Web Analytics
Jump to content

Hvor tungt kan du gå?


bublemark

Recommended Posts

'Tung' kan være så mye og er ikke ensbetydende med metal. Det er langt mer 'tungt' og krevende å høre på, for eksempel, musikk som til tider løsrives seg fra 'normen', eksempelvis ytre fløy av frijazz, og gjerne de som blander inn elementer fra rock og metal. Jeg for eksempel at en del av det senere materialet til Shining er langt tyngre enn de to bandene du nevner....

Og...., om noe er 'tungt', betyr det at du får lyst til å headbange, eller er det musikk du sitter og får en snodig og litt rastløs fornemmelse av?

Link to comment
Share on other sites

Var på en konsert med Haino Keiji. Friform støy på et enormt volum. Unik opplevelse som jeg kommer til å huske, veldig bra, men var sikker på at det var det siste jeg kom til å høre noengang.

(Dette går under Truckies utvidede definisjon av begrepet tungt. Er ikke superfan av metall, men ser ingen grunn til at noe skulle være så heavy at jeg ikke hadde tatt noen glede i å høre på det.)

Link to comment
Share on other sites

Metall.......

Mastodon er fet når dei ikkje speler for fort. Ellers vert det labert med metallkiser på meg.

Pretensiøse, tynne gutar med god klesstil og fancysmancy hår sparer eg meg for. Jazz (i alle fall dei musikarne som speler for seg sjølv og ikkje publikum) er ofte tungt for hovudet...(!).

Ellers lik eg sjeldan musikk som er vanskeleg å bevege seg til.

Edit:

Eit heiderleg unntak er musikarar som er lattarleg gode (td. G. Govan).

Edited by Kossoff
Link to comment
Share on other sites

Jeg tenkte tungt som i tungt fordøyelig :)

http://youtu.be/ysCeaED_6Eg

Det samme tenker jeg. Musikk man blir mer eller mindre mentalt utladet av, som av en eller annen grunn krever sitt av de små grå, eventuelt det som måtte røre seg i sitt/ditt flotte legeme.

MEN...., i fare for at jeg er i ferd med å trashe trådens misjon, så pensler jeg inn på såkalt 'heavy' musikk. Meshuggah er nevnt, og ligger vel tett opp til det hardeste jeg med jevne mellomrom kan komme tilbake til. For litt mer indre kaos så kan jeg komme til å sette på Dillinger Escape Plan (som vel akkurat har turnert i USA sammen med Shining som jeg nevnte tidligere i tråden).

Link to comment
Share on other sites

Merkelig spørsmål. Kan høre på alt av musikk så lenge det låter bra. I samlingen er det alt fra lettfordøyelig pop til samtidsmusikk, necro Black Metal og frijazz.

Grensen går imidlertid med reggae. Det takler jeg ikke, men så kan det knapt nok kalles for musikk. Fryktelige greier! Burde vært forbudt!

Link to comment
Share on other sites

Hører på mye metall, deriblant mye progressiv og black, men det er jo direkte fengende sammenlignet med Sunn0))), Boris eller Yob.

Demon Box (låten) av Motorpsycho er noe av det tyngste jeg vet om.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.