Web Analytics
Jump to content

GN-amp


McJostein
 Share

Recommended Posts

No har ikkje eg vore medlem her spesielt lenge, så eg beklagar dersom dette har vore drøfta før. Kunne det vore ein ide å fått til noko liknande som GN-gitaren men med ein amp? Eg kan i så fall bidra med lodding og litt deler... Kva trur de?

Link to comment
Share on other sites

Tenkte egentlig (i den grad eg har tenkt) sånn i første omgang, å diskutere oss fram til et design/krets og så kanskje sette sammen en amp fra deler folk måtte ha liggende (evt. spleise på deler) Så kan den jo gå på rundgang med muligheter for modding. Så kan vi eventuelt sette sammen et kit for de som ønsker å bygge en selv...?

Link to comment
Share on other sites

Tja, her skal man være ildsjel hvis det skal bli noe av, det er i det minste sikkert..

Jeg husker det var snakk om noe slikt på "det andre forumet" en gang i tiden. Det var dengang snakk om å leie et forsamlingslokale med overnattingsmulighet, og så betalte man for en helgesamling der man loddet sammen sin egen forsterker under veilledning fra folk som kunne dette.

Det ble, etter det jeg vet, aldri noe av.

Her er det veldig mye logistikk som skal på plass, man skal ha lokale, mat, rengjøring, deler, maskiner, kanskje en liten fest og så videre.
Det er jo bare å lage en tråd med en poll i, og så ser man hvor mange som melder seg på. En liten advarsel- vi lagde GitarNorgeTskjorte en gang i tiden. Det var mange som mente og syntes noe, og kanskje ti stykker som faktisk kjøpte tskjorten til en hundrelapp. Jeg bare nevner det.

Link to comment
Share on other sites

Hvis man også tar i betraktning hvor mange loddekyndige som finnes her.... Da snakker jeg ikke om de som kan lodde godt nok til å reparere en jack-kabel eller lodde litt elektronikk i en gitar. Når vi snakker om amper, er jo det en litt annen greie. Og faktisk en langt farligere greie også.

Men for all del, som Castor sier, lag en tråd med en poll og se hvor mange som melder interesse, og hvis det er slik jeg forstår deg, så trenger det jo faktisk ikke være mer enn tre-fire stykker, hvis rette personene, med rette "skrotlageret" liggende, til for at dette kan bli realitet, så det er bare å stå på. :)

Link to comment
Share on other sites

Audun er inne på noe. Det er faktisk ganske stor forskjell på å få to metallbiter til å henge sammen ved hjelp av loddetinn, til å lage mange stabile loddinger som holder seg fine i mange år.
Når det er sagt, så er jo ikke lodding noe magi, men det kan være greit å ha tilgang til noen som kan instruere litt, og vurdere hvordan ting ser ut.

Jeg hjelper gjerne til med å ev. prioritere tråder, organisere litt her på forumet og slikt skulle det vise seg at dette blir noe av.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har bygget en røramp og kan bekrefte at det tar sin tid.

Koster ikke noe særlig i deler, men det er meget tidskrevende og krever at man vet hva man gjør - slik at neste person som bruker ampen ikke får kraftige støt pga dårlige loddinger og labbert arbeid.

Det som kunne vært gjennomførbart, er å bygge noe mindre - en liten transistoramp, pedal eller noe lignendes.

Link to comment
Share on other sites

Altså, en GN-fuzz hadde vært konge, og jeg hadde kjøpt minst én, og å kalle fuzz uspennende er langt under beltestedet Heilage... :ninja:

Rent praktisk er en eller annen fuzzfacevariant veldig enkel å lage, og veldig billig i deler. I tillegg kan det jo fort bli en megafet pedal om man tar seg tid til å finne de riktige transistorene og justere litt. Men så er det jo dette med å bli enige om delene og kretsen osv osv osv.... Om et slikt prosjekt skulle bli noe av bør det være så billig og enkelt som mulig, samtidig som man får til et kult utseende som de fleste her liker. Røramp blir fort dyrt og vanskelig (og kanskje også farlig), og en "sende rundt og mekke"-løsning ser jeg ikke helt suksesspotensiale i.

Link to comment
Share on other sites

Blir man enige om standarddeler til en Fuzz Face, er det vel begrenset hva vi kan krangle om, såfremt vi utelukker NOS-deler og fancy shit. Nå virker det som jeg er kjempegira på en GN-fuzz, det er vel mest fordi det ville vært en fin unnskyldning til å utvide fuzzsamlinga.

Å kalle fuzz uspennende er blasfemi mot min personlige religion, og jeg synes Heilage skal permabannes :ninja:

Edited by Eivind August
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.