Web Analytics
Jump to content

Kontakt med plateselskap - erfaringer


aurorablind

Recommended Posts

Vi er inne i en spennende prosess med bandet nå, der vi har en grei demo på plass, og er i ferd med å booke en liten turne mot våren.

Inne i denne prosessen har vi "gutsa", og sendt demoen til flere norske plateselskap, både store og små. Vi har ikke ekstremt store forventninger om å få napp, og om det kommer noen henvendelser er vi innstilt på å må ta til takke med en distribusjonsavtale med et mindre, uavhengig selskap.

Vi spiller i hovedsak pop/funk-rock med norske tekster, og er selvfølgelig veldig fornøyd med materialet vårt selv.

Per nå har vi ikke fått noen tilbakemeldinger, men vi skjønner at det kan ta lang tid. Noen selskap sier jo at de garanterer tilbakemelding uansett utfall, så vi smører oss ekstra med tålmodighet, faktor 40.

I denne tråden vil jeg egentlig bare spørre dere på forumet om dere har fått tilbakemeldinger fra plateselskap tidligere, og drodle litt rundt prosessen med å kontakte plateselskap. Har dere noen erfaringer som gjør prosessen enklere, noen positive/negative opplevelser etc, osv..?

Rett og slett del deres erfaringer med møtet med platebransjen, om det finnes noen som har noe og si.

:)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke personlig hatt noe kontakt med et plateselskap, men kjenner flere som har hatt det. Det viktigste er nok å få noen med litt erfaring til å se over et evt. avtaleforslag dere får. Mye gull og grønne skoger som blir lovt av mye useriøse folk.

Link to comment
Share on other sites

En platekontrakt er vel ikke mye å trakte etter i dag....

Blir fort snakk om 360 type dealer o.l

Skal du ha innpass (Bli hørt) hos de større til mellomstore selskapene må det gå gjennom kontakter (A&R)

De fleste får så mye tilsendt at de ikke hører på "unsolicited" demoer.

De gangene vi har hatt kontrakt/vært i forhandlinger har det gått gjennom management eller A&R fra selskapet.

Men som sagt: Hva skal man egentlig med en platekontrakt i dag?

Gi ut selv, sitt på egne rettigheter/Publishing.

Og får dere et kontraktforslag ta for all del kontakt med en kyndig person med det samme.

Tore Østby på Gramart er en av, hvis ikke den dyktigste i Norge på dette

Edited by Debris
Link to comment
Share on other sites

Her var det jo kommet noen svar gitt.

Jeg ser vel mest på plateselskap i dag som en god støttespiller når det gjelder promotering av oss artister.

Man tjener jo ikke penger på musikk i dag kun ved å gi ut plater digitalt eller i fysisk form, men plateselskapene har jo en viktig rolle i promoteringsbiten av artistene.

Du kan jo ikke stikke under en stol at jobben med å få booket skikkelige gigger blir enklere om man har en EP utgitt på et plateselskap, i motsetning til om man har en egenprodusert demo med microsoft paint-cover og brent på en CD-R med skribling av sprittusj på :P

Det var satt litt på spissen.. Man kan selvfølgelig produsere en veldig bra EP og få trykt opp selv i dag, men dere skjønner tankegangen..

Ikke det at jeg mener det kun er positive sider ved å være signet. Jeg er klar over at man sitter igjen med rubb og ingening etter en innspilling, og du skal heller ikke se bort i fra med gjeld for studiotid etc. om du får en 360-avtale. Likevel mener jeg at om du booker spillejobber med grunnlag i en EP eller plate utgitt på et plateselskap med en viss "kred", så er det kun en fordel i det arbeidet.

Gramart er jeg allerede medlem i, så jeg kommer såklart til å bruke all den rådgivningen som mulig om det kommer dit at vi får et kontraktforslag (som jeg enda ikke tror vi gjør).

I all hovedsak har jeg sendt låtene til vurdering i første omgang, for å høre hva folk i bransjen mener om uttrykket vårt.

Uansett, artig med flere kommentarer på dette :)

Link to comment
Share on other sites

Det har vel igjen blitt litt slik at artister og band må ut og spille for folk for å tjene penger. For band i startgropa vil en EP eller CD funke like mye som et visittkort opp mot arrangører og management/bookingagenter som et rent salgsobjekt. Har du et godt produkt i form av en plate, er det større sjanse for at man får innpass og blir satset på på nevnte fronter, og da kan jo snøballen begynne å rulle.

Link to comment
Share on other sites

Er det ikke slik at i en 360-kontrakt tar plateselskapet inntekter av spillejobbene også? Slik eg har forstått det låner de dere egentlig penger til studiotid og hjelper med det, deretter må bandet betale dette tilbake gjennom salg og spillejobber. Du får jo en viss prosent underveis når det kommer til inntekter fra gigs, men at vi her snakker om under 20% til plateproduksjonen er betalt. Eller er eg helt på jordet nå?

Det som ser ut som er trenden i dag er å gi ut musikken på egent plateselskap og så betale for en promopakke som omfatter promotering, distribusjon og medieomtale.

Link to comment
Share on other sites

En 360-avtale samler ansvarsområdene hos plateselskapet. Før hadde du kanskje en manager, en bookingansvarlig, en promotør, en merchansvarlig i tillegg til platekontrakten som omhandlet det å produsere selve platen. I en 360-kontrakt har plateselskapet alt ansvaret rundt en artist, noe som også fører til at de tar direkte inntekter fra dette.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det er vel i korte trekk det p_bassmann sier.

Jeg har lest meg litt opp på dette, og 360-avtaler varierer fra selskap til selskap, og fra artist til artist (som de fleste andre platekontrakter).

Det har vært flere debatter og diskusjoner rundt bruken av slike avtaler. GramArt er gjevnt over skeptisk til slike avtaler, mens flere artister har påpekt fordeler med dette.

Selv om en slik avtale fører til at plateselskapet selvfølgelig skal ha mer av de samlede inntektene til artisten enn i en disp-avtale, så får man en "pakkedeal" som på sikt kan lønne seg. Man slipper å ha fire-fem forskjellige avtaler å forholde seg til (booking, merch, management osv), og slipper da også fire-fem som skal ha en del av potten til artisten.

Link to comment
Share on other sites

Ser fordelene med at plateselskap tar seg av booking og management, men merch kan de ligge unna synes jeg. Koster mer eller mindre nada å komme i gang med å trykke t-skjorter, er man litt lur priser man det sånn at neste opplag er mer eller mindre finansiert av det forrige. Merch har vært den ene inntektskilden artister har fått ha for seg selv, synes det er litt betenkelig at plateselskapene skal ha en del av potten.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Siste aktive tråder

    • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
    • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
    • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
    • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
    • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.