Web Analytics
Jump to content

Erfaring med GuitarFetish humbuckers?


Recommended Posts

Lurer på å oppgradere min gamle eksperimentgitar ProtOne (den i avataren) med rails-humbuckere fra GFS. Noen som har erfaringer med disse? Det jeg er ute etter er ganske hotte pickups, men som ikke låter grøtete på clean.

Tenker på disse:

http://www.guitarfetish.com/GFS-Crunchy-Rails-Our-Hottest-Modern-Metal-Power-Black-on-Black-_c_90.html

evt disse:

http://www.guitarfetish.com/GFS-Power-Rails-Crushing-power-Killer-Tone-Black-on-Black_c_106.html

Link to comment
Share on other sites

Takk for tipset. Bruker du den sammen med en ikke-GFS? Det er jo i så fall en interessant tanke.

Grunnen til at jeg vurderer rails er litt flaut, men faktum er at utfresingen ble en tanke skjev den gangen jeg laget eksperimentgitaren, og da er polene ikke 100% alignet med strengene.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Takk for tipset. Bruker du den sammen med en ikke-GFS? Det er jo i så fall en interessant tanke.

Det sitter to Jackson singlecoils i den, men de fungerer som dummies... Det er jo en puddelrockgitar, trenger ikke mer enn bridgebucker :D

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Jeg er i gang her igjen. Laget shim til halsen på gitaren i går som jeg skal montere i kveld. Blir det vellykket, så kan det hende det blir pickups fra GFS. Har litt lyst til å forsøke GFS Power rails i bridge og en GFS Dream 180 i neck. Hva tror dere om det?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har nå en GFS Dream 90 i neck på LPen min (riktignok en P90), om den er en indikasjon på kvaliteten på GFS-pickuper ville jeg ikke vært bekymret. :)

Takk for tilbakemeldingen. Jeg har også vært inne på tanken om en Dream 90 istedenfor Dream 180 i neck. :-)

Link to comment
Share on other sites

Jeg dilla litt i går, du kan jo se om du liker hvordan den er voicet: https://soundcloud.com/eirik-w-talberg/am-improv-on-gfs-dream-90-neck

Det er innspilt med telefonen liggende foran ampen, så lydkvaliteten er ikke glimrende, men det kan vel gi en slags indikasjon.

Takk. :) Bra demo, men jeg er ikke sikker på om det er lyden jeg er ute etter i neck. Hva slags forsterker kjørte du denne gjennom, og på hvilke innstillinger? Jeg savnet nok litt mer fyldighet i lyden.

Link to comment
Share on other sites

Spilte på den eneste ampen jeg har, Carvin V3M til et 1x12 cab med V30-element. Clean først, så switch til crunch-kanal. Begge kanalene har lav gain, høy presence med EQ-en skrudd til å gi mye mellomtone og diskant, med bass lavt. Husk at det er en P90, så en Dream 180 vil gi mer punch igjen. :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt P90 i buckerformat fra GFS, og de låt kule. STOR oppgradering til Epien som jeg hadde.

Har en CrunchyPat som skal installeres i en Ibanez snart, muuuligens ikveld..

Hvordan gikk dette, Troll?

Jeg vurderer en GFS FAT PAT nå. Tror det kan bli fett også, og da er det morsomt å høre hvordan Crunchy PAT fungerer, for de er vel litt beslektet.

Link to comment
Share on other sites

Som nevnt i ProtOne-tråden så har jeg erfaring med Dream90. Hadde matchet sett i en Fender Jaguar, og det låt kuler og krutt. Ganske hotte til P90 å være (utifra den lille erfaringen jeg har med P90), lite støy og låt tøft. Tror den manglende fyldigheten er en kombinasjon av at det er spilt inn på en telefon, samt forsterkersettings, iom at dette tilogmed er i en LP. Selv i den spinkle Jaguaren var det fyldig og fin lyd i neck om man ønsket det :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.