Web Analytics
Jump to content

Mastery Bridge og Vibrato på en Fender Classic Player Jazzmaster


Recommended Posts

Jeg fikk en Offset Mastery Vibrato i posten i dag :)

pakke.jpg

Den løser en del problemer med det originale designet til Leo.

Skruer med senkehode under strengene, slik at dyp E ikke subber borti skruen.

Strenge-endene (ball ends) berører ikke hovedplata slik at de plutselig ryker.

Utrolig bra patent på armen/armfestet, man kan velge om den skal være løs eller fast, og kan ikke dette ut av seg selv. osv osv. mer info her: http://www.masterybridge.com/offset-vibrato.php

Jeg kjøpte tidligere en Mastery Bridge, men denne er ikke kompatibel med en Classic Player Jazzmaster uten modifikasjoner, ettersom Classic Player kommer orginalt med Adjust o matic som har større studs som går inn i kroppen enn vanlige Jazzmastere og Jaguarer.

Jeg tegnet derfor en egen Thimble og fikk den laget hos et lokalt mekk verksted.

Her kommer noen bilder av installasjonen:

Original Classic Player Vibrato og bridge

FV_1.jpg

Original Vibrato, som dere ser på bildet er det ikke mye klaring mellom ball ends og hovedplata, dette kan føre til at du ryker strengen hvis du er litt ivrig med vibb-armen:

FV_2.jpg

På dette bildet som er ute av fokus kan du se den elendige klaringen mellom streng og skrue

FV_3.jpg

Disse må ut!

studs_1.jpg

Jeg bruker noen skiver med beskyttelse under og skrur ut de gamle "studsa"

studs_2.jpg

Når jeg har skrudd de ut klarer jeg å dra de ut med en tang.

studs_3.jpg

Her er min egen Thimble som er laget for å bruke Mastery Bridge på en Classic player uten modifikasjoner.

studs_4.jpg

Thimbles er på plass:

studs_5.jpg

På med Mastery hardware!

MOV_1.jpg

Bedre klaring her ja:

MOV_2.jpg

Her også:

MOV_3.jpg

Ferdig! Måtte jo ha den super cheesy UFO tuppen også, fungerer faktisk veldig bra!

MOV_4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Tøft! Dyr, men nok veldig god oppgradering. Bridgen har jeg erfaring med og den er verdt pengene. Har gitt lovord om Staytremen jeg satte på Bass VI, men må nok innrømme at jeg gjerne skulle hatt en Mastery i stedet. Etter at jeg satte på flatwounds så beveger stolen seg for mye og jeg kunne ønske den satt tight som en Mastery...

Får du satt radiusen på masteryen likt med radiusen på halsen?

Link to comment
Share on other sites

Får du satt radiusen på masteryen likt med radiusen på halsen?

Ja. Det er ikke høydejustering pr. streng men jeg får justert den slik at strengene matcher opp med radiusmåleren jeg har.

Det er jo ofte at man vil ha litt avvik fra halsradius på de tvinna strengene kontra på de som ikke er tvinnet.

Det er utrolig godt gjennomtenkt og skikkelig god kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

Nei. du må enten plugge hullene og bore opp så det passer til Mastery thimbels, eller lage en egen del.

Du kan også bruke kobbertape rundt Mastery thimbels-ene så de passer i de store hullene, men dette blir ikke like stabilt som de andre løsningene.

Det er ganske rart at ikke Mastery lager thimbles som passer i CP og andre modeller som ikke kommer orginalt med jazzmaster/jaguar bru.

Link to comment
Share on other sites

Det er mulig du kan bruke Staytrem sine thimbles da, finnes det noen spec på de, med mål?

Det kostet 600,- å få laget de hos www.rudmekanikk.no i Bærum.

Jeg laget tegningen selv, men hadde bommet litt på indre mål :D, men fikk boret de opp selv, så de passer perfekt med MIJ postene til Mastery (http://www.masterybridge.com/images/specs-posts.jpg)

her er tegningen, men pass på at indre mål ikke er OK. http://home.online.no/~tv79/gitarnorge/galleri/Mastery/Mastery_thimble3.pdf

Edited by Loztboy
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.