Web Analytics
Jump to content

Smøring av Wilkinson tremoloarm


Recommended Posts

Hei,

jeg har en Wilkinson tremolo, og merker at når jeg tar inn og ut tremoloarmen er den mindre smidig enn før. I tillegg har jeg problem med at det knitrer litt når jeg bruker armen, og ting tyder på at dette skyldes dårlig elektrisk kobling mellom armen og jord. Så jeg tenkte jeg skulle prøve å smøre armen med noe som leder elektrisitet, for på den måte å sikre at det alltid er elektrisk kobling mellom armen og tremoloblokken.

Noen som har forslag til hva jeg kan bruke å smøre med, som leder elektrisitet?

Kenneth

Link to comment
Share on other sites

Tviler vel egentlig litt på at feilen er der, men CRC sørger for bedre kontakt, selv om det ikke akkurat "leder" strøm.

Se litt på jordledningen også. Tipper den er koblet til kloen som holder fjærene?

Takk for svar. Har brukt multimeter for å måle jordingen til tremolo'en, og det ser ut til å fungere bra. Har også prøvd å dytte på jordledning, uten at det gjør utslag i form av denne elekriske knitringen. I tillegg, når jeg beveger tremolo'en kun ved å dytte med hånda på selve tremoloen, altså uten å bevege tremolo-armen, får jeg ingen knitring. Så det er kun når jeg bruker selve armen at jeg får knitring.

Link to comment
Share on other sites

Merkelig. Som sagt, jeg kjenner ikke til noe flytende smøremiddel som er elektrisk ledende, bare middel som skal fjerne korrusjon og øke kontakten. Kobberpasta? Går jo an å legge ut en liten streng og ohme.

Dette problemet har jeg aldri vært borti.

Litt merkelig ja. :) Har ikke hørt om kobberpasta før, men skal ta en titt på hva det er. Takk for tips!

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Etter litt googling kom jeg over noen som anbefaler smøremiddel med PTFE til smøring av tremolo. Jeg er usikker på hvor godt den leder strøm, men det kunne være verdt et forsøk. Noen som har vært borti slikt? Ser at Biltema (http://www.biltema.no/no/Bilpleie/Olje-og-Smoremiddel/Ovrig-smoremiddel/Tort-smoremiddel-med-PTFE-3621/) selger et slikt smøremiddel, så jeg vurdere å prøve meg på en sånn.

Link to comment
Share on other sites

Tviler veldig sterkt på at PTFE vil lede strøm..

Beste du kan bruke er litt Alu eller kobber pasta, men jeg tviler på at feilen ligger der uansett

Ja, glemte å nevne det i forrige innlegget mitt, men grunnen til at jeg har tenkt litt på tørt smøremiddel er at det forhåpentligvis blir litt mindre klin. Tremolo-armen skal jo ut under frakt, og er den full av kliss er ikke det så veldig greit. Har aldri bruk aluminiums- eller kobberpasta, men innbiller meg at det er ganske klissete.

Link to comment
Share on other sites

Har opplevd samme problem. Du må få tettere kontakt mellom arm og veggene i hullet. Jeg ville faktisk anbefalt deg å finne frem hammer og ambolt og slå liten bul på den del av armen som skal ned i hullet. Gradvis til du har full tilstrekkelig kontakt.

Link to comment
Share on other sites

Hva med bare litt alu folie nederst for og få en tightere fit?

Bare wrappe litt aluminiumsfoile rundt bunn av tremolo-armen, og dytte den nedi? Er det ikke sannsynlig at jeg vil skade systemet ved å lage små riper o.l.?

PTFE er konge mot "mekanisk" knirk. Den egner seg definitivt ikke som kontaktfremmende middel, dersom det er dette som er problemet.

Skjønner. Vanskelig å si om problemet per nå er at det er for lite kontakt, eller om problemet er at kontakten kommer og går. Dersom det er det siste ville slik PTFE kunne hjelpe.

Har opplevd samme problem. Du må få tettere kontakt mellom arm og veggene i hullet. Jeg ville faktisk anbefalt deg å finne frem hammer og ambolt og slå liten bul på den del av armen som skal ned i hullet. Gradvis til du har full tilstrekkelig kontakt.

Fungerte det for det? Høres voldsomt ut. :) Hadde håpet det finnes mer vennlige måter å løse dette på. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
  • Nei,har ikke peiling,men:Legg ved flere bilder av detaljer,og bilde av baksiden også,og oppgi dimensjonen på nøkkelen til trussrod justering (tommer/millimeter?) så kanskje noen kan hjelpe deg.Et spørsmål tilslutt,hvordan vet du at det er canadian maple?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.