Web Analytics
Jump to content

Hvor kan jeg få mattet ned halsen?


toralfsan

Recommended Posts

Jeg har en gitar med en hals slik jeg vil ha den, den har silkematt lakk som ikke kleber eller gir lyd ved spilling.

Men så har jeg to gitarer med blank lakk på halsen som irriterer meg mer og mer. Den ene er en billiggitar, den andre et skikkelig instrument jeg ikke vil kødde med. Jeg skulle ønske at disse også kunne mattes i halsen så de blir bedre å spille på. Jeg har ti tommeltotter (spiller med åtte av dem), og lurer på tips:

Bør halsen pusses og mattes ned slik den er, eller må den omlakkeres? Noen som evt. vet hvem som kan gjøre slikt i nærheten av Tønsberg?

Takker for innspill. Kanskje flere som lurer på det samme.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har brukt stålull med såpe også jeg. Skyll ut all såpa først, så går det helt fint. Bare vær nøye med å tørke/vaske av halsen etterpå. Mulig stålullen uten såpe er bedre egnet til å matte ned, men som sagt har jeg brukt vanlig Svint ved å skylle ut såpa først, på halsen på begge LP'ene og den sticky'e fersk nitro- følelsen forsvant etter et par tre behandlinger. Jeg kunne nok mattet mye mer ved å sitte og gni mye lenger og enda flere omganger.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har forresten brukt grov gryteskrubbsvamp i nylon også. Blir nok mattere med stålull, men det er faktisk en forbedring, uansett. Billig også. Den jeg har brukt er First Price i 10-pakk.

Den vurderte jeg og! :) Men var redd den ikke var hard nok :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.