Web Analytics
Jump to content

Gitarforsterker - Mest for penga!


kalli
 Share

Recommended Posts

Hei!

Trenger hjelp til valg av ny amp. Jeg tenker kjøpe noe annet enn kombo nå for å kunne ha mulighet til å ha med "toppen" på gigger der de stiller med kabinett.

Jeg ser da altså etter kabinett OG topp og er ute etter ganske klassisk rockelyd med fin clean kanal. Kjøpe brukt er også en mulighet. Kanskje brukt kabinett og ny topp?

Har sett for meg en orange topp og et marshall kabinett eller noe i den duren, men det kan fort bli rimelig dyrt har jeg skjønt.

Så ja, mest for penga/billigst mulig, god rockelyd, fin clean og høy nok lyd til å kunne bli brukt på øvingsrommet.

Håper noen har noen tips til en "amp-n00b" :)

- Kalli

Link to comment
Share on other sites

Du kan også sjekke merker ala Hughes&Kettner og Laney. Marshall, Fender og Vox er gode saker, mendersom du tråler bruktmarkedet for andre merker, så er det ofte mange solide forsterkere som blir solgt til lite peng pga dårlig etterspørsel fordi folk ikke vet hva de skal se etter ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg betalte 4k for en Ceriatone JTM 45 klone samt 2k for et 212 kab som kristoffereide har bygget, med Celestion Greenbacks. Jeg antar at jeg i hvertfall må opp i det dobbel pris for å få noe JEG ville blitt like fornøyd med. Kanskje enda mer også. Men det har tatt tid å finne dette, og det har vel nesten vært like mye tilfeldigheter som målrettet søk som har gjort at jeg har endt opp med akkurat dette.

Link to comment
Share on other sites

Enda en god grunn til å heller sjekke ut "utradisjonelle" merker :)

Jeg kom på ca 2500kr da jeg bygget Madampen min, men den låter som en amp prisklassen rundt 10k.

Imo er den verdt mye pga tiden det tar å bygge en, men skulle jeg solgt den så hadde jeg nok ikke fått mer enn 4k for den. Av den grunn er det lurt å sjekke ut merker som du kanskje ikke har hørt om før,og gjøre litt research. Gjerne spørre om tilbakemeldinger her på forumet.

Link to comment
Share on other sites

Ah, så mye forskjellige prisklasser! Er en jungel for meg som nettopp har begynt å lete :P Tror jeg uansett for lete videre og prøve litt ut på gitarsjapper, så håper jeg det er greit om jeg spør om ting er bra her senere om jeg finner noe jeg trenger en ekstra mening om :)

Btw, hva tenker dere om kombo versus kabinett+topp? Like greit/mer for penga for en kombo? Eller kabinett+topp? Er da til live spilling, studio og øving det er til.

Og en annen ting... Hva bør man konsentrere seg om? Toppen eller kabinettet? Er vel toppen som lager lyden? Så kan man da eventuelt kjøpe en "dyr" topp og et brukt og billigere kabinett?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.