gitarleik

Medlem
 • Innholdsteller

  273
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

39 Excellent

Om gitarleik

 • Rang
  Gitarrocker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

3 911 profilvisninger
 1. gitarleik

  Finnes det VELDIG liten gitar.

  Furch har også en sammenleggbar gitar https://www.thomann.de/gb/furch_lj_10.htm
 2. gitarleik

  T-instrumenter

  Det er først og fremst lyd og spillbarhet jeg er godt fornøyd med. Spesielt siden denne uansett ikke skal videreselges. Basert på min gitar er den nok et stykke fra bontiquemerkene med tanke på fit og finish og generelt cleant arbeid. Det har også vært noe som måtte ordnes, men han har en form for begrenset livstidsgaranti (så lenge han holder på) så om ting skulle oppstå blir det ordnet med. Men jeg tror nok jeg nok har vært noe uheldig her. Glemte også å nevne at det er fleksibelt med tanke på valg av treverk. Alt kan vell omtrent skaffes og av til lokket tror jeg både sitka, europeisk, engelmann og adirondack gran vanligvis/ofte er på lager. Han også benyttet torrified sitka og lutz mener jeg. Til sarg og bunn er det vell ganske mye forskjellig inne, men vet han har mye valnøtt (claro valnøtt for det meste tror jeg). Litt usikker utvalget av dalbergia artene grunnet CITES, og tror kanskje ikke han bygger med sedertre i lokket.
 3. gitarleik

  Rimelig heltre akustisk gitar?

  Gratulerer! Sjeldent å se nut og saddel i ben + adirondack topp i den prisklassen 😮 Har en kompis som skrøt en del av en Cort Earth mini (reisegitar), og de ligger vell kun på et par lapper i nypris
 4. gitarleik

  Tips til vokaltrening..

  Jeg tror sanglærer eller eventuelt et kor hvor dirigenten har god sangkompetanse kan være til god hjelp. Har sunget diverse rytmiske sjangere, vokalgruppe og etterhvert klassisk, og møtt på en del utfordringer på fravær av det. Fikk lenge ganske bra progresjon av å bare synge, men opplevde etterhvert at å synge mye forskjellig var litt skadelig, når teknikken min ikke var god nok. Hadde hatt noen sangtimer oppi dette (men bare sunget og ikke vedlikeholdt teknikk etter dette). Stemmen er et usynlig instrument og man baserer seg gjerne på en blanding av det man hører, og hva som føles riktig. Etterhvert blir dette gjerne mer mekanisk, og man lager seg fort uvaner (det gjorde vertfall jeg). Når jeg startet i klassisk kor (et par år senere), oppdaget jeg hvor "ødelagt" teknikken min hadde blitt siden sangtimene, på grensen til usunn stemmebruk. Poenget er at det er smart med kyndig veiledning, og gjennom kor eller sangtimer kan man lettere lære, vedlikeholde og utvikle stemmen. De fleste sangpedagoger er klassisk skolerte, men etter mening bør man ikke se på dette som et problem (vertfall ikke før man har kommet et godt stykke på vei). En tydeliggjøring av hva man vil med sangtimene bør kunne løse dette. Mitt inntrykk er at klassiske sanglærere er vant til at mange ønsker å lære sangteknikk, men har null planer om å synge opera. Basert på min erfaring må man holde på en god stund før man eventuelt mister såkalt særpreg og ikke klarer å "skru av" den klassiske klangen. Alle har godt av å lære litt sunn stemmebruk, også de som synger naturlig bra. Tar man litt notater/opptak eller har bedre hukommelse enn meg, så har man også oppvarmingøvelser og spesifikke verktøy for arbeid med artikulasjon, intonasjon, klang, avslapping osv resten av livet.
 5. gitarleik

  Gitartimer over internett - Erfaringer?

  Jeg prøvde for noen år siden litt privat gitarundervisning fra Truefire https://truefire.com/private-lessons/directory. Blir en slags mellomting mellom skypeundervisning og justinguitar/youtube. Mer personlig og tilpasset, men tar samtidig utgangspunkt i en del videoer læreren gjerne har benyttet spilt inn for tidligere elever. En velger en lærer som man tror vil passe med tanke undervisningstil, sjanger osv (mulig å sende evt spørsmål før man melder seg på til læreren + de har gjerne ute sånne noen innspilte videoer og en del informasjon man kan sjekke ut på forhånd). Er også et forum der, men mener å huske at det var lav aktivitet der. Man fyller så ut et skjema med litt info om nivå, type musikk , hvor mye man skal øve osv, og spiller inn en video som læreren kan vurdere ca nivå. Basert på dette får man en videorespons og "lekser" for typ en uke (så spiller man inn en video når man er ferdig). Så man får en tilpasset plan, muligheten å stille spørsmål og noen personlige videoresponser, men også linker til videoer læreren har spilt inn på forhånd av ulike konsept som han vil du skal lære) Tror også man får tilgang til "klasserommet" til læreren hvor det ligger litt videoer og diverse. . Selve videoprogrammet får man tilgang til i selve tjenesten, så mener man bare trenger et webcamera og mik av noe slag. Min opplevelse + billigere en f.e.k skype. Er av og til tilbud og prisen kan variere noe per lærer, men ca 100 dollar per måned + høyt kvalifiserte lærere etter cv'n å bedømme. Utøvende musikere, noen arbeider på Berkley eller andre musikkutdanninger, de fleste virker å ha en utøvende musikkutdannelse. + Var vertfall tidligere en "penger tilbake mulighet" (tror den må benyttes innen en uke eller noe) + Synes det interaktive klasserommet fungerte bra, var lett å ha oversikt over videoresponser, "lekser" og å spille inn mine videoer. + Får også full tilgang til alle kurs på truefire(veldig mye) som normalt koster et par hundrelapper i måneden + Fleksibelt med tanke på at du kan sende videorespons når det passer for deg - Hvor personlig opplevelsen er kan etter min erfaring variere en del. Altså hvor mye personlige videoresponser man får. - Ulikt hvor ofte lærerne svarer på spørsmål og følger opp. Noen gir videorespons maks en gang i uken, og andre gir deg noe nytt straks du er ferdig. - Kan trolig uansett ikke erstatte god skype eller "face to face" undervisning når det gjelder å få direkte feedback på spillingen sin. - Lærerens undervisningsmetode er til en viss grad satt i stein, da det baserer seg på videoer de har spilt inn på forhånd. Ergo de kommer nok ikke til å lage en ny utfyllende videoleksjon for hver skala du skal lære deg". Så les grundig beskrivelsen av klasserommet.
 6. gitarleik

  T-instrumenter

  Godt poeng . Slik jeg ser det er kombinasjonen av lave priser, skreddersøm og at byggeren etterhvert har bygd over 100 gitarer uvanlig. Jeg er en del på forum og følger mye byggere internasjonalt, og det virker som de som bygger akustisk til under 30k er enten ferske ,eller innebærer satin lakk og begrensede valgmuligheter. Ventetiden er desverre ganske lang, jeg ventet vell ca 1,5 år på min. Tror jeg betalte litt over 20 k (og hadde da noen oppgraderinger). Han bygde nylig en med taylor sin V bracing, men jeg tror han i hovedsak benytter seg av skallopert x bracing. Gitarene bygges lett og vil nok derfor generelt oppleves mer responsiv og resonante enn typisk fabrikkproduserte modeller.
 7. gitarleik

  T-instrumenter

  Hei! Jeg eier instrument en gitar fra han, svarer gjerne på spørsmål (etter beste evne) på PM
 8. gitarleik

  T-instrumenter

  Hei! Jeg eier instrument en gitar fra han, svarer gjerne på spørsmål (etter beste evne) på PM
 9. gitarleik

  Music Man Axis Supersport

  Har greid å vendt meg til det meste, men generelt foretrekker eg nok ein C eller soft V profil som helst er litt tjukkare enn ein type standard fender c (men ikkje noko balltre).
 10. gitarleik

  Music Man Axis Supersport

  Frister veldig, og er jo mulig det går an å få den ned noe i pris. Det er fyrst og fremst halsen så gjer meg usikker
 11. gitarleik

  Music Man Axis Supersport

  Takk for hjelp!
 12. gitarleik

  Music Man Axis Supersport

  Ja okei, men det var Axis? De er vell kanskje meir tungsolgte med floyd system ?
 13. gitarleik

  Music Man Axis Supersport

  Ja blei litt interessert i den, men blei litt usikker i forhold til halsen. Korleis fungerer de splitta posisjonene ? Er det lov å spørre kva du solgte din for 🙂?
 14. gitarleik

  Music Man Axis Supersport

  Korleis var gitarene ellers? Eg har berre prøvd ein EBM Luke sjølv som var bra.
 15. gitarleik

  Music Man Axis Supersport

  Nokon som har erfaringer med Axis Supersport? Korleis er halsen på disse? Mest interessert i Humbuckerversjonen