Web Analytics
Jump to content

Tips til superclean røramp


Recommended Posts

Hei og hå!

Som dere kanskje har sett, ble Fender Vaporizeren jeg spontankjøpte litt for hissig for mitt bruk. Derfor tenker jeg at et nytt ampkjøp kanskje skal planlegges bittelitt mer, uten unødvendige kompromisser og slikt. Og siden dere er en gjeng med mye nyttig erfaring, spør jeg like så godt dere.

Jeg trenger en forsterker med den nydeligste og vakreste, mest dynamiske cleanlyden. Vreng har jeg ikke behov for. Den må være en super plattform for pedaler, spille høyt, ha masse headroom, ha et forholdsvis enkelt og funksjonelt design, og være i nærheten av et budsjett på 10k.

Alternativer jeg har sett på så langt:

Fender Twin Reverb RI.

Sound City 50 Plus.

Reeves Custom 50 (denne er litt over budsjettet, men kan være verdt det hvis jeg ikke kommer over en bedre deal).

Det er altså Fender eller Hiwatt som ligger nærmest hva jeg er ute etter, men tar gjerne imot tips om noe annet. Tar også gjerne imot erfaringer om ampene jeg har nevnt.

Link to comment
Share on other sites

Lyder lovende, sitter med fingeren på avtrekkeren. Må bare lese litt mer om BF Bassmennene først, folk sier ganske forskjellige ting om brekkepunkt. Men så kan jeg også se for meg at mange forumlurkere spiller langt høyere på ampene sine enn oss vanlige dødlige.

Hvor mye må jeg forresten plusse på for en step down trafo?

Link to comment
Share on other sites

Har selv en silverface Proreverb som har høøøøty headroom. Er vel i prisleie ditt disse også. De pleier å ligge litt under i pris sammenlignet med de mere populære modellene. Tar jo også pedaler veldig bra. Veier en del, så det er litt slit å flytte på.

Regner med du har vært på fenderguru.com . Der er jo headroom, brekkpunkt, blackfacing og mye annet godt beskrevet.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Superclean, bra til pedaler? Jazz Chorus...

...wait, du sa rør ja :rolleyes:

Hehe, rør er ikke et must, men akkurat disse JCene har jeg aldri blitt helt venn med. Absolutt ålreite amper, men foretrekker Fender/Hiwatt-clean (nå har jeg aldri spilt på en Hiwatt, så her dømmer jeg utfra ymse lydklipp og klassisk Gilmour/Townshend).

Edit: Thor, du har jo forøvrig en gammel Bassman, erfaringer å dele?

Edited by Eivind August
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.