Web Analytics
Jump to content

Telecaster/Partscaster DIY. BILDER side 3.


Recommended Posts

Hepp!

Tenkte jeg skulle bygge min egen versjon av en Telecaster. Finner ikke akkurat det jeg vil ha så da er det bare å fikse det selv. Har tenkt å kjøpe deler og sette sammen da jeg ikke akkurat var en mester i sløyd... Viktig å tenke på at jeg spiller punk/punk-rock når dere leser dette ;)

Noen som har tips til hvor jeg kan kjøpe en kropp som funker? Tenkte på musikraft.com, Rockinger.com eller rett og slett http://www.gpartz.com/gitarrbyggsatser.html (litt usikker på kvaliteten på selve kroppen her, innspill?)

Vil helst ha en skikkelig hals, så hvis jeg går for gpartz så blir ikke den halsen brukt ihvertfall! Rockinger så ut som en fin plass å kjøpe hals fra?

Jeg skal gå for single humbucker i bridge pos., altså esquire typ. Da må jeg frese, men det skal vel gå fint. Denne pickupen skal være en Gibson Dirty Fingers (hvis ikke noen har råtips om en annen pickup). Her lurer jeg på om volumknotten kan byttes ut med en switch? Skal innrømme at jeg sjeldent justerer noe annet enn av/på når jeg punker i vei på gig. Hehe... Kjører ofte en cruch/semi-overdrive typ lyd. Ikke distortion.

Til slutt: Finish. Liker tanken på å "laminere" tegneseriesider på kroppen. Har skjønt såpass at det kan gjøres med decoupage-lim fra random hobbybutikk. Noen som har prøvd dette, evt har tips?

Takk for svar, sorry lang post.

Edited by Angerman
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ligger litt over mitt budsjett. Blir fort $350-400 for rett setup. Det er jo greit nok men blir vel dyrt med frakt, toll og moms?

EDIT: Fant ut at med frakt og moms ble totalsum for min setup NOK 3000,- Litt i drøyeste laget.

Edited by Angerman
Link to comment
Share on other sites

Har aldri hørt om gpartz, men jeg kan omtrent garantere at halslommen ikke følger Fender specs..

Med mindre du har bygd noen gitarer fra før vil jeg anbefale å kjøpe både kropp og hals fra f.eks Warmoth. Da får du ting som er av god kvalitet og som passer sammen - dessuten kan de levere kroppen/plekterbrett freset for ønsket bro/pickups osv. Skal det være rimeligere, er MightyMite mitt beste tips (masse på e-bay) Laget i Asia som alt i denne prisklassen, men følger stort sett Fender specs og har rimelig grei kvalitet.

Moms er nå Norsk moms da, så det er ikke så vanskelig å regne ut, men husk at du må betale moms også på frakten. Regn med ca 100-150$ i frakt. Toll er det ikke på gitardeler og lignende (og heller ikke på noe særlig annet forøvrig) men du må betale 150-200 kr i fortollingsavgift til fraktselskap/fortoller.

Den største grunnen til at de fleste byggeprosjekter bare blir sånn akkurat passe, er fordi folk forventer seg at man bare kan kjøpe en eller annen kropp og hals, bolte dette sammen og så få en bra gitar. Realiteten er den at omtrent alle halser må båndslipes, samt at oversadel/nut må lages fra bunn, eller tilpasses med egnet verktøy.

Link to comment
Share on other sites

Bare for å nevne det - trenger du hjelp med f.eks båndsliping e.l. så bor du i riktig by, da det er flere av oss på forumet fra Trondheim som gjerne gjør slikt for en billig penge. Du kan også få hjelp på tre45 hvis du betaler litt.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hm, spørs om man skal gå for Warmoth da. Som du nevner så får man med plekterguard, bro og div hardware. Når jeg nå gikk over og la til all hardware på MightyMite/Rockinger (Utgangspunkt, kropp: ca 1300 inkl frakt og moms) så havner man over Warmoth-pris, og da slipper man å frese, slipe og drille i tillegg!

Najs! Takk for tips!

Noen som har tanker ang. volum-switch istedet for knott og "lamineringsfinishen"?

Link to comment
Share on other sites

Ja, det er et av problemene jeg har fundert på. Lar seg løse ved å scanne og printe ønsket serie på egnet papir. Laserprint. Når det er sagt så er kanskje den "gulne-effekten" kul å ha for at det ikke skal bli over-the-top.

Link to comment
Share on other sites

Det er sant. Har tenkt å bruke batman - archam asylum, eller batman - the killing joke. Har digitale versjoner, er enkelt å printe ut. Litt usikker på om jeg skal gå for svart/hvitt eller fargetema (typ hovedvekt på blå eller grønn). Blir svart hardware ihvertfall. ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har sett flere sånne "lime papir/stoff/tapet"- tråder på nettet. Det lar seg gjøre, men felles for de fleste er at de avsluttes med å legge på en burst for å skjule skjøten, hvis da gitaren ikke har kantbinding.

Dette er vel den beste jeg har sett. Det er riktignok ikke en Tele, og det er tapet, men lell- jeg vil to at framgangsmåten blir mye det samme, men at du kan slippe unna med færre lag med lim og lakk.

http://projectguitar.com/tut/mat.htm

Link to comment
Share on other sites

Noen som har tanker ang. volum-switch istedet for knott

Du kan ha de kontrollene du vil - kjøp en blank kontrollplate og borr hull til det du trenger. Hva med en kill-switch og en bryter for å veksle mellom serie/parallell kobling på pickupen?

Skal du droppe volum/tone er det best å lage en liten krets som tilsvarer "loaden" av disse komponentene, slik at tonen blir den samme (høres avansert ut, men dette er meget enkelt og koster bare noen kronestykker) eller kanskje du liker den mer "ufiltrerte" tonen du får når du dropper volum/tone? - det er bare å teste det.

Når du engang kommer på at en slik volumkontroll er ganske fornuftige greier :D så kan du jo bare skifte kontrollplate, eller erstatte en av bryterne.

Link to comment
Share on other sites

Aight! Høres ut om om du er mannen(damen?) å kontakte når det blir tid for å fikse elektronikken! Har litt lodde-erfaring, men ikke mye. Kan da ikke være så vanskelig! (Famous last words). Til å begynne med skal jeg prøve tegneseriefinishen på en gammal RR-kropp jeg har liggende. Må bare levere hjemmeeksamen først... Håper på å få bestillt kropp og hals iløpet av mnd. Må bare se an pengestrømmen.

Har ikke funnet blank kontrollplate i norsk nettbutikk dog. Tips?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.