Web Analytics
Jump to content

Forskjell på disse to Les Paul R7ene?


Mills Kaviar
 Share

Recommended Posts

Kan noen si hvorfor det er så stor prisforskjell på disse to? Eller hvorfor den første her er så mye billigere enn alle de andre 1957 modellene?

Er eneste forskjellen "darkback"?

http://www.4sound.no/gitar/elektrisk/hoyrehendt/gibson-1957-les-paul-goldtop-vos-2013

http://www.4sound.no/gitar/elektrisk/hoyrehendt/gibson-1957-les-paul-goldtop-darkback-vos-2013-antique-gold

Link to comment
Share on other sites

Bare så det er sagt, den til 23k kostet inntil nylig 32k, så de har droppet prisen relativt kraftig.

Jeg kjøpte den modellen hos Sagevik (4Sound Sandnes) og det er en skikkelig flott fjøl altså... har fra før en Gibson Les Paul Std. 2007 med Lollar Imperials og forventet riktignok litt forskjell i lyd, men wow... det var veldig stor forskjell... til det bedre selvsagt... Itj nå å tænk på dersom du tenker i de baner.

Link to comment
Share on other sites

Mulig... tror de tok inn litt for mange egentlig. De har vel droppet i pris en etter en for å selge ut.

Det kommer jo så mange nye "fine" modeller nå i 2015, så da må de vel kvitte seg med det som de har hatt lengst.

Gitarer til 32k er ikke akkurat forbruksvare.

MEEEEN... bruksprisene bryr jeg meg ikke så mye om... jeg fikk en flett ny historic modell med en veldig vakker antikk gullfarge av type R7 og den har jeg tenkt å beholde... til 32k så har jeg IKKE fått det :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg syns `13 modellene er ganske mye kulere enn tidligere år, bl.a. halsprofilen føles mye bedre, finere finish, pickupene låter bedre i mine ører. Så 23k for en helt nye er en god pris, det er bare å slå til på det.

For halvannet år siden testa jeg en `13 R7 på 4sound i Oslo, og jeg har i ettertid målt alle historics jeg har testa/hatt opp mot den. Har testa div r8`er, r9`er og CCs, men R7en falt bedre i smak hos meg. Så i de siste månedene har jeg leta overalt etter en brukt `13 modell, både i inn- og utland. Men her i forrige uke dukka det opp en R7 på finn med ganske lite info, jeg kontakta selger og det viste seg å være en `13 modell. Jeg slo til, prisen var bedre enn noe jeg har sett tidligere. Ikke sett brukte `13 modeller så "billig" i statene engang.

Foreløpig er jeg veldig happy, men skal teste mer ikveld.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
  • Øvet solist, dame 64 år søker gitarist. Ulike stilarter 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.