Web Analytics
Jump to content

PRS gitarer. For særinger?


Harald Kvamsdal

Recommended Posts

Jeg har hatt en del gitarer. Mellom 40 og 50 vil jeg tro av den elektriske sorten. Jeg har, som mange, savnet "gitaren" med stor G. Etter noen år med LP Standard, Strat Elite, Jazzmaster, Ibanez Artist, for å nevne noen, kom jeg over en Telecaster American Deluxe, som jeg brukte til det meste. Jazz, country, funk, rock, og til og med visesang. Men en Tele er litt statisk synes jeg. En kompis av meg kjøpte seg en PRS McCarthy. Han maste om at jeg måtte prøve den, men det fristet liksom ikke. Hadde fått det for meg at det var gitarer for særinger. Til slutt tok jeg med gitaren hjem og koblet den i en 65 amps London. Vil ikke si at det var wow følelse med en gang, men etter å ha prøvd litt forskjellige innstillinger og spillestiler, begynte jeg å like PRS. Etter noen dager med prøving og testing var jeg solgt. Jeg fikk tak i en en Swamp Ash Studio, og ble mer eller mindre feid rett av banen når jeg prøvde den. Utrolig sensitiv gitar, med masse muligheter, og en spillbarhet som passet meg midt i blinken. Narrowfield pick up er en fantastisk ting. Det gjør at man kan få LP lyd Strat lyd og faktisk en brukbar Tele lyd. Når jeg sier lyd, så vil jeg være forsiktig med å si at noen er bedre enn andre, det er ørene søm hører. Vel....det er mulig at jeg er en særing, men dette er en gitar jeg har virkelig savnet. Synes ikke at gitaren er spesielt fin, og kanskje litt pompøs, men det kan jeg leve med. I lykkerus over denne gitaren så kjøpte jeg en PRS DGT også, og opplevde det samme. PRS er kommet for å bli hos meg, til tross for at jeg alltid har sett på de som gitar for særinger :-)

"h"

post-11266-0-70659300-1355692484_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

PRS er nok ikke for alle, men jeg er veldig glad i min PRS SE Custom Semi-Hollow. Selv om halsen ikke akkurat egner seg for powerchording og shredding (mine er Wide Fat), er den utrolig god å spille på. Kvalitetsmessig kan den nok ikke måle seg med noe fra Maryland, men jeg må si jeg er veldig imponert over hvor mye de legger i produksjonen av selv de billigere gitarene. Det er vel for noen også litt mye eyecandy på dem, de er jo ganske omstendige med tanke på flammelønntopper, fugleinlays, etc.

Jeg tror PRS er litt i samme gate som et par andre merker som gjerne skiller seg litt ut, som Parker. Enten liker man det, eller ikke.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har aldri syntes PRS var særlig appelerende, men bestemte meg for å kjøpe en Mira for å teste ut. Ble solgt jeg også pga egenskapene den hadde både lyd og spillemessig. Kjøpte en CE24, og da ble det til at jeg solgte Ibanez RGene mine da de bleknet totalt lydmessig. PRSene er i mine ører mye mer levende instrumenter med mye lettere tilgang til overtoner og definisjon. Riktignok bare 550 og 470 jeg hadde, men med Duncan og Suhr mikker.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Etter å ha vært igjennom en hel drøss med gitarer jeg også,endte jeg opp med 2 stk.prs custom 24

den ene av de med rosewood neck.

Har for min del aldri vært borte i maken til kvalitets gitarer noen gang.

så etter 25 års aktiv spilling og prøving, har jeg for min del landet på prs på en mesa roadking amp

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Narrowtone pickups… søker nett så finner man kommentarer som "I like the more narrow tone of these".

Dette er da ikke noe annet enn god gammaldags marketing.

Tom Anderson, filtertone, Bill Lawrence, minihumbucker..

Masse eksempler med samme type magnetfelt.

PRS har pushet ut endel pickupvarianter i det siste som skal gi "best of both worlds".

Har ikke testet noen av disse og blitt imponert.

Gode gitarer er det, men jeg får litt skepsis når jeg møter "ny teknologi" som springer ut fra reklameavdelingen.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hvis Ted Nugent fortsatt bruker PRS har de i det minste en særing på laget :) Med tanke på at de har brukere fra Al De Meola til fyren i Cradle of Filth vil jeg påstå at de har ganske bredt nedslagsfelt og derfor langt fra sære. Liker ikke looken selv men hadde en gang en '96 CE22 som var latterlig bra. angrer som en hund på at den forsvant.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nja. Endorsement-poenget faller litt bort, da nesten samtlige av disse har gitarer customized til nederste tomme.
Litt av særing-faktoren med PRS er jo at man som regel enten hater eller elsker de. Der er særdeles lite med PRS som er standarisert, være seg halsstørrelser, halstyper og så videre.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.