Web Analytics
Jump to content

NGD Gibson LP CS R8 Iced Tea


WelhavenT

Recommended Posts

Det ble helt overraskende en ny gitar i samlinga, en LP CS R8 Iced Tea (2005) med RS Hillbilly Kit.

Overhodet ikke planlagt, men lang historie kort; for noen få måneder siden handlet jeg en Les Paul Tribute 1952 Goldtop med en slik Trapeze-bro. Leverte den til førstegangsservice forrige uke med beskjed om at den var litt sur i bånda. Visste seg selvfølgelig at det rett og slett ikke gikk an å intonere den skikkelig, så da fikk 4Sound den i retur. Litt kjipt siden jeg elsket p90-pickup'ene, halsen og look'en. Men sånn ble det, og da var det bare å se etter noe annet. Hvis det ikke skulle ble en Goldtop, så måtte det bli en R8, helst plaintop. Og det ble det :) Så får tiden vise hvordan vi knytter bånd. Litt høy action, og trenger en liten justering i truss rod'en, men virker solid.

Flere bilder her: http://www.vintagegitar.no/component/content/article/177-solgte-varer/gitar-elektrisk-solgt/1705-gibson-cs-r8-ice-tea-05

r8_zps6354a8d6.jpgr8_zps8cda37bb.jpg

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Tja, si det :) Det skal etter sigende låte litt 'tynnere' uten. Andre kan sikkert mye mer om akkurat dette enn meg. Har ikke vært fan av Burstbuckere tidligere, men det låt overraskende tjukt og 'kremete' av disse, så mulig kittet har noe med det å gjøre.

Link to comment
Share on other sites

Fiiiiin, men hva gjør Hillbilly-kitet?

Toneknotten er kablet på 50-tallsvis, mens volumknotten er kablet på moderne vis. Så vidt jeg har forstått. Det ble visst oppfunnet ved en feiltakelse, uten at jeg skjønner hvordan det skal utgjøre en forskjell i tone...

Råfet gitar. Nesten så jeg savner min gamle Gibson ;)

Link to comment
Share on other sites

R8 is da sjitz.... Og som jeg også ofte har påstått: BB1 og 2 låter fint i riktig gitar, og RS-kit gjør det ikke verre. (Selv om jeg ikke har prøvd akkurat dette kitet)

I hvert fall utseendemessig et vakkert eksemplar du har fått der! :)

Link to comment
Share on other sites

Hm, for lenge siden siden bestilte jeg et par Cream T pickup'er via Geir Falck som jeg tenkte å putte i den ene Sg'en min. Leverte nygitaren til en liten overhaling hos han i dag, og det kommer tilfeldigvis en pakke i morra. Hvilke pickup'er som kommer vites ikke, men hvis mine kom ble vi enige om å putte de i R8'n i stedet. Spanande :)

Link to comment
Share on other sites

Fikk gitaren tilbake fra service i dag, og du verden. Slipt bånd og fikk satt inn et par Cream T-pickup'er ('59 og '61). Nå snakker vi :) Spiller og låter som en drøm, de pickup'ene låter helt perfekt. Terningkast seks, spørs om de andre gitarene støver ned i ukene fremover.

Btw: enkelte må være vant med noen rare oppsett, spurte forrige eier om den trengte service. Fikk til svar at alt var tipp-topp, men trengte bare å se på gitaren at den trengte justering. Svai hals, så det skurret oppe og nede, mens strengene var alt for høye i mellom, intonasjonen var på bærtur og båndene trengte å slipes. Men helt greit for meg, nå ble den uansett alldeles perfekt :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.