Web Analytics
Jump to content

Aukustisk elgitar. Vil det gå med gode pickups? 13,4 cm tykk?


Rottenikken
 Share

Recommended Posts

Nå bygger jeg en aukustisk Stratocaster og den skal ikke ha annen elektronikk enn mikrofon for aukustisk gitar. Det kan du lese om og se bilder i den aukustiske delen av forumet. Men nå til saken. En aukustisk utgave med Texas specials og CTS med vender og en tykkelse på 13,4cm hulrom. Vil det virke?

Link to comment
Share on other sites

Antar du mener hul kasse elgitar med akustisk resonans, med Texas specials?

Fender lager jo full Hollow body telecastere nå, tenesee Orange Hollow-body, men den har humbuckere. Men det finnes jo Hollow body med single coil pickups fra andre merker.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Fishman Piezobridge på den ene Tom Anderson gitaren min. Låter utrolig likt en Akustisk gitar som spilles på en PA

Jeg skjønner ikke helt poenget med stort hulrom og tykk kropp om du skal bruke magnetiske mikrofoner. Jeg har ikke hørt om noen proffesjonelle gitarbyggere som har gjort dette før. Personlig foretrekker jeg å spille på en Akustisk gitar av god kvalitet om jeg skal ha akkustisk lyd! det er ikke bare lyden som teller, men like mye feeling skala halsprofil og skjel i gitaren!

Link to comment
Share on other sites

Hvis spørsmålet er om det teknisk vil virke så vil jeg si at svaret er ja. Et eksempel på liknende løsning er vel en akustisk gitar med seymour Duncan "woody" pickup plassert i lydhullet. Tror jeg så en woody til salgs på forumet nylig. http://www.seymourduncan.com/acoustic/woody.php

Ellers virker jo prosjektet som en jazzboks dratt enda lenger over i akustisk-land.

Uten stor erfaring vil jeg tro at feedback kan være en utfordring sammenliknet med en vanlig strat.

Link to comment
Share on other sites

Det er forskjell på en akustisk og elektrisk magnetisk pickup, bare så det er klargjort. Fosforbronse strengene (4stk.)i en akustisk har ikke de samme magnetiske egenskapene som nikkelstrenger i elektrisk, ergo blir elgitarpickup ikke optimalt. Det er egne pickuper for akustisk som er kompensert for denne differansen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Sånn ble dette så langt:
  • Og laget cavity-cover av valnøtt til baksiden. Dette skal selvfølgelig pusses til flukt med kroppen
  • Nå er halslomme, humbucker- og kontroll-hulrom frest. Halslommen går helt mot neck humbucker. Dette fordi jeg skal få vinkel korrekt når jeg skal bore fra neck humbucker til kontroll-hulrom. Jeg boret direkte fra HB til kontroll for begge HBs slik at man slipper å ta ut bridge-buckern for å ta ut neck-bucker etc. 
  • David, størrelse betyr ingenting,......🙄 😁,
  • Jeg vil bruke dette gripbrettet hvis jeg får det til, så kan jeg spare det som jeg bestilte til et fremtidig prosjekt istedenfor. Etter binding er ferdig så skal jeg borre ut og lime inlays, også de små  på siden... artig når jeg klarer å la være med fuckups. Har tidligere brukt mye tid på å rette opp og korrigere for diverse feil  ,så langt alt vel på denne. Venter på deler fra gitarist.no, og etpar kjøp på finn. Edit: har veldig stor nytte av disse firkantede aluminiumsrørene, de er helt rette, har skarpe hjørner, veier lite . Jeg  bruker de til planering av treverk, til å frese beine kanter langs, og nå til å lime bindingen, jeg lot gripbrettet ligge litt innafor kanten sånn at bindingen blir liggende flush med underkanten av gripbrettet. Satt på en stripe maskeringstape for å ikke lime gripbrettet fast i aluminiumet. De klypene er også hendige til diverse ting. Liming f eks, istedenfor tvinger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.