative 2.1 sett (der subben står på gulvet under skrivebordet) og det er samme problem der. Samtidig så har jeg nå satt opp min Fender Blues Jr. i andre enden av rommet og det er nøyaktig samme problem der. Når det gjelder lydgenerator så er det nøyaktig det jeg var på jakt etter. Thanks! Fikk ikke den på linken din til å virke, men jeg finner nok noe som jeg kan bruke. @Telemann: Takk for bra søkefrase, skal kikke litt på det søket. (Ofte vanskelig å finne gode søkeord/-kombinasjoner når man egentlig ikke helt vet hva man er på jakt etter)
 7. Jeg har et problem på det rommet jeg bruker som kombinert hjemmekontor / hjemmestudio. Får skikkelig resonnans i rommet hver gang jeg er innom tonen H, uansett om det er på gitar, tangenter eller bare ved å spille av en låt som går i H. Har søkt litt rundt uten å finne noen veldig greie forklaringer på hva jeg trenger for å løse dette, så jeg slenger ut en ny tråd. Slik ser det gjerne ut på ryddige dager: - Bilde 1 - Bilde 2 Jeg har sett at mange av disse lyddempingsplatene som finnes, måler dempeområdet i Hertz. Noen som har noe tips til hvordan jeg enkelt kan finne ut frekvensområdet jeg trenger å beskyttes mot? Har mikrofon og lydkort tilgjengelig, så jeg regner med jeg kan finne det ut ved hjelp av noe software. Noen som har noen tips om hvem som selger slikt i Norge, og hvor man får den beste dealen? Jeg er ikke interessert i å bruke hele månedslønna, men jeg vil ikke henge opp noen shabby eggekartonger eller biltema-løsninger heller. Thanks! .a
 8. Se der ja. Jeg googlet litt jeg også, men fikk ikke opp noe av interesse På den siden der ble det nevnt "GuitarBud by PRS or of iRig by Amplitube". Jeg hadde ikke hørt om den første der, men jeg fant info om en annen sak fra Peavey - som tydeligvis er på lanseringsstadiet for tiden. Tror den heter AmpKit - jeg fant den ikke i AppStore ennå, men det er sikkert bare et spørsmål om tid! Skal prøve den GuiarBud-saken på padden når jeg kommer meg hjem fra jobb!
 9. Vel, nå hadde det seg slik at jeg hadde liggende en RCA-til-Jack overgang (Clas Ohlson: http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=146305622 ) slik at jeg kunne plugge den rett i gitaren. Og tilfeldigvis hadde jeg RCA-innganger både på lydkortet og på min lille miksepult så for meg gikk det ganske smertefritt. RCA-kontaktene har bare to kontaktpunkter, dvs. jord (sleeve/kappe) + signal (tip/tupp). En stereo minijack-kabel har to signaler og felles jord, der jord ligger innerst (sleeve), så kommer ene stereokanalen (ring/midterste seksjon på kontakten) og så den andre stereokanalen (tip/tuppen på kontakten). Til sammenligning er 1/4" Jack kontakter på gitarkabler bare i mono, og kan sammenlignes direkte med RCA-kabelen. Dvs. at du kan kjøpe deg en løs stereo minijack-kontakt, og lodde på kontaktene fra de gule + hvite RCA-kontaktene. Eller du kan kjøre på med overganger, det finnes jo overganger til alt mellom himmel og jord Billigste måten blir jo å bare kutte av RCA-kontaktene og skru ledningene på en sukkerbit, og så gjøre tilsvarende med en gammel gitarkabel - og en gammel hodetelefon-kabel! Edit: Jeg googlet "female minijack to female RCA" og fikk opp dette: http://www.livedigitally.com/wp-content/logitechwire600.jpg Den kan du bruke rett mellom gul+hvit RCA, slik at du kan plugge headset med minijack rett i enden der.
 10. AmpliTube iRig til iPhone/iPod touch/iPad! I stedet for å bruke mange hundre kroner på å kjøpe iRig-adapteren (ja, det er bare en adapter) så kan du vel mekke noe selv? Minijack-pluggen som skal i enheten er en 4-polet kontakt, med felles jord + signaler for left og right + input! Her kan du kjøpe komponentene selv, eller rett og slett lete frem audio/video-kabelen som fulgte med et av digitalkameraene dine (jeg hadde 4 liggende - fulgte med digitalt kompaktkamera, digitalt speilreflekskamera, digitalt videokamera - og i tillegg Nokia-telefonen min). De har den også på Dustin til 49 kroner. Det er riktignok RCA-kontakter på denne (rød, hvit og gul) men du finner nok ut av det! Den røde kabelen er Line In, den hvite og gule gir høyre og venstre stereokanaler. Programmet er jo gratis (i hvertfall basisversjonen) i AppStore, så det er bare å finne frem digitalkamera-esken og plukke ut audio/video-kabelen! Dustin Home har: http://www.dustinhome.no/pd_5010309495.aspx Clas Ohlson har: http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=104375063 Biltema har: http://www.biltema.no/no/Kontor---Teknikk/Radio-og-TV/Kabler/35-mm--3-RCA1/
 11. Jepp, jeg vurderer en Airline Map-gitar i rød utførelse. Skikkelig retroaktig Blir nok ikke helt den første måneden jeg kjøper, men sikkert i løpet av året!
 12. Noen som vet om det selges Eastwood Airline-gitarer i Norge? Ser på nettsidene til Eastwood at VintageGitar og Imerslund skal være forhandlere, men ser ikke merket listet på noen av websidene. Får vel ta direkte kontakt og høre, men tenkte å sjekke her først. .a
 13. Jeg spurte om en lignende oversikt en gang i tiden - den ligger her hvis noen er interessert: Ellers vil jeg bare nevne at det er riktig at Highway 1-modellene har stort hode, hvis man kun ser på hva man får kjøpt nytt i dag. Da jeg kjøpte min i 2006, så hadde de små hoder. (Nå skulle jeg egentlig legge ut en link til min galleri-tråd her på forumet, men det ser ut som alle tråder mellom feb. 2007 og april 2008 mangler. Mener å huske at det var snakk om noe krasj på databaseserveren for en tid tilbake)
 14. Ja, det blir sikkert laget mange nye modelltyper hvert år. De fleste for det globale marked, med noen spesielt for ett land eller én verdensdel. For eksempel har 4SOUND-kjeden i Norge nå fått laget en strat og en tele i serien Highway One, med en farge som ikke finnes i standard-sortimentet til Fender. På samme måtte lager nok Fender modeller som har andre pickup-konfigurasjoner ol. til firmaer og kjeder i USA. Tror jeg har bestemt meg for en American Standard, og så får jeg få noen med overfres til å lage hull i treverket til en middle-pickup, samtidig som jeg kjøper en pick-guard til 3-pickup-oppsett. Hvilken type mic det blir, vet jeg ikke. Har Texas Specials på alle posisjoner på strat-en og er veldig fornøyd med det, men prøver kanskje noe annet på denne. På Nashville B-benderen mener jeg det var Tex-Mex pickups som ble brukt, jeg likte i hvertfall lyden veldig godt i den gitaren.
 15. Ja, har prøvd Mexico-modeller tidligere. Har en Highway1-modell Strat (USA, 2006) som jeg har satt på Texas Specials på, den er jeg veldig fornøyd med. Har prøvd de forskjellige modellene jeg har fått hendene på i det siste, og av de likte jeg Am. Std. best når det gjelder spillbarhet. Det går stort sett på småting og er sikkert forskjellig fra person til person. Oppsettet med en 3. pickup, er fordi jeg stort sett spiller blues og ønsker å ha den muligheten også på denne gitaren.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.