Web Analytics
Jump to content

Opptaksprøve Stange VGS Musikk


Polkagrisen

Recommended Posts

Hei!

Vet ikke om jeg poster i riktig underforum her, men jeg trenger hjelp til å velge sang som jeg skal spille på opptaksprøve.

Hittil har jeg funnet fire valg, hvorav jeg bare kan ett av de skikkelig. Disse er

Machine Head- Darkness Within

Machine Head- Wolves

Pantera- Cemetary Gates

Dream Theater- A Rite of Passage.

I tillegg har jeg et safecard i Master of Puppets.

Opptaksprøva er Onsdag 9. April, så jeg har ikke all verdens tid til å lære meg noe, men kom med forslag alikevel! Eneste kravet er at den skal være i mellom 5-10 minutter lang, og være innenfor sjangeren Hard Rock/Heavy Metal.

Link to comment
Share on other sites

Akkurat den tekniske biten kan du slappe av litt på, alle sangene du har skissert der har et godt teknisk nivå. Tror ikke en opptakskomité vil rynke på nesa av noen av låtene.

Jeg er enig med Castor, velg noe du kan godt. Det er alltid bedre å spille et stykke der du kan stå inne for hver eneste tone, enn å kunne lire av seg en sang fra A til Å i sånn ålreit stil.

Konservatorier og universitet har lister over stykker de ikke vil høre på opptaksprøver. Dersom du ikke har blitt presentert med noe slikt, så er det knekkende likegyldig hva du velger - så lenge det presenterer hvem du er som gitarist.

Link to comment
Share on other sites

Cemetary gates må vel være fin å spille siden den har partier der du må vise at

du har en bra vibrato og god "feel"

Tror det er viktigere enn at du kan spille teknisk vanskelige ting som ikke nødvendigvis sier så mye

om hvordan du musiserer for å bruke et fint utrykk :)

Har noen gitarelever som går musikklinja på Stange men vet ikke hva de spilte på prøven.

Lykke til!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bare spill noe du kan skikkelig. Spiller du det bra er det irrelevant hvor teknisk det er.

Når det er sagt har det aldri skadet noen å vise litt bredde, noe låtutvalget ditt ikke akkurat oser av.

Og ikke sluntre unna på teoribiten, mitt inntrykk er at det er flere som felles der enn på selve spillinga.

Edited by stromstans
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ja, det er ikke den tekniske delen de ser etter. Musikklinja er ikk ute etter den som kan spille mest teknisk og fantastisk. Husker når jeg var på opptaksprøve spilte noe teknisk tull jeg hadde laget selv, når jeg var ferdig så fikk jeg spørsmål om jeg kunne spille en 12 takter blues.. og jeg kom da inn. Så tror det er viktigere at du viser forståelse over det du gjør og heller spille bra enn å kjøre på med det vanskelugste du vet. Hør på hva de andre sier her. Spill noe du kan godt :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.