Web Analytics
Jump to content

Strat - bytte av pickups. Hjelp!


Aasmundb
 Share

Recommended Posts

God morgen/kveld/dag.

Arvet en gammel Squire stratocaster som bare har ligget på loftet siden den ble kjøpt av min far. Jeg kunne godt prøve å få denne gitaren litt i stand. Gitaren har som de fleste andre strats SSS pickuper. Men jeg vil gjerne ha HSS. Er det mer man må gjøre da, enn å kjøpe nytt plekterbrett, og nye pickups?

Jeg vil sette inn en Seymour Duncan JB i H plassen, og Bare knuckle apaches i S'ene, men er ikke sikker. Noen som har tips til Punkrock rytmegitar pickups?

Mvh Aasmund

Link to comment
Share on other sites

Dersom det bare er freset ut for single coil må du enten frese ut større hull til pickup, eller sette inn en "strat size humbucker".

Alle pot'ene er mest sansynelig 250k, da det er vanlig for single coil. Dette for å gi en litt rundere lyd.

500k er vanlig for humbucker (mer diskant i lyden), men dette er en smaksak.

Link to comment
Share on other sites

Hvis dette er en MIJ Squire fra 80-tallet kan du muligens få noen kroner for den...

Disse (de laget vel '57 RI og '62 RI hvis jeg ikke husker feil) er holdt for å holde høy kvalitet, kanskje med unntak av elektronikken.

Sjekk serienummeret (står på halsplaten).

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville kjørt Seymour Duncan Hotrails over hele fjøla om du vil ha høy output og nesten genuin humbuckerlyd.

Hvis du vil beholde litt av stratpreget men få en strat på steroider ville jeg gått for DiMarzio Cruisers.

Link to comment
Share on other sites

Hei, jeg har satt en Seymour Duncan JB i min gamle squier-strat, og det har nå blitt en av mine favorittgitarer, spesielt til punk/rock (men likevel er den sjokkerende allsidig). JB trives godt med 250K pots, så det er ikke noe å bekymre seg for. tror faktisk den ble designet med slike pots i tankene. jeg gikk for et plekterbrett fra gitarist.no med kun én humbucker. har lest diverse steder på nett (og hørt fra phil-x på youtube) at mange foretrekker kun en bridge pickup for å unngå flere mikrofoner som trekker i strengene og dermed hindrer fri vibrasjon fra strengene. jeg vet ikke helt om dette stemmer, men min squier er ihvertfall utrolig resonnant nå. har også en teori om at plekterbrettet lager en resonnanskasse der hvor neck og middle-pikupene var.... uansett savner ikke jeg flere pickuper så lenge jeg har tone- og volumkontrol.

NB. pass på at du får tak i en JB som heter TB-4 (og ikke SH-4), dvs trembucker. ellers vil den være litt for smal i forhold til bridgen. sikkert sikkert ingen krise, men bare så du er klar over det...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.