Web Analytics
Jump to content

Hjelp til anbefalinger av strat-type gitar


gitarleik

Recommended Posts

Har laget ei lite lista med gitarer som er tilgjenglege på markedet, og som er meir eller mindre er innanfor budsjettet mitt.

Har ikkje prøvd nokon av desse så hadde vert artig med litt innspel

K-Line Springfield

Melancon pro artist S

Zion E- Series custom

Fender hot rod 57 strat

Ibanez AT10P - Andy Timmons

Godin Session plus

Godin Progression

Tokai Springysound

G&L Legacy USA

MJT kropp , musikk kraft hals eller eventuelt allpart hals partso strat

Nokon som kan anbefala eller frårada nokon av disse ? Andre forslag tas i mot med takk! Budsjett maks 10k

Edited by gitarleik
Link to comment
Share on other sites

Har sett litt på disse, men er litt usikker på om eg vil lika pickupsa på s-500. Så vidt eg har forstått er det keramiske pickups som er litt hottare, varmare og feitare enn tradisjonelle pickups med alnico magneter. Vil ein mista "strat-lyden" med desse pickupsa ?

Link to comment
Share on other sites

Synes egentlig S500 låter mer likt en tradisjonell strat en hva legacy gjør jeg men.. varer jo sikkert litt etter hva de enkelte personer har satt seg som "strat lyd"

Men stemmer at S500 har keramiske pickups, synes disse låter helt knall jeg da :) Legacy kan bli litt spinkel etter min smak... men dette varierer jo såklart etter hva de enkelte liker

Edited by Concker
Link to comment
Share on other sites

Du må jo sjøl prøve og gjøre deg opp din mening. Vet ikke hva du er ute etter, men da jeg skulle kjøpe en "strat" havnet jeg på G&L Tribute Legacy HB, fordi jeg har to singlecoils på min Tele. Kjøpt ny fra ID-musikk for under 4000, men du får den som US Custom også. Knalløks, med hot alnico humbucker i bridge som kan splittes, og to alnico-pickuper i midten og hals, som gir glassy strat-lyd. Pot-ene ruller av henholdsvis diskant og bass og gir masse klangvariasjon. Jeg har G&Ls MFD-pickuper i den andre gitaren, og de låter klart hottere, i den forstand at de har mer trøkk i mellomtone og bass. Men med HB-pickupen er det plenty mellomtone og bass i legacyen også, til solo etc. Og neck-pickupen har den legendariske strat-lyden. Disse pickupene er alle laget av G&Ls Paul Gagon, som bl.a. var ansvarlig for pickups hos Fender fra ca. 1980, og gjorde mye for å få sving på sakene igjen etter en trist periode på 70-tallet. Blant annet rekonstruerte han systematisk de gamle pickupene ved hjelp av intervjuer med eldre kolleger og dissekering av pickupene selv, og designet nye. Du kan lese mer her: http://www.glguitars.com/Gagon/index.asp.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.