Web Analytics
Jump to content

Telecaster/Partscaster DIY. BILDER side 3.


Recommended Posts

Hepp!

Tenkte jeg skulle bygge min egen versjon av en Telecaster. Finner ikke akkurat det jeg vil ha så da er det bare å fikse det selv. Har tenkt å kjøpe deler og sette sammen da jeg ikke akkurat var en mester i sløyd... Viktig å tenke på at jeg spiller punk/punk-rock når dere leser dette ;)

Noen som har tips til hvor jeg kan kjøpe en kropp som funker? Tenkte på musikraft.com, Rockinger.com eller rett og slett http://www.gpartz.com/gitarrbyggsatser.html (litt usikker på kvaliteten på selve kroppen her, innspill?)

Vil helst ha en skikkelig hals, så hvis jeg går for gpartz så blir ikke den halsen brukt ihvertfall! Rockinger så ut som en fin plass å kjøpe hals fra?

Jeg skal gå for single humbucker i bridge pos., altså esquire typ. Da må jeg frese, men det skal vel gå fint. Denne pickupen skal være en Gibson Dirty Fingers (hvis ikke noen har råtips om en annen pickup). Her lurer jeg på om volumknotten kan byttes ut med en switch? Skal innrømme at jeg sjeldent justerer noe annet enn av/på når jeg punker i vei på gig. Hehe... Kjører ofte en cruch/semi-overdrive typ lyd. Ikke distortion.

Til slutt: Finish. Liker tanken på å "laminere" tegneseriesider på kroppen. Har skjønt såpass at det kan gjøres med decoupage-lim fra random hobbybutikk. Noen som har prøvd dette, evt har tips?

Takk for svar, sorry lang post.

Edited by Angerman
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ligger litt over mitt budsjett. Blir fort $350-400 for rett setup. Det er jo greit nok men blir vel dyrt med frakt, toll og moms?

EDIT: Fant ut at med frakt og moms ble totalsum for min setup NOK 3000,- Litt i drøyeste laget.

Edited by Angerman
Link to comment
Share on other sites

Har aldri hørt om gpartz, men jeg kan omtrent garantere at halslommen ikke følger Fender specs..

Med mindre du har bygd noen gitarer fra før vil jeg anbefale å kjøpe både kropp og hals fra f.eks Warmoth. Da får du ting som er av god kvalitet og som passer sammen - dessuten kan de levere kroppen/plekterbrett freset for ønsket bro/pickups osv. Skal det være rimeligere, er MightyMite mitt beste tips (masse på e-bay) Laget i Asia som alt i denne prisklassen, men følger stort sett Fender specs og har rimelig grei kvalitet.

Moms er nå Norsk moms da, så det er ikke så vanskelig å regne ut, men husk at du må betale moms også på frakten. Regn med ca 100-150$ i frakt. Toll er det ikke på gitardeler og lignende (og heller ikke på noe særlig annet forøvrig) men du må betale 150-200 kr i fortollingsavgift til fraktselskap/fortoller.

Den største grunnen til at de fleste byggeprosjekter bare blir sånn akkurat passe, er fordi folk forventer seg at man bare kan kjøpe en eller annen kropp og hals, bolte dette sammen og så få en bra gitar. Realiteten er den at omtrent alle halser må båndslipes, samt at oversadel/nut må lages fra bunn, eller tilpasses med egnet verktøy.

Link to comment
Share on other sites

Bare for å nevne det - trenger du hjelp med f.eks båndsliping e.l. så bor du i riktig by, da det er flere av oss på forumet fra Trondheim som gjerne gjør slikt for en billig penge. Du kan også få hjelp på tre45 hvis du betaler litt.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hm, spørs om man skal gå for Warmoth da. Som du nevner så får man med plekterguard, bro og div hardware. Når jeg nå gikk over og la til all hardware på MightyMite/Rockinger (Utgangspunkt, kropp: ca 1300 inkl frakt og moms) så havner man over Warmoth-pris, og da slipper man å frese, slipe og drille i tillegg!

Najs! Takk for tips!

Noen som har tanker ang. volum-switch istedet for knott og "lamineringsfinishen"?

Link to comment
Share on other sites

Ja, det er et av problemene jeg har fundert på. Lar seg løse ved å scanne og printe ønsket serie på egnet papir. Laserprint. Når det er sagt så er kanskje den "gulne-effekten" kul å ha for at det ikke skal bli over-the-top.

Link to comment
Share on other sites

Det er sant. Har tenkt å bruke batman - archam asylum, eller batman - the killing joke. Har digitale versjoner, er enkelt å printe ut. Litt usikker på om jeg skal gå for svart/hvitt eller fargetema (typ hovedvekt på blå eller grønn). Blir svart hardware ihvertfall. ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har sett flere sånne "lime papir/stoff/tapet"- tråder på nettet. Det lar seg gjøre, men felles for de fleste er at de avsluttes med å legge på en burst for å skjule skjøten, hvis da gitaren ikke har kantbinding.

Dette er vel den beste jeg har sett. Det er riktignok ikke en Tele, og det er tapet, men lell- jeg vil to at framgangsmåten blir mye det samme, men at du kan slippe unna med færre lag med lim og lakk.

http://projectguitar.com/tut/mat.htm

Link to comment
Share on other sites

Noen som har tanker ang. volum-switch istedet for knott

Du kan ha de kontrollene du vil - kjøp en blank kontrollplate og borr hull til det du trenger. Hva med en kill-switch og en bryter for å veksle mellom serie/parallell kobling på pickupen?

Skal du droppe volum/tone er det best å lage en liten krets som tilsvarer "loaden" av disse komponentene, slik at tonen blir den samme (høres avansert ut, men dette er meget enkelt og koster bare noen kronestykker) eller kanskje du liker den mer "ufiltrerte" tonen du får når du dropper volum/tone? - det er bare å teste det.

Når du engang kommer på at en slik volumkontroll er ganske fornuftige greier :D så kan du jo bare skifte kontrollplate, eller erstatte en av bryterne.

Link to comment
Share on other sites

Aight! Høres ut om om du er mannen(damen?) å kontakte når det blir tid for å fikse elektronikken! Har litt lodde-erfaring, men ikke mye. Kan da ikke være så vanskelig! (Famous last words). Til å begynne med skal jeg prøve tegneseriefinishen på en gammal RR-kropp jeg har liggende. Må bare levere hjemmeeksamen først... Håper på å få bestillt kropp og hals iløpet av mnd. Må bare se an pengestrømmen.

Har ikke funnet blank kontrollplate i norsk nettbutikk dog. Tips?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
  • Jøss. Tusen takk for infoen, det settes stor pris på. Neste må da være å få gjort noe med den gyselige lakken, ettersom den ikke er orginal så står jeg da med to muligheter. Prøve å fjerne den for å få frem orginal finishen eller finne ut hvilke farger de kom med da den var ny å re-lakkere den, men det sitter langt inne. Hadde vært best å prøve å få frem orginalen.   Med litt google translate så tror jeg at jeg bommet på årstall. Er nå rimelig sikker på at den er fra Juli 1959.    Ble også medlem av Wandre gruppa på facebook.    Tusen takk for hjelpen din mister. Var hwlt lost på hva dette var for en snodig sak. 
  • Fabrikken kom igang i 1958,så det er nok 58. Har ikke så mye mer,men kan si at det ser ut som disse gitarene er verd endel: https://www.guitar-list.com/compareprices/23856/us/electric%2Bguitars De har også en facebookside: https://www.facebook.com/groups/47506813863/?mibextid=HsNCOg Her er en side med bilder og info: https://www.fetishguitars.com/wandre/ Og en google oversettelse fra fransk wikipedia: "Wandré er en italiensk produsent av gitarer, spesielt elektriske, som var aktiv i årene 1957 til 1969. Markedsposisjonen var på den tiden ganske marginal, men den ekstreme originaliteten til kreasjonene har gjort det siden slutten av det 20. århundre. et ekte kultmerke. Den ekstravagante Antonio Pioli Antonio Vandre Pioli, med kallenavnet "Wandré" (født 6. juni 1926 i Cavriago, død 15. august 2004 i Montecchio Emilia) var sønn av en variert snekker innen lutheri, som etterlot seg en rekke kontrabasser, mandoliner og fioliner av utmerket faktura. . Meget ung, Antonio Pioli utmerker seg ved sin eventyrlyst, går våren 1944 inn i motstandsbevegelsen og tar maquis, knapt 18 år gammel. I etterkrigstiden ble han anleggsformann, jobbet en tid i Calabria, men returnerte til hjemlandet tidlig i 1957 for å ta opp farens spesialitet som luthier. En venn, hvis familie eide en fabrikk, ga ham et verksted for å utvikle denne aktiviteten der Wandré veldig raskt viste en overfylt fantasi i jakten på former og tekniske løsninger. Drevet av den økende suksessen til produksjonene hans, fikk han bygget en fabrikk i Cavriago som aldri hadde blitt sett, på en helt sirkulær plan, bygget på sine egne planer for å optimalisere naturlig belysning og for å forkorte overføringer fra ett verksted til et annet . Fra 1970-tallet mistet Antonio Pioli interessen for musikkinstrumenter og overførte sin sprudlende kreativitet til andre felt som design av skinnklær, tilpasning av motorsykler, maling, scenekunst, etc. Rundfabrikken Cavriago kom i drift i februar 1958. Dette var tiden da rock 'n' roll fortsatt var i sin spede begynnelse i Europa. Wandré-merket er det første i Italia som masseproduserer elektriske gitarer. Mesteparten av denne produksjonen ble først markedsført av det milanesiske firmaet Meazzi, under "Framez"-logoen. Deretter vil Wandré opprettholde et voksende partnerskap med Davoli-selskapet, kjent som en forsterkerprodusent, og som produserer mikrofonene som er montert på Wandré-gitarer. Firmaet var på sitt høydepunkt i årene 1960 til 1962. Wandré-gitarer ble distribuert i utviklede land, inkludert USA (spesielt under private merker som Avalon, Avanti, Noble, Orpheum). Men Cavriago-anlegget er ikke lenger tilstrekkelig til å møte etterspørselen, noe som vil tillate andre europeiske produsenter som har investert i overdreven industrialisering (Eko, Framus, Hagström) å ta markedsandeler. Wandré lot seg gradvis stå bak i løpet av 1960-tallet. Antonio Pioli var mye mer en kunstner enn en markedsføringsmann. Utformingen av instrumentene hans, med en dristighet som noen ganger anses som sjokkerende, avsetter flere potensielle kunder enn den tiltrekker seg. Dens tekniske nyvinninger (som aluminiumshalsen som går fra hodestokken til broen) er så i utakt med resten av markedet at de virker mistenkelige. Det er nettopp disse faktorene som vil føre til revalueringen av Wandré-gitarer fra 1980-tallet og fremover. ivrig ettertraktede og høyt rangerte samleobjekter (selv den enkleste Wandré får høye priser), så mye at det er rapporter om økende utseende av flere eller mindre dårlig imiterte forfalskninger. Foruten gitarer produserte Wandré elektriske basser, kontrabasser (først akustiske, deretter elektriske, uten lydboks) og lap steel-gitarer. Verdsatt for sitt uvanlige utseende, er Wandré-gitarer også verdsatt for sin karakteristiske lyd, litt jazzete med en metallisk undertone. Den amerikanske gitaristen og sangeren Budy Miller bruker veldig ofte en Wandré Soloist type 1964. Andre artister som Joe Perry, Sean Lennon, Eduardo Leal de la Gala, Yarol Pouaud, Matthieu Chedid spiller på Tri-lam 1960 og BB-modeller. Til hyllest til Antonio Pioli, for 10-årsdagen for hans død, ga den tyske produsenten Duesenberg ut i 2014 en ny modell av gitar kalt Wandrella, som ikke er en kopi av noen Wandré, men er inspirert av estetikken til Mark."
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.