Web Analytics
Jump to content

Møbelgitarprosjekt - ex Chapman ML-1


Kaputnik
 Share

Recommended Posts

Er i ferd med å bygge om en av gitarene mine men klarer ikke helt å bestemme meg for hvilke pups jeg skal gå for... Har en ferdigruta mahignikropp, god hals og mekanikk liggende.

Var egentlig ute etter noen paf-aktige humbuckere (overstyrt LP ala hr. Page), men jeg har også begynt å vurdere om P90s ikke hadde vært så dumt. Kroppen er ruta for HH, så de må i så fall være humbucker-størrelse.

Vet ikke om pup-bredden har mye å si, men brua jeg skal bruke er F-spaced.

Ønsker helst metallcover (blank, ikke gull).

Har budsjettert 1000,- for settet inkl frakt/moms, burde vel la seg gjøre å finne noe dugandes til den prisen? Brukt kan såklart også vurderes så lenge ikke ledningene er klipt.

Noen tips/forslag?

Edited by Kaputnik
Link to comment
Share on other sites

Jeg vil anbefale deg seymour duncan antiquities om du vil ha PAF pickups, noen 100 lapper dyrere men låter helt kanon.

har disse i en Hagstrøm super swede og er strålende fornøyd.

Har også en gitar med Dream 90 og Dream 180, (P90 og en slangs mellomting mellom P90 og humbucker)

Veldig gode pickups dette også, men blir på en litt annen side av tone skalaen så vil ikke sammenligne de 2.

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar!

Har hørt både bra og ikke så bra reviews av GFS - spesielt en del klager på mikrofoniske pups.... kanskje noen av modellene er (mye) bedre enn andre? Dream 90 kommer jo tilogmed under 200-kronersgrensa, så skal se litt nærmere på de der.

Vurderer å teste Dream 90 i neck og en PAF-aktig sak i bridge - er det noen av PAF-typene til GFS som duger?

Er det ellers mulig å seriekoble to P90er som en "kvasi-humbucker" i midtposision, feks vha en push/pull pot - og ikke minst, vil dette høres bra ut?

Hvordan er Gibson stock pups? Virker som det ikke er så hardt å finne lite/pent brukte original-pups fra LP/SG til under 500-lappen.

Har hørt mye fint om DiMarzio 36th anni PAF, ser ut som de koster 8-900 nye, så med D90en er man jo nesten på budsjett der og...

Duncan blir nok for dyrt nytt, og litt langt mellom brukte også.

Edited by Kaputnik
Link to comment
Share on other sites

Enig med Aphelion her, 57 låter bra.

Må heller ikke undervurdere burstbuckere ;)

Skal du gå for Dream 90, så anbefaler jeg Dream 180 i bridge, de 2 er helt perfekt i sammen..

men igjen ikke sammenlignbart med PAF da er helt annet spekter..

Skal sies jeg har et par med Wilkinson PAF's som er helt på høyde med SD pickupsene i hagstrømmen.. men om jeg har vært veldig heldig med akkurat det settet eller ikke er vanskelig å si.

Link to comment
Share on other sites

Da er en Dream90 bestilt til neck-slotten - under 300 spenn inkl frakt :)

Tror kanskje 490T er den beste kandidaten for bridge-pos, f-spacing og pris tatt i betraktning. De koster 750,- på 4sound, men kanskje ikke umulig å skaffe slike brukt for en rimelig penge?

Tror ikke 57 classics er F-spaced, og i back-to-back test likte jeg lyden av 490/498 bedre (mer "åpen" lyd) - tar jeg feil?

Her er bilde av mottakeren. Planlegger å lage skikkelig "møbelgitar" med gloss oljefinish hvis veden ser ok ut i våtdrakt. Hals og bru er fra en Chapman ML-1, låsemekanikk er på vei fra Kina (håper de duger).

2h6847p.jpg

Edited by Kaputnik
Link to comment
Share on other sites

Ikke veldig møbelfaktor over det treverket der, dessverre, men det kan hende du får frem litt mer spill og struktur hvis du påfører noen lag med svakt farget beis som du pusser ned mellom hver gang (ikke pusse helt vekk). Er nok stygt redd for at denne ikke vil bli seendes ut som noe mer enn hva den ser ut som nå, bare i en blankere og eventuelt mørkere drakt.

Møbelgitar kan være så mangt. :)

Link to comment
Share on other sites

Whoa... partsgitar med Chapman-deler allerede. Hva er grunnen til oppdelingen?

Først og fremst fordi at jeg ikke liker HSS-konfigen i originalen, pluss at Chapman-kroppen veier i underkant av 3 tonn, sånn ca

Ikke veldig møbelfaktor over det treverket der, dessverre, men det kan hende du får frem litt mer spill og struktur hvis du påfører noen lag med svakt farget beis som du pusser ned mellom hver gang (ikke pusse helt vekk). Er nok stygt redd for at denne ikke vil bli seendes ut som noe mer enn hva den ser ut som nå, bare i en blankere og eventuelt mørkere drakt. Møbelgitar kan være så mangt. :)

Jeg regner forsåvidt det meste av gitarer med olje/naturell-finish som "møbelgitarer" ;)

Veden er nok mye tydeligere enn det som vises på bildet (blitz og nypusset treverk gjorde at den ser blassere ut enn i virkeligheten). Tar ikke mer enn en halvtime etter pussing før treverket begynner å "blomstre" av å trekke til seg fuktighet fra lufta.

Når det er sagt tror jeg ikke jeg vil ha for mye kontrast i veden pga at det er en 3-piece plankekropp, den ene skjøten er pen men den øverste er ikke like bra. Tenkte å sette inn litt rustfarge på hele greia, men tror ikke jeg går for farget porefyller på denne.

Lurer på hvor mye farge olja gir av seg selv dog - kan vel kanskje blande inn litt farge i de øverste lagene, eller bør fargen ligge i det første laget?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.